• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    LUKASHIVA: diky za prednasku, ja jsem ti nechtel oporovat v tom, ze jejich pojeti postapo je klise stokrat omlete, ja jsem te jen pozadal o originalnejsi video;)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Predne doufam ze si rozumime v zamerne prehnanosti tvrzeni na adresu invence ve slovenskych umeleckych kruzich (ci jak to chcete nazyvat)

    K druhy otazce, co je a co neni klise, myslim ze by vystacila na samostatnej esej.
    Uznavam ze je snadnejsi rikat co neni originalni a fresh nez co je.
    Z hlavy mne napada hned nekolik, diametralne odlisny pojeti post-apokalypticky estetiky. Podstata jejich odlisnosti lezi v samotnem pojeti apokalypsy, respektive jejiho fiktivniho umisteni na casovy ose historie. Tedy v tom, co apokalypse predchazelo. Apokalypsa je takovy bod NULA, bod zamrznuti historie, respektive jejiho dosavadniho vyvoje.
    Nevim jak ostatnim, ale mne osobne prijde az bolestne neoriginalni pojeti post-apo kostymu a'la vojenske svrsky kombinovane se sportovnimi chranici, doplnene o "trash" doplnky, ktere maji symbolizovat dekadenci a upadek vnimani krasy, celkove odkazujici na punkovou vlnu. Proste "MAD MAX" styl, u ktereho muzeme moment apokalypsy datovat k prelomu 70./80. let.

    Dost pochybuju ze by se tvurci zminovane jevistni akce zamysleli nad jejich ztvarnenim post-apo timhle, ci podobnym zpusobem a stejne mi prijde pres dvacet let starej MAD MAX styl uplatnovat jako mustr k to jak vypada post-apo.

    Mne osobne se treba libi a prijde mi ve sve dobe originalni pojeti post-apo takove, jak ho pojali designeri Falloutu. Bod NULA jako vyvrcholeni studene valky a jeji jaderne krize v 50./60/ letech.
    Originalni pro mne je i znacne ulitly, ale o to zabavnejsi post-apo jak ho nastinil snimek Six String Samurai, kde novy rad veci a civilizace ma jmeno rock'and'roll.

    Takze asi tak.
    Mimochodem mne jeste napada, ze michat dohromady post-apokalypsu a cyberpunk je tak trochu ignoranstvi a amaterismus, pac kazde male dite vi letmy pohled na casovou osu napovi ze z vlastni podstaty veci se tyhle fenomeny tezko mohli stretnout i v te nejvetsi fantasmagorii. Cyberpunk mohl bejt jedine pred apokalypsou preci.. :)
    MARDUK
    MARDUK --- ---
    LUKASHIVA: ten druhy odsek mi nejako unika, takato hudba fakt nie je predmetom mojho zaujmu a ani prispevku.

    no tazko sa hlada nieco uplne originalne a vynimocne, co sme tu este nemali vo vystupeni inspirovanom cp a post apo - myslim ze kazdy chape preco:)

    ale tak ok, akceptujem Tvoj nazor a tiez ocakavam odpoved na Samgarra.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    LUKASHIVA: muzes postnout neco co neni takovy klise? Dik:)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    MARDUK: klise, klise a k tomu navic trapny klise bez spetky originality.

    Ale to neni u slovaku zadny prekvapeni. Parkrat jsme s Anhedonii hrali na nejakejch slovenskej dark electro akcich a ty slovaci jsou fakt tukani. Jinak si nedokazu vysvetlit ze napriklad slovenskej projekt Samhain, jenz se tvari jako progresivni EBM, je zvukove zaseklej nekde u FLA zacatkem 90. let, nazivo vystupujou v protichemickejch oblecich a jako visualni doprovod posutej Tetsua jednicku. A to vsechno prosim v roce 2008! Proste progess jaxvine. ;)
    MARDUK
    MARDUK --- ---
    nie je to uplne CP:), ale je to vystupenie clenov sermiarskej skupiny zo SR, ktori maju ulet na cyberpunk, post-apo a Fallut.
    http://www.megavideo.com/?v=RSGTFRHZ
    ICE
    ICE --- ---
    ARCTOR
    ARCTOR --- ---
    DRAGON: ;D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMETI: hehe, to doufam fake je :)

    http://www.youtube.com/watch?v=AS_n_IVKmdM&feature=related
    taky good :)
    SMETI
    SMETI --- ---
    tohle bude asi fake ale celkem dobry obsazeni :D http://www.youtube.com/watch?v=9KGMSKNRa5E&feature=related
    ICE
    ICE --- ---
    Docetl jsem kratkou knizku Rogera Zelaznyho - Vladce Snu /The Dream Master (1965). Prijemne cp dilo s velmi solidnim psychoanalitickym zakladem. Doporucuju. :)
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    DIY notes :-)




    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    Řekl bych, že je to k tématu klubu :-)

    Rumunský programátor vytvořil pro své kočky dvířka na bezpečnostní čip (novinky.cz)

    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SMETI: v tom claku me zaujaly dve veci:

    "Všechny údaje měly podle bezpečnostní agentury Tiversa, která monitoruje přenášená data přes výměnné sítě, putovat do Íránu." To jako monitorujou veskerej P2P traffic?

    "Podle něj pracovníci sdíleli data ve známých programech jako jsou LimeWire nebo BearShare." Tak jestli pracovnici bezpecnostni firmy maji na workstationech LimeWire a podobnej magnet na skodlivy SW, tak jim nepomuze ani deset novejch jednotek:-D
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jen tak, par prispevku z real time shadowrunu, co si davam ted v Brazilii, od panaka z hotelovyho baru: [ RPG - $HADOWRUN - console jockey on the run ]
    ICE
    ICE --- ---
    LUKASHIVA: pekny :)
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Jak tu nedavno probehla ukazka robota "na rohliky", coz byla hodne slusna ukazka robotiky, tak tohle mi prijde taky hodne husty, hlavne ten zacatek, asembling dilu... masakr.

    http://www.youtube.com/watch?v=-_SxW_7v9is
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam