k ty kauze Ransdorf
prachy:
Byl jsem na výkonném výboru, abych to vysvětlil. Mluvil jsem o kauze kolem onoho nizozemského novináře, také o záležitosti kolem Muzea dělnického hnutí a na svých webových stránkách jsem umístil dokumenty, které se toho týkají. Domnívám se, že počátkem všech těchto problémů byly mé dluhy, které vznikly částečně mou důvěřivostí k mým takzvaným přátelům. Na druhou stranu byly také způsobeny tím, že jsem se osobně podílel na financování volební kampaně do evropských voleb. Dluhy vznikly totiž z velké části i proto.
debil z nizozemsky televize:
Média vám také nemohou zapomenout, že jste se přetahoval s nizozemským reportérem Tomem Staalem, když naznačil, že jste si pro náhradu 300 eur šel neoprávněně. Jak se stavíte k této kauze?
Patří k bulvární televizi Geenstijl, což je ještě horší sorta, než je v Česku televize Nova. Dělají na zakázku skandalizační kampaně. Jedné mé kolegyni v rámci jejich kampaně natřeli dveře fekáliemi, což nepokládám za kulturní projev euroskepticismu.
A tu mou věc jasně vysvětlila tisková mluvčí Evropského parlamentu Marjory van de Broeke, když řekla, že jsem nejen ten den v Evropském parlamentu pracoval, ale měl jsem na náhrady nárok, protože nejde o peníze za přítomnost, ale o peníze na pokrytí nákladů pobytu v týdnu, kdy parlament zasedá. Splnil jsem všechny podmínky. Byl jsem na konferenci, pracoval v kanceláři. Bydlel jsem v blízkosti parlamentu, takže jsem se šel už s kufrem zapsat. Když na mě někdo vyskočí u východu z parlamentu a řve, že beru peníze za nic, tak mě to překvapilo. Jeho chování nebylo korektní. Zastoupili mi cestu do domu, kde bydlím, takže jsem musel kameramana odstrčit. Jde o můj privátní prostor, kde nemají co dělat.
Myslim, ze tu bylo par lidi, co tu mluvilo o tom, jak dal nekomu pesti a pak vazna provolavani o tom, jaky je to zlodej.
Bude omluva?