• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Chnápkovi zůstali disidenty i 30 let po revoluci. Život jim komplikují stejní lidé

    https://zpravy.aktualne.cz/...cleadbox&utm_content=default&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Strážmistr Oldřich Kašík byl věřící člověk, kolegové mu proto přezdívali „kudrnatý Ježíšek“. Volný čas věnoval hlavně rodině: chodil na výlety se svými dvěma dětmi, sportoval, hrával na kytaru. Do KSČ vstoupil v roce 1948 a projevoval se aktivně v různých funkcích. Policistou se stal v roce 1950.

    Vrchní strážmistr Jaroslav Honzátko se hlásil k českobratrské církvi evangelické. Doma měl batole, druhé dítě bylo na cestě. Rád sportoval: plaval, lyžoval, jezdil na motocyklu, hrál fotbal. K policii se dal hned po válce, do KSČ vstoupil o tři roky později.

    Účetního Josefa Rošického popsal jeho syn Stanislav. „Tatínek dělal do února 1948 v továrně prokuristu, byl pravou rukou továrníka. Členem KSČ nebyl, soudruzi k němu neměli důvěru. Nechali ho pracovat jako hlavního účetního, protože byl odborník. Byl to apolitický člověk, který žil jen pro práci a pro svou rodinu,“ uvedl v pořadu ČT Hyde Park. Otce vystihuje dvěma slovy: poctivý puntičkář. „Tátu zavraždili. Byla to loupežná vražda a Mašínové jsou loupežní vrazi,“ řekl Právu.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Bratři Mašínové – odbojáři, nebo vrazi?

    Bratři Mašínové – odbojáři, nebo vrazi? - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...98105?fbclid=IwAR1SCQV1-1SoOs1xWNKAlYTa2sTZdPb-2lOM-jsFXw2Om9XH08GgWr5ZFS0

    zajimave ze ti dva snbaci byli pobozni, resp. verici a v ksc
    DIVER
    DIVER --- ---
    DRZEEF: super - částečně jsi zodpověděl jednu z otázek: "kdo hodnotí?"

    "citace českého historika" je sice hezká, ale ani kdybychom znali jeho jméno, neznamená to, že "ta akce se hodnotí". jeden historik k ní prostě říká svůj názor.

    i nadále platí, že nevíme jakou akci z těch mnoha myslíš. a pokud je to smrt toho strážmistra, tak ta akce se stále hodnotí od vraždy po oprávněné zabití. zeptej se třeba u komunistů nebo kohokoli, koho teď potkáš :)

    jsem novinář a jsem citlivej na tyhle nesmyslný výroky o čemkoli.


    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    DIVER: hodnoceni "teroristicky" zpusob boje v ramci odboje, je citace ceskeho historika
    DIVER
    DIVER --- ---
    DRZEEF: "Jinak ta akce v 50.tych letech, se hodnoti jako "teroristicky" zpusob boje v ramci odboje (spis neco jako Taliban, akorat anti totalitni antikomunismus v ramci tridni valky)."

    dost silný tvrzení. "ta akce se hodnotí" ve spektru od vraždy po zabití při (od)boji - podle toho, kdo si ji jak vykládá. dokonce ani nejde jen o jednu akci.

    brzdil bych s takovými výroky. anebo bych se vzápětí zeptal: jaká akce? kdo hodnotí? jaké jsou tvé zdroje? a WTF - Taliban???

    jinak tady prostě jenom plácáš.

    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    NJAL: doporucuji patecni Reflex, je tam rozhovor s panem Masinem.

    Jinak ta akce v 50.tych letech, se hodnoti jako "teroristicky" zpusob boje v ramci odboje (spis neco jako Taliban, akorat anti totalitni antikomunismus v ramci tridni valky)
    NJAL
    NJAL --- ---
    HAROLD: Mysli "bolsevici stareho strihu" ? ;-)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Průzkum: Komunisté by se poprvé v historii České republiky nedostali do sněmovny | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...ustali-mimo-snemovnu-ano-by-ziskalo-30-procent.A190908_121457_ln_domov_ele
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    FIN: zla doba s stbakama vic nez zla, lamani charakteru 2 generace
    FIN
    FIN --- ---
    DRZEEF: dík za odkaz, bylo zajímavé si to přečíst. musím říci, že z pana bartončíka díky tomuto rozhovoru udělalo se mi blivno. tak slizkej charakter, páni, to se jen tak nevidí.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Stříleli na vlastní občany. Nestydí se. Dokument o pohraničnících uvede ČT - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ranicnicich-uvede-ct-40295646?seq-no=3&dop-ab-variant=5&source=clanky-home
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Bartončík: Žijeme si jako prasata v žitě, ale... Z Havla dělali boha a měl vachrlatý charakter | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/...i-jako-prasata-v-zite-ale-z-havla-delali-boha-a-mel-vachrlaty-charakter.html
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Představa komunistické strany o tom, jak by měla vypadat společnost, je obludně technokratická. Je to společnost, kde lidé mají jasně vymezenou úlohu naplňovat cíle „čínského snu“ – jinými slovy snu komunistické strany o silném státu a světové velmoci. Tomu musí přizpůsobit všechny své individuální zájmy a přání. Ve svém myšlení, v každodenním jednání mají všichni být uniformními jednotkami státu řízeného politickou stranou založenou na přesvědčení, že jako nositelka učení marxismu-leninismu a Mao Ce-tungova učení zná jediný správný vědecký názor na řízení státu.

    To je naprosto nelidská představa. Člověk přece není uniformní. Každý má své slabosti, jiné zájmy, v něčem mohou být lidé konformní a nebouřit se proti poměrům, ale zároveň potřebují mít svůj prostor a svou důstojnost. S tím spojená představa, že technologiemi se docílí toho, že lidé budou dělat přesně to, co se po nich chce, a o každém se bude všechno vědět, prostě není k žití. Ignoruje přirozenou spontaneitu lidského bytí a nepředvídatelnost lidského jednání.

    Nebezpečím takového systému je v případě úspěchů militantní nacionalismus, který nikdy žádnému státu neprospěl, a z historie víme, co všechno se v takových situacích děje. Na druhou stranu se lidé můžou proti extrémním formám nesvobody vzbouřit – i za tu cenu, že riskují svůj život. A z toho mohou vzniknout velké konflikty, vlastně cokoliv, od občanské války po rozpad celé společnosti. Harmonická společnost, o které mluví čínští ideologové, nemůže vzniknout násilím.

    Čína směřuje k nelidskému systému. Hongkong to ví, proto protestuje, vysvětluje sinoložka Lomová — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...elidskemu-systemu-hongkong-vi-proto-protestuje-vysvetluje-sinolozka
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    22 metrů od hranice na něj pustili psy a nechali ho umřít. Případ, kvůli němuž začnou vyšetřovat české komunisty - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...i-ho-umrit-pripad-kvuli-nemuz-zacnou-vysetrovat-ceske-komunisty-76510
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Extinction Rebellion: Former members warn of ‘Marxist tinge’ that could see group implode

    EXTINCTION Rebellion is led by extreme Marxists whose aim is to “bring down the Government”, a leader warned of the rebel group before adding that people “may die” in the process.

    Extinction Rebellion: Former members warn of ‘Marxist tinge’ that could see group implode | UK | News | Express.co.uk
    https://www.express.co.uk/...n-rebellion-marxism-vegan-bullying-Roger-Hallam-Gail-Bradbrook-protests
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    nejsou ,)

    Pink Leninist:

    I dislike them.

    They seem incredibly petty bourgeois and have shady relationships as another commentor pointed out.

    I dislike how their whole strategy is to be a pain in the arse to ordinary working class people and they seem to let big business’ of very lightly. I know their goal is to get in the way of people’s lives to make them think about climate change. But climate change is a near universally accepted fact at this point - I’m not sure many people are happy with how the environment is going. In this regard they are threatening the entirely wrong group of people.

    The whole strategy is to simply get as many people arrested as they can - which I find so mind numbing to the point I wouldn’t be surprised if it were a psy op to get activists on the police register lol. Also found that little stunt they did in Parliament cringey as fuck, makes environmentalists look like a joke. The whole thing is incredibly proformative with little substance. I find them quite naive.

    This is not a tac tic that will work. Peaceful protests will not change anything (remember Occupy Wall Street?) It alienates masses of people from the moment and I find it frustrating the picture they are painting of “the left”. The whole thing seems to be ran as if it were a business.

    For communists, the most we can do is try and bring some of these people over to realise capitalism is bad. But having briefly been down to their London event it was overwhelmingly liberal. I think many people went down simply to enjoy the festivities - not that activism can’t be fun, but it just felt like I was surrounded by middle class art students.

    What I imagine will happen is the government will say yes to most of their demands and just not do them per usual. Best case scenario that drives more people away from capitalism. But in reality is more likely to drive them into ye Labour Party.

    That being said nice to see people willing to break the law, unfortunately just in the least productive way.

    Thoughts on Extinction Rebellion? : communism
    https://www.reddit.com/r/communism/comments/bejcav/thoughts_on_extinction_rebellion/
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    XR who

    The faces behind the Extinction Rebellion climate change chaos | Daily Mail Online
    https://www.dailymail.co.uk/...icle-6927195/The-faces-Extinction-Rebellion-climate-change-chaos.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam