EOLIS: veřejně to řekla, protože to vím - já pod pokličku nevidím. Prioritizace byla na základě kde se zrovna dělá výzkum, případně podle toho co se žádá za dokumenty. Nezničitelně digitalizováno snad bude vše - jinak digitalizace jaksi nemá význam. Míra nenahraditelnosti je asi komplikovanější kritérium než aktuální vědecké potřeby - což je celkem cost/benefit přístup. Další věc co jsem pochopil, že nejsou k naskenovaným věcem pořádná metadata. Což vzhledem k 25k kusům denně je celkem pochopitelný. Ale jestli tomu rozumím správně a skutečně máte 25k stránek denně, tak by mně zajímalo jak máte popsaný jejich obsah - což v důsledku mnohem důležitější než celá digitalizace, páč ty papíry můžou ležet ještě sto let, ne?
Btw.. nejsi pro nebo proti někomu v ústavu, pro mně samotného je ta situace nečitelná a nemám moc času se v tom vrtat víc. Každopádně kdo nejvíc bulíkoval dopisema, komplotem apod. byl odcházející ředitel - což není věcné a v důsledku směšné. Což je pro mně jeden signál, jak se na to dívat.