• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KKL2401Emacs: escape meta alt control shift aneb prece nejsem sam, kdo nepouziva VIM
    Tento klub jsem zalozil, aby slouzil zhruba ke stejnym ucelum jako WRAITHova poradna ohledne VIMu na Mageu. Bohuzel narozdil od nej, ktery VIMu opravdu dobre rozumi, ja moc velke znalosti emacsu nemam, nicmene doufam, ze se treba spolecnymi silami tu a tam neceho dobereme.
    rozbalit záhlaví
    KVBIK
    KVBIK --- ---
    ANT_39: Jojo, je to konzolovy icq klient (v ncurses). Jakmile se v tom mota esc, tak nevim co s tim. Kdyz totiz zmacku esc (a to navic musim dvakrat), tak mi to vyskoci z editovaciho okna. A esc f nic. Ale to muze byt tim, ze to proste neni implementovany. Kazdopadne diky za radu.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KVBIK: jestli je to konzolova aplikace, tak bude fungovat esc f.
    KVBIK
    KVBIK --- ---
    Chtel jsem se zeptat, zda nahodou nekdo nepouzivate Centericq a v nem "Enable emacs bindings in text editor". Priznavam dopredu, ze nejsem Emacsar, ale docela by me zajimalo, zda vam v tom Centericq nejak funguje preskakovani po slovech. Origos v Emacsu by to melo byt M-f, ale v tom Centreicq mi to nejak nefachci.
    VOID
    VOID --- ---
    haa, ja sem ale hlupak...

M-x py-comment-region

;)
    VOID
    VOID --- ---
    KAMCATKA: diky, podivam se na to:)
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    a pardon za hroznou cestinu a velkou zmet ... jde to?
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    z dokumentace fce comment-region (C-h f comment-region)
    The strings used as comment starts are built from
    `comment-start' without trailing spaces and `comment-padding'.

(defvar comment-end "" "\
    *String to insert to end a new comment.
    Should be an empty string if comments are terminated by end-of-line.")

takze myslim ze bude stacit nadefinovat si spravne hodnoty (nejlip v hooky toho python modu) .. neco jako

(setq comment-start "...")
    VOID
    VOID --- ---
    Prosim o pomoc.
    elisp neumim a rad bych si doplnil do emacsu (python mode) funkci comment-code a uncomment-code, ktere by na zacatek kazdeho radku mezi stavajici pozici a oznacenou pozici pomoci C-SPC pridalo/odebralo znak #

najde se nekdo, koho bavi programovani v zavorkach? :))
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    Co vy víte, kdy je v arabském kalendáři Ál-Apríl? ;-)
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    KYOSUKE: Takovej clovek si opravdu Emacs nezaslouzi pouzivat :-/
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    tak ja nevim, anglicky nejak moc dobre neumim a at cumim do kalendare jak cumi,, neni ani april, ani silvestr, ani.. at dou do prdele takovi idioti
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    KYOSUKE: me to teda prijde hodne drsny
    jestli to teda ten pan mysli vazne a mam pocit ze bohuzel ano

jinak dobrej for na tema paranoia
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    Neřekl bych, Ratpoison má mnohem menší zábor paměti. :-D Nicméně je to další krok na vývojové cestě mého oblíbeného OS, tj. Emacsu. Teď ještě v EMACS LISPu napsat XServer a grafika bude šmahem zcela vyřízená. ;-)
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    no nemusim mit vsechno.. takovej nejakej wm uz byl i kdysi, tusim ratpoison :-)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    http://www.xwem.org

Nářez. Musím rozhodně vyzkoušet... :-DDD
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    hmm, ne ;)
    zkuseli jsme todo-mode, planner a skoncili u org-mode v kerymzto se zatim taky nejak moc neorientujeme, pac to pouzijeme vzdycky jednou za 3 tydny :)

Org muzes kdyztak zkusit, teoreticky by Ti melo stacit podle toho co pises. v cvs emacsu je (v 21 asi taky), jak je to s XEmacsem nevim..

http://staff.science.uva.nl/~dominik/Tools/org/org.html
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    nepouzivate nekdo etask-mode?

Nejak se mi to nedari nahodit.

Shanim neco tohodle typu a nemusi to byt ani moc komplikovane.
    Potrebuji evidovat nejake to-do a planovani. Pokud by to bylo napojene na kalendar, zlobit se nebudu.

Jedna se mi o provoz pod XEmacs na Win. :-]
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: Ja se v tom vrtal pred par dny a vyresil jsem to ke sve naproste spokojenosti tak, ze jsem to vsechno povypinal, odbindoval jsem elektricke klavesy, ktere to presto stale tvrdohlave zarovnavaly, a mam klid. Tab mi soupne zarovnani dopredu, backspace dozadu. Jaka uleva. Jeste aby to bylo takhle snadne i u LUA modu, ktery ted resim tak, ze proste zapnu c++ mod a vypnu syntax highlighting, ktery je ostatne beztak burzoazni prezitek ;)
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    ANT_39: mozna jsem vyresil nas problem :-)
    viz http://www.sunsite.ualberta.ca/Documentation/Gnu/emacs-21.1/html_chapter/faq_5.html#SEC50

ted uz mi to zarovnava temer presne tak, jak chci
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    zdravim
    mam takovej podivnej problem s shellem (debian)
    kdyz se pokusim pustit shell v Emacsu tak prvni co udela je, ze vypise cely bash_rc skript coz trva asi 10 vterin a je to dost nuda ... nevite v cem muze byt chyba?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam