Respekt paní Mašínové....
Mašínová: Dítě bych na tento svět nepřivedla. Stydím se, že jsem Češka - iDNES.cz
http://ona.idnes.cz/...m-se-za-to-ze-jsem-ceska-fe3-/spolecnost.aspx?c=A130916_122525_spolecnost_jup
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Nacismus bohužel takřka vymýtil naši elitu. Jednak emigrací a jednak fyzickou likvidací těch opravdu nejstatečnějších lidí. A nato okamžitě navázal komunistický režim. Člověk začne být přizpůsobivej, ustupovat. A definitivní morální konec, to si troufnu říct, to mně může odporovat, kdo chce, zlomení páteře této společnosti, bylo od okupace v osmašedesátém roce a pak Husákova normalizace. A to, co žijeme teď, já tomu říkám druhá normalizace. Ovšem dnes nevím, kde brát ty vzory a jak se proti tomu postavit..."
"Stydím se za to, že jsem Češka. Prezidentská funkce by se měla na nějakou dobu zrušit. Náš hrad českých králů je doslova zneužit. Máme tam třetího alkoholika... Tam, kde byl zločin, musí být trest... Jsem svým rodičům vděčná za to, že jsem si mohla zachovat čisté svědomí až do konce svého života a že jsme zaujali takové postoje, jaké jsme zaujali. Nelitovala jsem toho ani okamžik."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------