• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    PSY8076: Ja zas mam pocit ze na tebe je skoda psat posty v celejch vetach jen trochu sofistikovanejsim slohem nez jsou heslovite requesty. Evidentne te to mate a pak poradne nevis na co odpovidat a co je pouze slohovej enviroment. Zkusim ti pomoci.



    1. Jakou ma souvislost skepticismus ohledne moznych mimozemskych forem zivota s moji tezi jak definovat kyberpankace..
    2. V cem ti prijdou moje komentare skepticky?



    SKYNET23: A cimpak prosimte si privlastnuju celou subkulturu?
    Uz jednou ses projevil jako prikladna hnida co sice umi dobre kricet, ale v argumentaci fatalne zaostava. Bude repete? :)


    Vsem ostatnim komentatorum ve stylu "drzte hubu a nadavejte si v poste"... ac se to nezda, ja se skutecne a predevsim snazim i z flame vytezit nejakou informaci od protistrany. Bohuzel vetsinou marne.
    Cybernetixx svyho casu nebyl schopnej odpovedet na naprosto jasnou otazku jaky rusky nebo japonsky reziser by se mel ujmout filmovy adaptace Neuromancera. Po dvou mesicich prisel s tim ze Tarkovskij.
    PSY8076 taktez neni schopen odpovedet na moji jasne polozenou otazku a misto toho se chyta naprosto nepodstatnejch kravin.
    Zkuste si vsimnout, ze ja davam prostor pro debatu o necem. Polozim otazku a misto odpovedi na ni se doctu ze moje posty jsou "skepticky, nicnerikajici a prazdny"... a hned za tim "cyberpunk je vize". Kdyz napisu "pro mne CP znamena..." jsem osocenej ze si privlastnuju subkulturu. A nakonec jednoduchou sumarizaci dojdu k zaveru ze jedinne co by se dalo nazvat hodnotnou informaci v poslednich 10ti postech(kdyz pominu prezentaci mych osobnich nazoru) je moje pozvani na GHETTOLLEGE..
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    PSY8076:
    SKYNET23:

    brzdete, chlapci
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---


    svoje zabomysi valky prosim reste v poste a nezasirejte tim klub

    OVERDRIVE: U have my support ;)
    SKYNET23
    SKYNET23 --- ---
    LUKASHIVA: Ty budeš asi velkej kyberpankáč? Nějakej vzteklej mechanista...už jednou jsi mě sral přivlastňováním si celé subkultury...a teď to děláš opět.



    OVERDRIVE: Jestli myslíš Bruce Sterlinga, tak jsem od něj přečetl Oceán prachu a teď čtu Schismatrix, což je fakt docela dobrej úlet. ;))
    PSY8076
    PSY8076 --- ---
    LUKASHIVA: nic vole jen me nebavej cist tvoje prazdny skepticky subjektivni nic nerikajici prispevky, tot vse .) ...cyberpunk je predevsim VIZE
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Jinak dobra prilezitost jak si vynadat face2face, zjistit kdo je vic kyber a kdo punk, pomerit si velikost penisu apod. bude zanedlouho v crossu:

    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    PSY8076: No ty ses dobrej tydyt. Nejdriv si mne naprosto nesmyslne a zbytecne beres do huby a druhym dechem zacnes kvicet neco o vyvolavani flamewaru..
    Na flame ti kaslu, mne bohate postaci kdyz mi vysvetlis jakou ma souvislost skepticismus ohledne moznych mimozemskych forem zivota s moji tezi jak definovat kyberpankace..

    Ta citace v headeru je vytrzena z kontextu (jak jinak), pro mne cyberpunk je predevsim zalezitost esteticka, coz je imho jedinne cimz lze cyberpunk vydefinovat z obecneho gulase scifi. Technika ulice. Relativne pokrocile technologie v rukou nejnizsich spolecenskych trid. Lesk a spina metropole v 21. stoleti. agónie přírody, politika rychlosti, očistec zábavy, peklo spotřeby.

    Ale kdyz uz votom jde rec, tak v poplatnosti toho co visi v zahlavi se ja za cyberpunkera nepovazuju, i kdyz jsem precetl o trochu vic nez par knizek. Proto taky se mi drtiva vetsina kyberpunkovejch stylizaci prici ponevadz mnou zminovana estetika vznika jaksi mimodek a ma svoje koreny v cire funkcionalite.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    strelte se uz kurva kazdej do kolena, blobejsi pak do kouli...
    tady mate ukazku jak na to:




    nejakej novej cyberpunk na trhu? pokudmozno i anglicky knizni.

    uz nekdo cetl toho Stearlinga: Vidim to jinak, co je ted v kramech? reakce?
    PSY8076
    PSY8076 --- ---
    LUKASHIVA: ou maj gosh ty budes asi ten opravdovej cyberpunker co si precet par knizek a mysli si ze sezral vsechnu moudrost sveta :D

    priste se radsi zamysli co napises, pac ani v jednom z tvejch prizpevku sem nenasel zadnou vypovidaci hodnotu , krom teda debilnich kecuu...
    a jestli chces rozjizdet dalsi flame tak me z toho vynech .)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LUKASHIVA: stejne jsou to keci v tom zahlavi, pac nejvetsi cyberpunkacskej hrdina je rozhodne Saly Shears aka Molly Millions ;]
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    PSY8076: Nevidim pojitko mezi naprosto zbytecnym, dementnim a hlavne nic nevyvozujicim ani nedokazujicim clankem v rubrice "veda a zajimavosti" netovy verze Hospodarskejch Novin a mejma "kecama" na home (zvlastni ze jsem tam zadny nenasel, nemyslis nahodou zahlavi??).

    Priste zasoupej nohama nez si mne vemes do huby, hulibrku.

    ;-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jedno misto soucastne?
    hmm. vesmir jako hologram?
    zajimave zpodobnitelne napriklad jako nekolik ryb v akvariu....
    vidis je na dvou obrazovkach.
    pohnou se na jene ryby tam, na druhe onam.
    a nikdy ti vlastne ani nemusi dojit, ze koukas na stejne ryby akorat z ruznych uhlu...

    a vubec: Zdalo se mi, ze jsem dvema kotaty a hrajeme si spolu.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    zesisku na krizku to je zas ... no nic, jdu vas zastrelit
    PSY8076
    PSY8076 --- ---
    SKYNET23: nojo chtelo by to uz ten warpdrive kdy ses v jedny chvili na vsech mistech soucasne :P .]
    SKYNET23
    SKYNET23 --- ---
    PSY8076: I přes výpočty, které nám článek poskytl, jsem ovšem stále skeptický k tomu, že v nejbližší době s nějakými civilizacemi spojíme. Galaxie nabízí obrovský prosotr, z jednoho konce na druhý trvá cesta světlu 100 000 let. V okruhu 200 světelných let můžeme inteligentní život na nám známé úrovni prakticky vyloučit.
    PSY8076
    PSY8076 --- ---
    SKYNET23: joo to by mohlo bejt dobrym voditkem pro lidi co neverej...jako treba ty kecy na home from lukashiva ,-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SHEALA: bavit se obojim neasi.
    ja ted ctu Mona Lisa Overdrive v orginale, pac mi to do letadel pripada jako dobry cteni, taky to ctu na hajzliku a v hotelove vane... tak nejak bych to hodnotil.
    Spis nez filosofie bych rekl poezie v ramci punku, zaroven tak srovnatelne s noir skolou detektivky imho.
    McLuhan je klasikem oboru informacnich ved a je to proste vedec a teoretik. Proc srovnavat. Uc se, az umers, muzes zapomenout. slysel jsem ;]

    Jinak ja k tu probehly ty sperky z fler.cz tak moc pekne dela treba id skynet: http://www.fler.cz/zbozi?uid=5490
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    LUKASHIVA: a co maji delat ti co cetli luhana driv nez neuromancera ? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam