VIRIK: Uprimne, ja vim, ze treti rise byla sracka. :-) A nehodlam ji relativizovat. Byla to sracka, odspodu az k fuhrerovi. Irituje me, kdyz takovyhle zastydly osmasedesatnik furt nedokaze prekrocit stin prazskeho jara a furt jenom opakuje to sve "ano vim, chyby byly"... a jeste ho ustanovej do cela takove instituce a muze mit rozhovor a nikoho to nevzrusi. Zato kdyby nekdo do novin prohlasil, ze treti risi je potreba relativizovat, jelikoz se tam udaly i dobre veci (dalnice, KdF) a Kristalova noc ze byla zpusobena zejmena zavisti sousedu, tak se tady zvednou vsechny pokrokove a slunickove zivly, rozsekaj ho srpem a domlatej kladivem.
Zaklad je, ze Ti naprosto uslo, o co mi jde. Resp. Tys na me uplatnil nejaka schemata, ale vysledek je, ze jsi uplne vedle. Me nejde o to, aby se mohla relativizovat treti rise. Me vadi, kdyz nejakej komous zkousi relativizovat ten rezim, co tady byl (nebo v Rusku), a cela treti rise mi slouzi pouze jako analogie toho, co on se tady pokousi hlasat. Aby to doslo i takovym, jako jsi Ty, ale evidentne nejsi schopen prekrocit hranice svych skatulek. Tak si tam skatulkuj i se Skorzenym :-)