• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    FIN
    FIN --- ---
    LITTLELI: myslíš si dost blbě. před pár lety jsem, čistě náhodou, psal články do jednoho populárního časopisu, ten druh, co mu soukromě říkám "dějepisný blesk pro lid", a přesto, že ty články jsou ve výsledku hodně prosté a poplatné vkusu lidového čtenáře (není jednoduché to napsat, btw, dá dost práci se naučit psát "lidově populárně špatně"), tak zrovna jedno z témat, o němž jsem psal, byla mafie, její počátky, přechod z původní italské na italsko-židovskou, později přijetí prvních černošských gangů a tak dále a i když výsledek je na konci blbý, člověk musí napřed dost nastudovat, aby z toho pak tu kravinu udělal. a při té příležitosti, jakkoli nám tady v evropě je americká realita cizí (a ta italsko-sicilská nakonec taky) jsem si určitou představu udělal.

a díky tomu mám poměrně určitý dojem, jak moc jsem rád, že žiju v normálním státě a ne v oblastech s nezanedbatelným vlivem mafií přesahujících třebas až do sféry tak polooficiální, jako byly americké odbory, zejména v loděnicích. takže než budu blbě plácat hubou, jak trefně říkáš, co o tom víš ty?
    FIN
    FIN --- ---
    LITTLELI: opravdu mám vysvětlovat, tzn. pracně rozepisovat, věc tak triviální, jako je rozdíl mezi chodem, službami a s tím spojenými náklady společenského zřízení jakž takž řízeného vůlí většiny a praktikami původně hodně národnostní, později už méně, přesto však pořád svébytné organizace fungující spíše na bázi klanovo-rodinně-zvykové?

inu, proč ne. kdo mi bude hradit čas? který strávím touto pracnou argumentací a srovnáním celé řady aspektů?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    FIN: no já bych rád slyšel nějaké argumenty, nejde o posvátnou krávu, ale o nějakou představu jak má svět fungovat. Pro někoho je myšlenka invididuální svobody kravina, pro někoho ne. Ale z dějepisu určitě víš třebas něco o tom jak je napsaná třebas ústava spojených států nebo i jiných států a jaký je rozdíl mezi tím co tam napsané je a co se nakonec z toho vyvinulo. Já si teda myslím, že víš docela kulový, mluvíš jako typický tlučhuba a člověk, se kterým žádná kloudná debata nemá smysl.
    FIN
    FIN --- ---
    LITTLELI: já jako chápu, že jsem asi sáhl někomu na posvátnou krávu, když "anarchokapitalismus" označím za kravinu a takovéhle nápady za blbosti, nicméně to je problém těch, kdo si za posvátnou krávu vyberou myšlenku tak pitomou. skoro bych dotyčnému a příznivcům jiných myšlenek přál, aby pořádné vydírání mafií zakusili, pak by mluvili trochu jinak :-)
    FIN
    FIN --- ---
    LITTLELI: jo, jenže pro mě není hloupý každý, ale ten , kdo plácá voloviny nebeského kalibru. a to přirovnání funkčního státu k vydírání mafií je, takže se snažíš zbytečně :-)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    FIN: pro hlupáka každý hloupý :P
    FIN
    FIN --- ---
    LITTLELI: a zvědavý dotaz: když je to to tak jedno, proč jsi mě tedy přišel upozornit, že je dotyčný absolvent mff? soudím z toho, že tak úplně jedno ti to není. v takovém případě bych musel zkonstatovat, že je mi sice líto, že se tak (-ovými slovy) musím vyjádřit, nicméně se omlouvám, ale podobné myšlenky za "zajímavé alternativy" k debatě ani nemohu pokládat. jeví se mi příliš blbé na příliš základní úrovni chápání, než aby zajímavé vůbec být mohly.
    FIN
    FIN --- ---
    LITTLELI: "relativně" je takové slovo, po němž je nutné se zeptat: a v čem tedy souhlasíš, v čem méně a v čem ne? nicméně, pokud si stejně jako on myslíš, že stát, když vybírá daně, tak je to totéž, jako když mafie vybírá výpalné, tak ano, tak jsi taky blbec. a aby mě někdo snad neobviňoval z "osobnosti": každý, kdo něco takového hlásá, je u mě blbec. a nevzdělanec proto, že kdyby absolvoval dějepis, stačilo by na střední a základní, a dával při něm pozor a přemýšlel, hned by mu bylo jasné, proč jsou takové nápady neuvěřitelné nesmysly...
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    FIN: Já s ním relativně souhlasím. Takže jsem nejspíš taky nevzdělanec :D Ale je mi to fakt úplně jedno.
    FIN
    FIN --- ---
    LITTLELI: proslulé moudro praví, že ani vysokoškolské vzdělání před blbostí nechrání. a v okamžiku, kdy někdo *vážně myslí* to, že by zrušil daně, protože stát je jako mafie, když vybírá výpalné - se všemi možnými důsledky automaticky plynoucími z tohoto nebetyčně blbého nápadu - tak je důsledek zřejmý, řekl bych. zcela nevyvratitelně. čímž obloukem dokazuje platnost okřídleného moudra, že ani vysoká škola před blbostí nechrání. rád jsem vysvětlil, nestyďte se zeptat zas :-)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    FIN: ten člověk vystudoval KU MFF, typický nevzdělanec. Máš něco dalšího, co bys chtěl říct?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIN: Brilantní analýza :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Anarchokokotismus
    FIN
    FIN --- ---
    M4JKL05: „Česko má prý jednu z nejsilnějších anarchokapitalistických skupin v Evropě“

Ano, počty nevzdělaných narůstají, je to smutné, ale je to tak.
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---

Urza na DVTV: "Vybral 2,7 milionu korun: Stát je, jako když mafie vybírá výpalné, všechny zákony bych zrušil"
    https://video.aktualne.cz/...stat-je-jako-kdyz-mafie-vybira-vypa/r~41d37ceee65a11e7b6a9ac1f6b220ee8/
    M4JKL05
    M4JKL05 --- ---
    Kniha „Anarchokapitalismus“
    https://kniha.urza.cz/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---

Well, liberalism kills even more...
    NJAL
    NJAL --- ---
    :-)

Complete History Of The Soviet Union, Arranged To The Melody Of Tetris
    https://www.youtube.com/watch?v=hWTFG3J1CP8
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    Stalina považují Rusové za největší historickou postavu  – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...evropa/441848-stalina-povazuji-rusove-za-nejvetsi-historickou-postavu.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam