• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    JOHNNY_BOSCO: ok, přijď si pro ně...
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    BEBERA: já bych si dal..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Nechcete někdo vypasené červy potemníka peruánského?
    ANS
    ANS --- ---
    v budapesti ted rozdavali na ulicich zadarmo vodu v pytlikach. tam by se vam libilo .)
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    Nemá v planu někdo o víkendu zajet na Farmu?
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    DOCENT: Nelhedě k tomu, že konkrétně v liberecký Huse je velice povýšená obsluha...
    RSZ
    RSZ --- ---
    Tady Hejnice, zde prší nejvíce, hlásí meteorolog Jech už 55 let - iDNES.cz
    http://liberec.idnes.cz/...si-uz-55-let-fao-/liberec-zpravy.aspx?c=A150813_175255_liberec-zpravy_tml
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    Vždyť je tu spousta restaurací kde je voda k jídlu zdarma, ano tady v Čechách, prostě Potrefená Husa je píčovina kde kdyby snížili cenu vody na cenu piva, tak ten posranej Staráč nikdo pít nebude
    P_T
    P_T --- ---
    ZICHY: u komancu byli vodni lide vyhlasenymi bezci a hraci lakrosu. jestli davali vodu zadax jsem nenasel.
    zdroj: komanči

pic related:
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Jsme-li u těch kulturních zvyků, v jedný restauraci mi tvrdili, že džbány s vodou dávaj, protože to je v Bibli (něco jako, že hosta uvítáš džbánem vody). Nemam problém platit za vodu, ale přiměřeně. Sere mě princip. S touhle logikou by se mělo platit na hajzlech za mejdlo, toaleťák a spláchnutí... Karafa vody nově přišedší může v celkový režii bejt přesně ta blbona, která dělá dojem...
    ZICHY
    ZICHY --- ---
    nechapu, co vidite relevantniho na srovnavani s Francii a Indii... hádám, že státy, kde je hodně vedro vnímaj příjem tekutin jako automatickou nezbytnost...možná, kdyby bylo v čr vedro pořád jako tohle léto, tak vidíme džbánky s vodou na stole automaticky trochu častěji
    nechci chytračit, ale ty kulturní zvyky budou mít pravděpodobě dlouhodobější společenský kořeny
    a já se tedy ptám (protože jsem nebyl pořádně na světě) dával komanč vodu zadax?
    PS: ano, jsem příznivcem džbánku vody max. za pár kaček a hater 0,2 pindovinek
    GECKO
    GECKO --- ---
    WYMA: Ve Fr na horach, pokud clovek sel do restaurace s obsluhou jist, tak automaticky vodu dostaval, alespon ja vzdy. To neplati pro rekneme automaty na sjezdovkach a podobne, kde to s tou obslhou byva vselijaky. Tam to tak pravda obvykle nebylo.
    WYMA
    WYMA --- ---
    RSZ: ve fr sem 2 roky nebyl, ale na sjezdovce mi tehda nic zadarmo k jidlu nedali. ale to neni uplne referencni vzorek.
    jinak si nikde nevybavuju vodu k jidlu gratis ( namatkou de, at, it). asi blby hospody. vsude naopak voda stoji skoro stejne jak pivo ( min. 2 eura).
    TABBY
    TABBY --- ---
    Hledám domov pro Čuka a Geka, dva cca 5měsíční kocouří bratry. Nejlépe společně, případně po jednom, ale k další přátelské kočce či kocourovi.
    Jsou čistotní, naučení na kočičí WC, hodí se do bytu i domku se zahradou na bezpečném místě.
    Kocourci jsou velmi mazliví a přátelští, zvyklí na další kočky, hodné psy a hodné děti. Tedy zn. ideál :-)
    Oba jsou odčervení, vakcinovaní proti inf. kočičím chorobám.

Podmínky předání do nového domova: závazek k celoživotní řádné péči, kastrace na prahu dospělosti a příspěvek na prodělanou vet. péči. (Další info v poště, příp. na výše uvedených odkazech.)

JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    GOG23: o 200% ?
    RSZ
    RSZ --- ---
    AQUALOCO: já vždycky říkám o karafu a 4 sklenky, a jen výjimečně nepochodím..
    WYMA: voda k obědu v ceně jídla je snad běžná skoro všude ne, třeba ve fr. ji donesou úplně automaticky, za sůl ve slánce taky neplatím 5kč navíc..
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    mě na tom nejvíc sere to, že v Indii (kde to s vodou není lehký) jsme dostali džbánek ke každýmu thali/dose apod., a to byly obědy asi za 10,- Kč v přepočtu..
    GOG23
    GOG23 --- ---
    6746: jak české přepálit naprosto neadekvátně cenu, víme ?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    RSZ: No, taky moc pěkné.

Jinak aby bylo jasno. Nijak tady nefňukám nad tím, že bych měl zaplatit za vodu. Ale očekávám spíš cenu v kraji obvyklou a mravnou. A při tak zásadní změně objednávky, jako je sklenice (obvykle zdarma nebo za symbolickou cenu)-karafa za 55,-) bych čekal jemné upozornění od obsluhy.
    A psal jsem to proto, že to vnímám jako svoji chybu, že jsem se nepodíval do lístku (kdo zná lístek v Huse, tak ví, co je to za opruz) a aby se tu někdo další stejně nenachytal.

Chytračení si prosím příště strčte do zádele.
    RSZ
    RSZ --- ---
    JONAS3: já se takhle už 2x spálil v bílém mlýnu, objednám si k jídlu "velkou vodu", prostě nechci ty 0,2 lahvicky,.. Dostanu láhev, a na účtu potom zjistím že je to poslána italská minerálka za 99,-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam