• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ONDREX: to uz sem cet a ze by mel harry naky implantaty, se mi moc nezda teda:)))
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    ONDREX: OMFG
    ONDREX
    ONDREX --- ---
    Harry Potter a kámen mudrců ;)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    poradte plis naky cp knihy v cestine(!)...
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    SATAI: áááá, díky, na to jsem uplně zapoměl..:o)
    SATAI
    SATAI --- ---
    VIR_KENNY: A já ještě doplním zdroj (snad se nepletu) - http://www.transhumanismus.cz/blog.php
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    lehce to sem snad patří.
    V Brně vznikne partnerské zařízení prestižní kliniky Mayo
    Na konci minulého týdne schválila [ihned.cz] vláda výstavbu Centra klinické medicíny v Brně. Projekt na špičkové medicínské zařízení společně vypracovali [ihned.cz] odborníci z brněnské nemocnice U svaté Anny [fnusa.cz] a americké kliniky Mayo [mayoclinic.org] z Rochesteru v Minnesotě. Klinika Mayo má 30000 zaměstnanců, řeší kolem 8000 výzkumných projektů a ročně do výzkumu investuje na 350 miliónů dolarů. Jedná se o jedno z nejprestižnějších zdravotnických pracovišť na světě.

    "Vycházeli jsme z fungování výzkumných center v nemocnici Mayo a v dalších amerických institucích, ale brněnské centrum chce jít ještě o krok dál. Je to strategický projekt. Nový model intenzívní spolupráce nemocnice a mezinárodních výzkumných týmů, které budou vždy pracovat na jednom konkrétním projektu, umožní zkrátit čas od objevu po uplatnění v praxi až o polovinu," uvedl kardiolog Tomáš Kára, který od roku 2001 působí na Mayo klinice a který je hlavním autorem celého projektu.

    "Centrum umožní špičkovým expertům pracovat na výzkumech zcela nových způsobů diagnostikování a léčby kardiovaskulárních onemocnění. To bude pro pacienty obrovským přínosem," uvedl před několika dny při své návštěvě Česka Virend Somers, přední kardiolog kliniky Mayo. Centrum bude kromě výzkumu poskytovat zázemí pro lékařské zákroky zejména pro léčbu kardiovaskulárních onemocnění, a rovněž rozsáhlý vzdělávací program. Experti obou nemocnic už spolupracovali na třech patentech, mezi které patří účinnější typ kardiostimulátoru nebo diagnostický přístroj ke zjišťování vztahu mezi mozkovou a srdeční činností. Jedním z přístrojů vyvinutých v Brně ve spolupráci s Akademií věd, jehož patentování se připravuje, je experimentální diagnostická stanice ANNAlab MI-2. Používá se jak v nemocnici U svaté Anny, tak na Mayo klinice k diagnostice některých kardiovaskulárních chorob a k výzkumu vztahu mezi mozkovou a srdeční činností.

    Ačkoliv je výstavba schválena, zatím není jasné, kde na ni vzít potřebných 1.9 miliardy korun. Ministerstvo financí má plán financování předložit do měsíce. Kára se domnívá, že celý projekt by měl financovat stát, aby ze získaných patentů měla prospěch zejména ČR. Možná je ale i účast firem, které by se později měly podílet na probíhajících výzkumech (na vývoji ANNAlabu například spolupracovaly MI, Silicon Graphics a Sony, zájem o budoucí spolupráci projevily GE Healthcare Technologies, Medtronic, a Pfizer).

    Nové centrum bude prvním partnerským zařízením kliniky Mayo v Evropě. Američané poskytnou know-how a vývojové projekty. Zařízení bude fungovat jednak jako klinika se zdravotní péčí hrazenou běžným pojištěním a jako výzkumné pracoviště financované granty (i z USA a EU) a dalšími subjekty, které budou mít zájem provádět konkrétní výzkum. Předpokládá se také, že centrum umožní intenzivnější spolupráci vědců z různých nemocnic, univerzit a ústavů (v Brně probíhá například výzkum kmenových buněk). Dlouhodobě Kára doufá, že by se Brno mohlo stát "jakýmsi Silicon Valley pro medicínu".
    COROZ
    COROZ --- ---
    ADYZ: to prezijes bez nasledku, neboy..
    SPECTRE
    SPECTRE --- ---
    ADYZ: hele to je mozna tim ze si asi v plne mire neuvedomujes co se kolem toho vsechno delo ;) kamo vcera tam prisel podporit i Havel ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    Pockej tejden...
    A za pul roku nikdo nebude verit, ze kdy nejaky Sarden existoval ;)
    ADYZ
    ADYZ --- ---
    Je mi 26, jak jsem už psal, rozhodně stojím proti takovémuto potlačování základních práv a svobod a myslím, že policie by za něco takového měla dostat řádně přes prsty. Skutečně to jediné, co mě štve, je to, že musím každý den na mainu číst o téhle jediné události.
    COROZ
    COROZ --- ---
    a mam takovy zlepseni, co treba ty filmy a hry a pod. na home seradit podle roku vyroby ? je to pak prehlednejsi.. Ď.
    COROZ
    COROZ --- ---
    ADYZ: nakonec si nevyberes, na CS v main blika tohle:
    COROZ
    COROZ --- ---
    ADYZ: je to vec kyberkultury, nebo ne ? a kde jidne se kyberpunk srocuje ? kde ma tolik zastancu ? na hofylandu nebo okounu asi ne tak moc a navic jde o nadseni a tak.... kolik ti je ?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ADYZ: protoze sme mlady a rebelie patri k mladym lidem ?
    ne protoze nas policie nasrala, protoze to bylo pripravene predem, protoze to bylo na policejni objednavku .. mrdani beden neni dulezity, byla potlacena nezavisla kultura to dulezity je.
    SATAI
    SATAI --- ---
    ADYZ: Vidim, ze v linksu o mnoho prichazim.
    A jednoduche vysvetleni asi neexistuje. Takze nekolk stripku
    - okurkova sezona
    - dost mistnim asi policie slapla na kuri oko
    - z jisteho uhlu pohledu to opravdu je docela silna kava
    - udalosti se chytla blogsfera a pretrasa ji ze vsech stran
    - je fain mit spolecneho nepritele ;)
    ADYZ
    ADYZ --- ---
    Já osobně sice rozhodně nesouhlasím s postupem policie ve věci Czechtechu, ale může mi někdo prosím vysvětlit, proč musím na mainu už několik dní číst velké červené nápisy na tohle téma a sledovat nesmyslné ankety ohledně mrdání beden apod.? :-/ Naše policie zase jednou potvrdila, že nestojí za nic, ale proč kolem toho musí být celý NYX vzhůru nohama?
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    SATAI: huh,ani bych se tomu nedivil. mediální štvanice, napadení policisté a tak;o)
    SATAI
    SATAI --- ---
    THORGRIM: tak se třeba konečně dočkáme i té demonstrace za podporu policie ;)
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    SATAI: Všechny diskuze ovládá banda metlošů a kokotů z Magea, kteří absolutně nejsou přístupní jakékoli diskuzi a stojí za policií...
    SATAI
    SATAI --- ---
    THORGRIM: Mohl bys to rozvest? Ja znam Hofyland jen z doslechu.
    THORGRIM
    THORGRIM --- ---
    SATAI: tak kupříkladu z Hofylandu je mi dost na blití:o/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam