• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Zdravim, nemate prosim nekdo po ruce odkaz na galerii (samostatne imgs) concept art Neuromancera od Sebastiana Weigelta ( http://visualicious.de/ )
    Nedari se mi to vygooglit, pouze slideshow na youtube.. http://www.youtube.com/watch?v=y_4lnZJJ3C4

    predem diky za pomoc.

    XENOBIOTICS
    XENOBIOTICS --- ---
    tip na skvostny komix, nechapem ako som ho mohol tolko rokov prehliadat

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_Boiled_(comics)
    OLYFKA
    OLYFKA --- ---
    ehm maska terminatora
    SIGG
    SIGG --- ---
    Reálná ukázka kam by mohl směrovat vývoj mobilních aplikací.
    Augmented reality = Virtuální realita propojená s realitou skutečnou typicky s pomocí kamery.
    http://www.youtube.com/watch?v=b64_16K2e08
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    LUKASHIVA: hm, vim co myslíš, ale dohledat to... název netušim
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Hellou nemate nekdo odkaz nebo nepamatujete si jak se jmenoval takovej ten kratkej fiktivni dokument a'la Tetsuo od nove nemoci kdy se cloveku zacina tkan tranformovat na kov?
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    SEEKER: No... je to nejslabší Kulhánkova kniha, to jako jo, nicméně se to dá pořád celkem dobře číst. Cp to rozhodně není vždy a všude, nicméně některé apekty díla se za cp určitě považovat dají.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    LAIRELOSSE: Stroncium je cp? to by mě u Kulhánka dost překvapilo... Knihu natolik odsoudili, že jsem neměl chuť se do ní pouštět...
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    Avatar: to co píšeš se nijak nevylučuje s tím co jsem napsal já:p Vždyť například samotný Mistr, Kulhánek, tato dvě pojetí světa budoucnosti velmi dobře skloubil ve své poslední knize Stroncium;-)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    AVATAR: Otazka jestli to lze jeste nazyvat "post-apo" jenz tezi z atmosfery bezprostredne po katastrofe, ci jestli cyberpunk, jehoz hlavnim tezistem je globalizace a apokalypsa je cosi co je s fenomenem globalizace a jeho rozvoji ve znacnem kontrastu.
    Jestli to uz pak proste neni sci-fi.

    Rozhodne neminim tenhle klub stavet jako vymezovani a kolikovani co je a co neni CP, na druhou stranu jsem za jakoukoliv diskuzi ktera je jen o kousek na vyssi urovni nez spilani americky vlajce, neskonale vdecny. :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    LUKASHIVA, LAIRELOSSE: a co neni mozny proboha? Vy byste ty lidi generalizovali jak stado ovci.

    Jednoduchy priklad:
    Svet je znicen (s par prezivsimi) po nejake skarede valce a jenom mesta, ktera mela protijaderny kryt (naky to silove pole), skrz ktere se neda bezne prochazet (hrdina by samozrejme prisel na to, jak se dostat z venku dovnitr), prezila a kde by dal existovaly pojmy jako kyberprostor, megakorporace, kyberware, frencizy etc.

    Clovek s troskou fantazie dokaze spojit i pravek s hi-tech (kdyz uz ne jinak, tak v ramci vesmiru ;)

    p.s.
    Fallouta a jeho pojeti post-apo taky miluju, ale to prece neznamena, ze se musim nechat omezovat vymezenym prostorem nejaky hry o_O

    p.p.s. pokud chces sirsimu publiku predstavit nejaky zanr, aniz by ho predtim znali, u klise je treba zacit. Pro skalni fandy klise, pro novacka uzasny novy zazitek. Video jsem nevidel. Zprvu me nezajimalo a ted uz nende.
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    http://www.novinky.cz/internet-a-pc/170111-obama-zridil-novy-urad-ktery-bude-chranit-americky-kyberprostor.html

    Lukashiva: moc se nevyznam v tom, co myslis vazne a co ironicky, nicmene stret post-apo kultury a cyber punku osobne povazuju za mozny a prinosny, tot muj prispevek k diskuzi:p
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    LUKASHIVA: diky za prednasku, ja jsem ti nechtel oporovat v tom, ze jejich pojeti postapo je klise stokrat omlete, ja jsem te jen pozadal o originalnejsi video;)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Predne doufam ze si rozumime v zamerne prehnanosti tvrzeni na adresu invence ve slovenskych umeleckych kruzich (ci jak to chcete nazyvat)

    K druhy otazce, co je a co neni klise, myslim ze by vystacila na samostatnej esej.
    Uznavam ze je snadnejsi rikat co neni originalni a fresh nez co je.
    Z hlavy mne napada hned nekolik, diametralne odlisny pojeti post-apokalypticky estetiky. Podstata jejich odlisnosti lezi v samotnem pojeti apokalypsy, respektive jejiho fiktivniho umisteni na casovy ose historie. Tedy v tom, co apokalypse predchazelo. Apokalypsa je takovy bod NULA, bod zamrznuti historie, respektive jejiho dosavadniho vyvoje.
    Nevim jak ostatnim, ale mne osobne prijde az bolestne neoriginalni pojeti post-apo kostymu a'la vojenske svrsky kombinovane se sportovnimi chranici, doplnene o "trash" doplnky, ktere maji symbolizovat dekadenci a upadek vnimani krasy, celkove odkazujici na punkovou vlnu. Proste "MAD MAX" styl, u ktereho muzeme moment apokalypsy datovat k prelomu 70./80. let.

    Dost pochybuju ze by se tvurci zminovane jevistni akce zamysleli nad jejich ztvarnenim post-apo timhle, ci podobnym zpusobem a stejne mi prijde pres dvacet let starej MAD MAX styl uplatnovat jako mustr k to jak vypada post-apo.

    Mne osobne se treba libi a prijde mi ve sve dobe originalni pojeti post-apo takove, jak ho pojali designeri Falloutu. Bod NULA jako vyvrcholeni studene valky a jeji jaderne krize v 50./60/ letech.
    Originalni pro mne je i znacne ulitly, ale o to zabavnejsi post-apo jak ho nastinil snimek Six String Samurai, kde novy rad veci a civilizace ma jmeno rock'and'roll.

    Takze asi tak.
    Mimochodem mne jeste napada, ze michat dohromady post-apokalypsu a cyberpunk je tak trochu ignoranstvi a amaterismus, pac kazde male dite vi letmy pohled na casovou osu napovi ze z vlastni podstaty veci se tyhle fenomeny tezko mohli stretnout i v te nejvetsi fantasmagorii. Cyberpunk mohl bejt jedine pred apokalypsou preci.. :)
    MARDUK
    MARDUK --- ---
    LUKASHIVA: ten druhy odsek mi nejako unika, takato hudba fakt nie je predmetom mojho zaujmu a ani prispevku.

    no tazko sa hlada nieco uplne originalne a vynimocne, co sme tu este nemali vo vystupeni inspirovanom cp a post apo - myslim ze kazdy chape preco:)

    ale tak ok, akceptujem Tvoj nazor a tiez ocakavam odpoved na Samgarra.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    LUKASHIVA: muzes postnout neco co neni takovy klise? Dik:)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    MARDUK: klise, klise a k tomu navic trapny klise bez spetky originality.

    Ale to neni u slovaku zadny prekvapeni. Parkrat jsme s Anhedonii hrali na nejakejch slovenskej dark electro akcich a ty slovaci jsou fakt tukani. Jinak si nedokazu vysvetlit ze napriklad slovenskej projekt Samhain, jenz se tvari jako progresivni EBM, je zvukove zaseklej nekde u FLA zacatkem 90. let, nazivo vystupujou v protichemickejch oblecich a jako visualni doprovod posutej Tetsua jednicku. A to vsechno prosim v roce 2008! Proste progess jaxvine. ;)
    MARDUK
    MARDUK --- ---
    nie je to uplne CP:), ale je to vystupenie clenov sermiarskej skupiny zo SR, ktori maju ulet na cyberpunk, post-apo a Fallut.
    http://www.megavideo.com/?v=RSGTFRHZ
    ICE
    ICE --- ---
    ARCTOR
    ARCTOR --- ---
    DRAGON: ;D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam