• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    KOPEEK
    KOPEEK --- ---
    JONAS3: Aha, a cim konkretne te osadni vybory terorizuji? Za terorismus tedy povazujes treba vznaseni namitek k navrhu uzemniho planu, kterymi se lide snazi branit stavbam, ktere si ve svem okoli nepreji?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOPEEK: Ano. Jsou trvalé, které fungují neustále, a pak se založí nějaký v případě potřeby, když někde něco má vzniknout. Viz třeba zmiňovaná Nová Ruda. Z tech trvalých třeba osadní výbory, namátkou ten z Doubí, kde hodně aktivně působí Baxa (jejda, jaká náhoda).
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    JONAS3: myslim, že na oko by tomu pomohly zelený střechy. Zas takovej ranec to v ceně stavby nenadělá a v mnoha ohledech pomůže. Líp by se na to shora koukalo!
    GOG23
    GOG23 --- ---
    KOPEEK: změna pro liberec
    KOPEEK
    KOPEEK --- ---
    JONAS3: Vazne mas pocit, ze v Liberci pusobi nejake ekoteroristicke spolky? Nebo ten pojem jen pouzivas jako nadavku pro lidi s odlisnym nazorem?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    EWUSHA: Máš pravdu, že zastavování zemědělské půdy je čuňárna, o tom není pochyb. Ale není to tak černobílé, jak vyznělo z Tvého prvního komentáře. Dnes už se nikdo ani nepokusí o znovuvyužití brownfieldů, protože jsou po většinou někde v centru nebo už obestavěné. Daleko jednodušší je využít nějakou půdu dál (nakoupit pole a louky, změnit využití a bez odporu stavět), na kterou místní domobrana háže bobek, než se pouště do nekonečného obstrukčního boje s větrnými mlýny.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    JONAS3: kudy se jezdí z průmyslové zóny Jih na dálnici? kolem Hypernovy, ne? tak to není zas tak silná silnice. a třeba z takového Baumaxu je to na dálnici blíž než z Jihu. nebo se pletu?
    jinak jo. jsou tam jisté problémy. ale zastavování zemědělské půdy a ponechání bývalých průmyslových zón ladem není imho šťastné řešení. jenže mám i dojem, že se nikdo nesnaží o hledání řešení a nápravu.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    EWUSHA: Brownfieldy mají jiný problém. S logistikou. Nedostane se k nim současná nákladní doprava. Docela živě se dá představit, jak pak budou při pokusu o nějaké oživení třeba areálu po textilaně prskat ekoteroristické spolky a místní domobrana, že by tam měla být nějaká doprava a nedejbože jeden, dva výduchy z továrny. Co třeba pokus udělat tu fabriku na Rudě? A to je hned u obchvatu.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    DZENDA23: kdyby byly využity brownfieldy nebyl by to zas až takový problém. ale každý chce stavět nové a nepředělávat staré. jsem zvědavá, jak dlouho bude opuštěný např. Baumax. vedle v Jipu/Bille se snad něco rozjede.
    DZENDA23
    DZENDA23 --- ---
    Je to hnusné. Všude fabriky ... Ale lidi je také více a více takže práce je potřeba . Nevím jak je to teď v lbc s praci , ja měl tenkrát problém něco normálního sehnat .

MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    NONA: tak jsem to tak nakonec udelal a za 200...
    NONA
    NONA --- ---
    ERVIN: přesně tak , vyřešit to co nejrychlejc , nasypat popel na hlavu a je to za 200 :)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MRDAC_BEDEN: Já s tim šel na MP, choval se slušně a měl jsem to za dvěstě, že mi míň dát nemůžou.
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    MRDAC_BEDEN: Před rokem mě načapali, stál jsem před Varšavou v modrý zóně. Nedělal jsem nic...a po cca 2 měsích přišla výzva majiteli (firmě) asi na pětikilo mám ten dojem.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    Obligatni otazka - listecek za oknem od MP kvuli spatnemu parkovani - co s tim?
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    RSZ: v sest vecer tam byl jen nas team, s boulema souhlasim sem desne omlacenej :D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RSZ: my dospělí tam rádi jezdíme na pevných pytlích vyplněných polštářem...
    RSZ
    RSZ --- ---
    BEBERA: jo a na těch "hlavních" cestách jsou hrozný muldy jak je hodně sněhu, dlouhý sáňky jsou na nic, nejlépe řiditelný boby. A úplně nejlepší jízda je z výšiny do liďáků tudy:
    https://mapy.cz/s/1lxse
    RSZ
    RSZ --- ---
    BEBERA: dneska ve 3 čsad skibus tak 15lidí - úplná pohoda. Minulou sobotu skibus v 11 narvanej (a ještě se mi poblil pes do dlaně). Ale pořád lepší než autem, narváno na č. chalupě i na maliníku.
    Dneska to byl teda už trochu extrém - lidí jako prase - ale jezdilo to krásně.

u strážního buku jako na náměstí:

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam