• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: jenže ty zrovna jsi. postoj "halt není vše tak, jak by si ukřivdění přáli, no skandál" je způsob bagatelizace, který jsem zažil již mnohokrát. ovšem musím dodat, že zpravidla u lidí mnohem hloupějších, proto jsi mě do jisté míry překvapil. i když... po zkušenostech z cca minulého desetiletí už bych tolik překvapen být neměl, moje chyba :-)
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: nic ve zlém, ale chceš-li dále provozovat slovně-argumentační match, poprosím o vyspělejší techniku hry. ta zvolená je moc jednoduchá...

- chudinka ta paní, není vše, jak by si přála...
    - ale ona má pravdu.
    - o tom se mluví všude a pořád...
    - ne, o tom se všude nemluví...
    šrapnel
    - hovno, já udržuji své 5leté dítě v informačním embargu...

ahem a tenhle pozoruhodný nový zvrat proběhl jak? například to myslím tím, že by to chtělo vyspělejší styl hry :-)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: samozřejmě že napsal - tady FIN.
    Kdybys tam nefláknul ten blábol že já jsem nejlepším důkazem tak se do tebe samozřejmě takhle nenavážím. Ale holt sis vykoledoval.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: tak repete :-) "jestli náhodou problém nebude nikoliv v tom, že ti nerozumím, ale že odmítám souhlasit s postojem, který právě předvádíš. což tedy odmítám, zcela rozhodně"

žádný problém, klidně to nakopíruji ještě několikrát :-)
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: a já někde říkal, že zrovna ty udržuješ své dítě v informačním embargu? moment... neříkal. mám teď taky odvětit "hovno"?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: o tom že na hrubý pytel patří hrubá záplata jsi už, předpokládám, něco četl či alespoň slyšel

Tak se zase nestav tak že mi schválně nerozumíš
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: hovno třeba to, že své dítě udržuju v informačním embargu ohledně éry komunismu (a nacismu) a že ho odbývám když se mne na něco k tomu zeptá ... jakože je mu sice už 5, sice z toho má prd rozum ale ptá se a když se zeptá, dám mu upřímnou odpověď

btw, shodou okolností, naposled jsme takhle rozmlouvali právě cca před měsícem v Poděbradech kde má Zdena Mašínová starší pamětní desku
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: anebo je "češi jsou jen stínem národa, neboť přišli o své elity" prostě pravdivé konstatování a za výkřik - aby závěr byl údernější - bychom mohli považovat tvoji argumentaci, která se, anrozdíl od té mé při čtení článku, smrskne na "hovno"? jo, to úderné skutečně je :-)
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: hovno co? jestli náhodou problém nebude nikoliv v tom, že ti nerozumím, ale že odmítám souhlasit s postojem, který právě předvádíš. což tedy odmítám, zcela rozhodně.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: oukej, opakování matka moudrosti

sice tak úplně nesouhlasím, bez nějaké vize se někam posunout je opakování imho k ničemu, ale chápu - článek je tu coby takové to opakování pro ty, co by snad měli tendenci zapomenout. Výkřik "češi jsou jen stínem národa, neboť přišli o své elity" je jen taková rétorika aby byl závěr o něco údernější.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: článek, v němž někdo popisuje přesně, jakou celou ekapádu zažil, je pro tento klub bezcenný? pozoruhodná logika.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: ale hovno.
    Laskavě se aspoň do mne nenavážej když už mi úmyslně nerozumíš
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: já jí ale ten nárok neberu, navážet se do ní nechci, obojí jsem tu psal. Ani s ní nijak nepolemizuju.

Ale ten článek je imho bezcenný i pro účely tohoto klubu.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: "btw z toho co píšeš se tu 23 let mluví a píše úplně o všem" - někdo o tom mluví. a někdo píše. a velká řada lidí to nikdy nechtěla vidět a slyšet. žádné "všude". o éře komunismu se na školách pořádně učilo jen někde. když jsem svého času zjišťoval proč, dozvěděl jsem se, že "nikdo nenapsal nové učebnice/osnovy". tendence "se v tom už nepitvat" je viditelná a nepřehlédnutelná. ostatně, právě jsi jejím nejlepším důkazem. já to chápu, je lepší se podívat na "musíme si pomáhat" a myslet si, jak báječně lidští byli lidé "pod nimi" a jak to tam dole spolu zvládali - že opak byl pravdou a řada "běžných lidí" vesele profitovala a klidně práskla souseda na schůzi, tak to je rozhodně skutečnost, o níž se rozhodně "všude" nemluvilo. o tom je lepší spíš nemluvit.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    no, já si myslím, že u nás skutečně, když se u někoho objevěj tendence být víc sám sebou a nedejbože dokonce že by mohl být i úspěšnej, tak je mu pomoženo ven, pryč za hranice. A jekot - tahni do němec, jsem zažil a skutečně jsem posílání těch, co se provinili talentem nebo chytrostí viděl. A taky jsem byl přítomnej toho, že jakmile přešli hranice, z pozic mizerně lacených a neustále dokola využívaných se najednou dostávali na uznané pozice - nejen finančně a pracovně, zejména ve společnosti.
    U nás je to vůbec s tou snahou každého vracet do řady šílenější než jinde - a že česká společnost (lokálně, třeba v rámci města) neodpouští a je ochotna někoho uznat až po smrti, kdy naopak se každý může podělat stavbou památníku... ale myslím, že tuhle vlastnost už zmiňoval i Havlíček....

jen v posledních letech můžeme vidět, jak to vypadá, když se ti "jiní" vyhánějí efektivněji než v dobách jinejch. Stačí se kouknout na Mnichov, Krakow, Vídeň, a podobná města a porovnávat. Nebo hůře, jít po krajích. Rozdíl je neskutečný.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: ta paní na to má nárok. prožila hrozné věci a když promluví, ti, co drželi hubu a krok, anebo dnešní nepoučení jí řeknou to, cos řekl ty. vůbec se jí nedivím a v mých očích nárok má. imho se ještě vyjadřuje docela mírně.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: OK ... nicméně paní dospěje k tomu že "se za to stydí" a zlomí hůl

btw z toho co píšeš se tu 23 let mluví a píše úplně o všem. To, že to možná nemá takovou odezvu jak by sis ty představoval, je ovšem něco jiného ;)
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: btw když si ten článek pročítám, ani v něm nenalézám a nevidím "bohužel není teď vše tak jak si paní představovala". o tom, jak by *vše* mělo vypadat, ta paní neříká nic. jestli něco říká - a v tom s ní vřele souhlasím - tak to, že není spojena se skutečností, že si rudé svině nadále kontinuálně otvíraly držky, jako by se (předtím) (po 40 let) nechumelilo.
    s postřehem, že si bývalí kádři z prognosťáku nahrabali a ujali se moci a peněz, rovněž souhlasím. napřed klaus, teď zeman. nevidět to znamená být hodně slepý. klasu na konci zeměškůdcovství udělil pro jistotu zlodějům veeeelikej pardon a pak předal moc zemanovi. svému "životnímu soupeři". asi jsou společné počátky tam kdesi a služba moskvě poněkud větším společným jmenovatelem, než je "celoživotní soupeření" jmenovatelem dělícím :-)
    postřeh, že společnost nutně musí projít morální a kulturní devastací poté, co rudé svině začnou pokračovat tam, kde nacisté přestali, rovněž není nijak nepravdivý. není (ta paní) v žádném případě prvním člověkem, od kterého takový postřeh slyším. a stačí pouhá základní logika, aby si člověk uvědomil, že to pravda nutně být musí.

ovšem odbýt to všechno "není vše, jak by si ta paní představovala, skandál" je, alespoň u mě, vysloveně hloupé. to se klidně zlob, jak budeš chtít.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: o tom ale je ten článek, proto píšu že je úplně zbytečný, nic jiného než stesk nad tím že se nedostavil obrodný zázrak v něm fakt nevidím. Nebo jsem snad něco přehlédl?
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: popravdě, právě mluvíš přesně jako to, čemu já říkám "průměrný český blbec". ale úplně. přesně ve stylu "no tak halt po revoluci nenastal očekávaný obrodný zázrak, tak už se v tom hergot tak nepatlejme". gratuluji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam