• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub

Tento klub slouží k boji proti komunismu (a zejména bolševické totalitě) mírovými prostředky. Je třeba stále připomínat fakta těm, co zapomněli a předávat zkušenosti těm, co v tom svinstvu nežili.

Hodní a nevinní komunisté aneb jak se nám pod nimi žilo

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    SHEALA --- --- 22:25:13 7.12.2011 ---
    me ten socik prisel jako takovej ustav socialni pece. Proste, klienti sou lehce nakrmeny, lehce pripocurany, a ven se vylezt neodvazi, protoze by je vrchnost servala, a ignorujou ty, co sou zavreny v klecovejch luzkach.
    rozbalit záhlaví
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: muset nic rozhodně nebudu, a nebudu tak ani činit. Proč? Protože mne to nebaví a považuju to za naprostou ztrátu času. Vysvětlím ti jen to, proč mne to už dopředu nebaví, pak vypnu notebook, opustím kancelář a začnu se věnovat rodině :-)

FIN: na jejích názorech je zajímavé to, že si uvědomuje a nahlas říká, o čem se tu 23 let vytrvale mlčí

což bylo následně, a to při zachování naprosto nekompromisní argumentační konzistence jen lehce upřesněno, aniž by došlo k totální změně původního logického významu, na následující:

FIN: někdo o tom mluví. a někdo píše

Debata o hovně, protože sám se nonšalantné dopouštíš téhož za co mne tu chceš pranýřovat. Ne, nenechám se do takové debaty vyprovokovat. Ale dejme tomu že to e-péro máš fakt větší a za klávesnicí seš hotovej Perry Mason. Gratuluji :-)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: samozřejmě že napsal - tady FIN.
    Kdybys tam nefláknul ten blábol že já jsem nejlepším důkazem tak se do tebe samozřejmě takhle nenavážím. Ale holt sis vykoledoval.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: ale hovno.
    Laskavě se aspoň do mne nenavážej když už mi úmyslně nerozumíš
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: "btw z toho co píšeš se tu 23 let mluví a píše úplně o všem" - někdo o tom mluví. a někdo píše. a velká řada lidí to nikdy nechtěla vidět a slyšet. žádné "všude". o éře komunismu se na školách pořádně učilo jen někde. když jsem svého času zjišťoval proč, dozvěděl jsem se, že "nikdo nenapsal nové učebnice/osnovy". tendence "se v tom už nepitvat" je viditelná a nepřehlédnutelná. ostatně, právě jsi jejím nejlepším důkazem. já to chápu, je lepší se podívat na "musíme si pomáhat" a myslet si, jak báječně lidští byli lidé "pod nimi" a jak to tam dole spolu zvládali - že opak byl pravdou a řada "běžných lidí" vesele profitovala a klidně práskla souseda na schůzi, tak to je rozhodně skutečnost, o níž se rozhodně "všude" nemluvilo. o tom je lepší spíš nemluvit.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    no, já si myslím, že u nás skutečně, když se u někoho objevěj tendence být víc sám sebou a nedejbože dokonce že by mohl být i úspěšnej, tak je mu pomoženo ven, pryč za hranice. A jekot - tahni do němec, jsem zažil a skutečně jsem posílání těch, co se provinili talentem nebo chytrostí viděl. A taky jsem byl přítomnej toho, že jakmile přešli hranice, z pozic mizerně lacených a neustále dokola využívaných se najednou dostávali na uznané pozice - nejen finančně a pracovně, zejména ve společnosti.
    U nás je to vůbec s tou snahou každého vracet do řady šílenější než jinde - a že česká společnost (lokálně, třeba v rámci města) neodpouští a je ochotna někoho uznat až po smrti, kdy naopak se každý může podělat stavbou památníku... ale myslím, že tuhle vlastnost už zmiňoval i Havlíček....

jen v posledních letech můžeme vidět, jak to vypadá, když se ti "jiní" vyhánějí efektivněji než v dobách jinejch. Stačí se kouknout na Mnichov, Krakow, Vídeň, a podobná města a porovnávat. Nebo hůře, jít po krajích. Rozdíl je neskutečný.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: ta paní na to má nárok. prožila hrozné věci a když promluví, ti, co drželi hubu a krok, anebo dnešní nepoučení jí řeknou to, cos řekl ty. vůbec se jí nedivím a v mých očích nárok má. imho se ještě vyjadřuje docela mírně.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: OK ... nicméně paní dospěje k tomu že "se za to stydí" a zlomí hůl

btw z toho co píšeš se tu 23 let mluví a píše úplně o všem. To, že to možná nemá takovou odezvu jak by sis ty představoval, je ovšem něco jiného ;)
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: btw když si ten článek pročítám, ani v něm nenalézám a nevidím "bohužel není teď vše tak jak si paní představovala". o tom, jak by *vše* mělo vypadat, ta paní neříká nic. jestli něco říká - a v tom s ní vřele souhlasím - tak to, že není spojena se skutečností, že si rudé svině nadále kontinuálně otvíraly držky, jako by se (předtím) (po 40 let) nechumelilo.
    s postřehem, že si bývalí kádři z prognosťáku nahrabali a ujali se moci a peněz, rovněž souhlasím. napřed klaus, teď zeman. nevidět to znamená být hodně slepý. klasu na konci zeměškůdcovství udělil pro jistotu zlodějům veeeelikej pardon a pak předal moc zemanovi. svému "životnímu soupeři". asi jsou společné počátky tam kdesi a služba moskvě poněkud větším společným jmenovatelem, než je "celoživotní soupeření" jmenovatelem dělícím :-)
    postřeh, že společnost nutně musí projít morální a kulturní devastací poté, co rudé svině začnou pokračovat tam, kde nacisté přestali, rovněž není nijak nepravdivý. není (ta paní) v žádném případě prvním člověkem, od kterého takový postřeh slyším. a stačí pouhá základní logika, aby si člověk uvědomil, že to pravda nutně být musí.

ovšem odbýt to všechno "není vše, jak by si ta paní představovala, skandál" je, alespoň u mě, vysloveně hloupé. to se klidně zlob, jak budeš chtít.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: o tom ale je ten článek, proto píšu že je úplně zbytečný, nic jiného než stesk nad tím že se nedostavil obrodný zázrak v něm fakt nevidím. Nebo jsem snad něco přehlédl?
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: popravdě, právě mluvíš přesně jako to, čemu já říkám "průměrný český blbec". ale úplně. přesně ve stylu "no tak halt po revoluci nenastal očekávaný obrodný zázrak, tak už se v tom hergot tak nepatlejme". gratuluji.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    OK no. Paní si opravdu zle odskákala komunistickou totalitu, pak měla nějakou představu ale bohužel není teď vše tak jak si paní představovala. Skandál.

Něco jsem v tom článku přehlédl?

Nechci se jí cynicky vysmívat, po tom co prožila ona bych já sám dost možná zešílel, jí za blázna rozhodně nepovažuju, ale přínos toho článku je pro mne nula.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: ale. začíná nám debata "maminko, proč nejezdí tramvaj po silnici?"
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    o čem že se tu 23 let "vytrvale mlčí"?
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: a vzhledem k tomu, že rudé svině se mohou pominout, kdykoliv něco řekne*, tak asi občas uhodí hřebíček na hlavičku :-)

* jako u některých dalších lidí
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: na jejích názorech je zajímavé to, že si uvědomuje a nahlas říká, o čem se tu 23 let vytrvale mlčí pod heslem "abychom to už nerozpatlávali", přičemž, abych byl upřímný, většina lidí to ani nikdy nezačala rozpatlávat, páč "odpusťme si, co jsme si a jede se dál". výsledek je, že další volby nám přinesou, co přinesou, a v pořadí druhý sluha moskvy se po inauguraci musí držet, aby nám neublinknul na korunovační klenoty. mně osobně to zase tak radostné a málo zajímavé nepřipadá.

zato mi připadá zajímavé, že enchápeš, co je na tom zajímavého :-)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    resp. v žádném případě se neopovažuji jí jakkoli soudit, jde mi spíš o to, že skutečně nechápu, co je na jejích názorech jakkoli zajímavé
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    SMRGL: komu čest tomu čest, ale paní Mašínová je holt prostě taková normální hospodyně, no
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    SMRGL: Má pravdu. Já se taky stydím, že je Češka... :(
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    Respekt paní Mašínové....

Mašínová: Dítě bych na tento svět nepřivedla. Stydím se, že jsem Češka - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...m-se-za-to-ze-jsem-ceska-fe3-/spolecnost.aspx?c=A130916_122525_spolecnost_jup

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Nacismus bohužel takřka vymýtil naši elitu. Jednak emigrací a jednak fyzickou likvidací těch opravdu nejstatečnějších lidí. A nato okamžitě navázal komunistický režim. Člověk začne být přizpůsobivej, ustupovat. A definitivní morální konec, to si troufnu říct, to mně může odporovat, kdo chce, zlomení páteře této společnosti, bylo od okupace v osmašedesátém roce a pak Husákova normalizace. A to, co žijeme teď, já tomu říkám druhá normalizace. Ovšem dnes nevím, kde brát ty vzory a jak se proti tomu postavit..."

"Stydím se za to, že jsem Češka. Prezidentská funkce by se měla na nějakou dobu zrušit. Náš hrad českých králů je doslova zneužit. Máme tam třetího alkoholika... Tam, kde byl zločin, musí být trest... Jsem svým rodičům vděčná za to, že jsem si mohla zachovat čisté svědomí až do konce svého života a že jsme zaujali takové postoje, jaké jsme zaujali. Nelitovala jsem toho ani okamžik."
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    Vyfiltrujte si titul RSDr.
    Kandidáti do voleb 2013: Projděte si jména, profese i tituly - Grafiky - Domácí - Aktuálně.cz
    Kandidáti do voleb 2013: Projděte si jména, profese i tituly - Grafiky - Domácí - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/grafika/2013/09/13/volby-2013-kandidatky-strany/

Jak můžou vlastizradci kandidovat??
    Doktor sociálně-politických věd – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Doktor_soci%C3%A1ln%C4%9B-politick%C3%BDch_v%C4%9Bd
    NJAL
    NJAL --- ---
    IF_: Me se libi, jak bolsevice kritizuje nekoho jineho, ze nevystupuje podle sveho s/vedomi, nybrz sleduje stranickou linii :-))) Ne ze bych nazorem, ze poslanec ma volit podle s/vedomi a ne podle stranicke linie, ale kdyz tohle zni z ust bolsevika, tak to nema zadnou vahu.
    IF_
    IF_ --- ---
    Proboha to je opravdu jak před 25 lety. Kuba je náš vzor...

Exkluzivní rozhovor s Martou Semelovou - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T0axvRUUCfI
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    Silná podpora KSČM bude v následujícíh volbách v Ostravě. Ani bych se nedivil, že tam bude vítěznou stranou.. Stačí se podívat na diskuze s hornickou tématikou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam