• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub

Tento klub slouží k boji proti komunismu (a zejména bolševické totalitě) mírovými prostředky. Je třeba stále připomínat fakta těm, co zapomněli a předávat zkušenosti těm, co v tom svinstvu nežili.

Hodní a nevinní komunisté aneb jak se nám pod nimi žilo

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    SHEALA --- --- 22:25:13 7.12.2011 ---
    me ten socik prisel jako takovej ustav socialni pece. Proste, klienti sou lehce nakrmeny, lehce pripocurany, a ven se vylezt neodvazi, protoze by je vrchnost servala, a ignorujou ty, co sou zavreny v klecovejch luzkach.
    rozbalit záhlaví
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OPERAHYPNO: Já se v tom nevyznám. Já ještě komunismus nikde nezaváděl.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: ne? protože societa a komuna je odlišná demografická, psycho-sociální struktura?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LAUNCHER: No a hlavně nemáš ani vrtulník.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nene 😃 Na Nyxu existuje tento board? Zdravim těch pár kusů 😊😊

Jen jdu kolem, na tohle nemám čas a nervy, ale chválím 👍
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    Patecek

NJAL
    NJAL --- ---
    Neco dobove atmosfery od narodniho umelce.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    BONGI: Z mojí zkušenosti řadového bílého límečku třech korporátů jsou mezi korporáty značné rozdíly.
    BONGI
    BONGI --- ---
    RUDOLF: Vůbec nezpochybňuji tvé zkušenosti, i když mi jako "korporátní fašistické peklo " nepřipadají. Já mám z jiného korporátu zkušenosti jiné. Ano byrokracie a centralizace dělá své zvlášť posledních deset let, ale protestuji proti zevšeobecňování.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BONGI: jsem v top5 pharma. Spusta manažerů, který nejsou schopný zhodnotit hodnotu výstupu, který fungují v ekonomickém vzduchoprázdnu a dělají prezentace, namísto reality. Pro někoho, kdo přijde ze startupu nebo malé firmy. Kde se měří výkon, podle platících zákazníků, je korporát takové dětské hřiště, kde se platí penězma ze sázky a dostihy. Ono to má původ v tom, že pokud neexistuje mechanismus vlastnictví rozpočtu a přepočet na výnos, tak se to ekonomické vzduchoprázdno vytváří. Ale ono je to těžké, platíme např. výzkum a vztah mezi investicemi do výzkumu a konečným produktem se táhne roky a roky. Pro tohle mít dobrý ekonomický model, všechno zůčtovat a zpětně změřit je oříšek sám pro sebe. Takže to intuitivně chápu. A ta podobnost s majiteli podniků, který mají jedinou metriku výstup, ale neexistuje systém vlastnictví zisku a motivace k jeho zvětšování, je na snadě
    BONGI
    BONGI --- ---
    PATISLAV: Já tedy nevím, jaké máš zkušenosti ty, ale já jsem v "korporátně-fašistickém pekle" pracoval 22 let. Rozhodně tvrdím, že pracovní podmínky, jak co do bezpečnosti práce, sociálním programu, mzdových podmínek předčil mnoho státních i soukromých českých firem. Dokonce nebyl ani zájem založit odbory. Samozřejmě, že tam nebyla demokracie. Demokracie v soukromém podniku je kravina. Korporát, jak píše NJAL, je stejně pod tlakem konkurence jiných korporátů, kde se čeká na chybu. To, co si může dovolit zanedbat v bezpečnosti menší firma či státní podnik, je v případě provalení u korporátu problém, který nahraje konkurenci. Ale samozřejmě není to obecná pravda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam