• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    IF_
    IF_ --- ---
    Všechno nejlepší.

FIN
    FIN --- ---
    když ono je vlastně tak těžké někoho odsoudit. když oni to vlastně byli tak slušní hodní lidé. atd atd atd. no jasně, byli. akorát hrozně mnoho jiných lidí muselo mít zničený život, aby oni byli hrozně hodní lidé. a občas, nedej bože, někdo umřel, protože těžba uranu v holínkách nebyla úplně nejlepší nápad. no stane se. ale jinak: moc hodní a slušní lidé.
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    BONGI: Aha, OK. Chyba novináře, že v tom právníka nevykoupal. Alespoň že nakonec jakožto právník stejně skončí v pekle :)
    NJAL: Tak určitě.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Kdyby byl Vas nevinen, zrejme by nebylo co promlcet.
    BONGI
    BONGI --- ---
    ARCAK: " .... Já jsem se svého času zabýval pouze souvislostmi s případem generála Píky. A Vaš byl v tomhle ohledu jednoznačně nevinen." Nevinen - promlceni

Justiční vražda se stala v roce 1949, většina aktérů je dnes po smrti. Jediný žijící člověk, prokazatelně spoluodpovědný za smrt generála Píky, bývalý prokurátor Karel Vaš, byl postaven před soud až v roce 2001.

Ten ho uznal vinným a odsoudil k sedmi letům vězení, ale vyšší soud jednání zastavil, protože trestný čin už byl v roce 1994 promlčen. Jeho rozhodnutí je konečné.

ARCAK
    ARCAK --- ---
    BONGI: Ohradil se proti označení "vrah z povolání" v názvu dokumentu o Vašovi: "Karel Vaš nebyl vrahem z povolání. To je skutečně naprostá hloupost.".

Druhá věc, kterou říká, je, že soudy ve Vašově a podobných případech nepostupovaly nezávisle. Bulvár idnes z toho udělal "rudý kat nebyl vrah ale oběť", jenomže ani jedno ten advokát neřekl.

A vzhledem k tomu "rudému katovi" v názvu je myslím názor novináře na morální rozměr věci dostatečně patrný.
    ARCAK
    ARCAK --- ---

KEMAL: Mňo, já jsem tedy ID Adamira pochopil naopak a přišlo mi to jako velice srozumitelné sdělení.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ARCAK: no já se teda přiznám že jsem ho zprvu moc nepochopil, ale v reakci na můj text, kdy jsem ti poradil se projet MHDčkem bez sluchátek v uších, mi ADAMIRA odpověděl, že kecy lidí v tramvaji někde v Pchjongjangu nemají náležitou vypovídací hodnotu.

Takže jsem holt byl nucen použít dedukci. Uznávám, že na chatrném základě víceméně nesrozumitelných canců. A ty mne hned obviňuješ z převracení. Jsi zlý :(
    BONGI
    BONGI --- ---
    ARCAK: Je, ale ohrazoval se proti nazyvani Vase vrahem v novinach. Prestane byt nekdo zlocinec, jen proto, ze jeho zlocin byl uznan jako promlceny? Noviny nejsou zpravodajem ve vecech trestnich.
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    EOLIS: Tak určitě. Leda by tedy na návsi zazpívali Eva a Vašek "úsvit přímé demokracie" nebo projel Martin Komárek s košíkem kosteleckých uzenin.

Možná by na tyhle lidi zabral spíš volební kampaň než tzv. antikomunistická.
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    BONGI: Je to advokát ve věcech trestních, ne?
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    KEMAL: Tak urcitě. Hlavně všechno převrátit.

Klub Vasila Bilaka.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    EOLIS: ale on psal že Arcák je v Pchjongjangu takže asi proto nám to tu furt nevěří
    FIN
    FIN --- ---
    Případ Placák a vyrovnání se s komunistickou totalitou | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/...v/pravo-bezpecnost/pripad-placak-vyrovnani-se-s-komunistickou-totalitou

Přesto, jak dnes říká k celému případu Petr Placák: „Čtvrt století, které uběhlo od začátku celého případu, je jenom vizitkou, do jaké míry jsme se dokázali vyrovnat s komunistickou totalitou.“

BONGI: viď? ale pořád se najdou kašpárci, kteří se nám zde budou podivovat, proč pořád připomínáme "tu dávno odbytou věc"...
    BONGI
    BONGI --- ---
    DOCKINEZ: Je to promlceno, tak se to nestalo. ....... jako moralni obhajoba uzasne :(
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Soudce Vaš nebyl vrah, ale oběť, tvrdí advokát rudého kata | Zprávy z domova | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...di-advokat-rudeho-kata-1s8-/zpravy-domov.aspx?c=A140222_121031_ln_domov_vsv
    EOLIS
    EOLIS --- ---
    ADAMIRA: Asi jich opravdu znáš málo. Tolik živnostníků, farmářů, zdravotních sester a podobných "členů" střední třídy, volících komunisty z principu, že za "socíku bylo líp", "byla práce", "stát se postaral" (parafrázuji a/nebo zkracuji) co jsem potkal na venkově v jižních čechách nebo na ostravsku, bych ani sám něvěřil, že může existovat. A nejen že existují je jich mnohem víc, než by si dokázal Pražák nebo Brňák obklopený svojé "sociální bublinou" představit.
    NJAL
    NJAL --- ---
    FIN: Myslim, ze duvody mohou byt ruzne, komancove nemaj radi Zapad a urcite v nich jeste rezonuji vlivy rusobolsevismofilie, a Klaus nema rad EU.
    FIN
    FIN --- ---
    no není to roztomilé? rudé svině
    Násilnosti v Kyjevě iniciovala Evropská unie a USA, píše šéf komise KSČM | Zprávy z domova | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...js-od-mladeho-komunisty-1h2-/zpravy-domov.aspx?c=A140220_214814_ln_domov_sk
    a bývalý kandidát a chovanec prognosťáku a zeměškůdce
    Západ rozběhl na Ukrajině krizi, jejíž důsledky nechce nést, píše Klaus | Zprávy z domova | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...i-z-klausova-institutu-12c-/zpravy-domov.aspx?c=A140221_132413_ln_domov_vam
    podobnost jistě čistě náhodná :-D
    NJAL
    NJAL --- ---
    ADAMIRA: No jo, mas pravdu, asi jsem se sekl. Ale mazat se uz nebudu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam