OVERDRIVE: je hrozně vtipný jak mi podsouváš něco, co jsem nejen neřekl, ale fakt ani implicitně není vyvoditelné... já neřikal že toto nemá jednotící myšlenku, v pozadí mé věty stojí, že z opravdu kvalitních děl nelze obvykle vytrhávat jakékoli pointy ve stylu "co tím chtěl básník říci", to lze obvykle leda tak u žánrových děl s jasnými pravidly a jasnými pointami...
a nemluv se mnou, prosím, stylem učitele v mateřský, metafory o měsíčku jsou dojemný, ale jednak jsou to pěkný blbosti, druhak fakt něco málo o interpretování umělckých děl vim...
jako nevim kde jsi vzal toho tarantina, ale jestli se ho snažíš srovnávat s nolanem, protože těm tvejm větám moc nerozumím, tak to už jsi asi upad.
Sorry, ale já toho "nepochopil" spousty, protože ten film není zcela interpretovatelný, málo kdy ti nějaké dílo nabídne na konci dvě možnosti, s tím, že obě jsou smysluplné a navíc rozhodování mezi nimi není na hranici, jde/nejde o happyend, ale obě jsou dost mnohoznačné...
A protože já si myslím, že děj přeříkat prostě z principu nejde, tak bych to rád slyšel od těch, co jsou tak nad věcí...