• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    GOG23
    GOG23 --- ---
    RSZ: v kb designu ve vrataku, jinak p-print sem odepsal hned kdyz sem videl jakej tam ma ten clovek bordel
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    DOCENT: cywe na tohle ani nevim co napsat ,)
    EWUSHA: jo, to je běh na delší trať...
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    AQUALOCO: zelený střechy, zdi a chodníky jsou na každým projektu. jenže v reálu pak na to nezbejvaj prachy. pamatujete třeba návrh Plazy či Fóra? ty projekty byly zelené až oči přecházely :-/
    proč třeba nejsou na střechách soláry? ty by měly také jistě využití...
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    AQUALOCO: Natřít to na rudo a budou nasraní všichni a to je fér
    RSZ
    RSZ --- ---
    kde mi udělají nálepky? tisk a řezání? byl jsem v p-printu jako obvykle, ale po několika urgencích už jen koktal a vymlouval se na plotr..
    GRYFY
    GRYFY --- ---
    V sobotu čtvrtý ročník Libereckého IPA festiválku
    aneb
    koštování hořkých svrchně kvašených piv typu india pale ale
    19 píp, 42 minipivovarů
    https://www.facebook.com/events/136449540174405/
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOPEEK: Ne, za terorismus nepovažuji vznesení námitek - to je obyčejně prospěšné. Za terorismus ale považuji obstrukční jednání těchto spolků. Tím mám na mysli to, že když jsou námitky vypořádány kompetentními orgány tak, že to plně nevyhovuje jejich požadavkům, tak je vznesen další balík požadavků a tak pořád dokola, do doby, než to investora (město, firma,...) přestane bavit a jde jinam. Otázka zní, proč nejsou tyto námitky vzneseny najednou, protože toto postupné vznášení právě indikuje pouze účelovost, obstrukce (terorismus). Bohužel česká legislativa je taková, že toto chování umožňuje (některé evropské legislativy toto nepřipouštějí - hledat to nebudu, ale existují výjimky).
    KOPEEK
    KOPEEK --- ---
    JONAS3: Aha, a cim konkretne te osadni vybory terorizuji? Za terorismus tedy povazujes treba vznaseni namitek k navrhu uzemniho planu, kterymi se lide snazi branit stavbam, ktere si ve svem okoli nepreji?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOPEEK: Ano. Jsou trvalé, které fungují neustále, a pak se založí nějaký v případě potřeby, když někde něco má vzniknout. Viz třeba zmiňovaná Nová Ruda. Z tech trvalých třeba osadní výbory, namátkou ten z Doubí, kde hodně aktivně působí Baxa (jejda, jaká náhoda).
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    JONAS3: myslim, že na oko by tomu pomohly zelený střechy. Zas takovej ranec to v ceně stavby nenadělá a v mnoha ohledech pomůže. Líp by se na to shora koukalo!
    GOG23
    GOG23 --- ---
    KOPEEK: změna pro liberec
    KOPEEK
    KOPEEK --- ---
    JONAS3: Vazne mas pocit, ze v Liberci pusobi nejake ekoteroristicke spolky? Nebo ten pojem jen pouzivas jako nadavku pro lidi s odlisnym nazorem?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    EWUSHA: Máš pravdu, že zastavování zemědělské půdy je čuňárna, o tom není pochyb. Ale není to tak černobílé, jak vyznělo z Tvého prvního komentáře. Dnes už se nikdo ani nepokusí o znovuvyužití brownfieldů, protože jsou po většinou někde v centru nebo už obestavěné. Daleko jednodušší je využít nějakou půdu dál (nakoupit pole a louky, změnit využití a bez odporu stavět), na kterou místní domobrana háže bobek, než se pouště do nekonečného obstrukčního boje s větrnými mlýny.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    JONAS3: kudy se jezdí z průmyslové zóny Jih na dálnici? kolem Hypernovy, ne? tak to není zas tak silná silnice. a třeba z takového Baumaxu je to na dálnici blíž než z Jihu. nebo se pletu?
    jinak jo. jsou tam jisté problémy. ale zastavování zemědělské půdy a ponechání bývalých průmyslových zón ladem není imho šťastné řešení. jenže mám i dojem, že se nikdo nesnaží o hledání řešení a nápravu.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    EWUSHA: Brownfieldy mají jiný problém. S logistikou. Nedostane se k nim současná nákladní doprava. Docela živě se dá představit, jak pak budou při pokusu o nějaké oživení třeba areálu po textilaně prskat ekoteroristické spolky a místní domobrana, že by tam měla být nějaká doprava a nedejbože jeden, dva výduchy z továrny. Co třeba pokus udělat tu fabriku na Rudě? A to je hned u obchvatu.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    DZENDA23: kdyby byly využity brownfieldy nebyl by to zas až takový problém. ale každý chce stavět nové a nepředělávat staré. jsem zvědavá, jak dlouho bude opuštěný např. Baumax. vedle v Jipu/Bille se snad něco rozjede.
    DZENDA23
    DZENDA23 --- ---
    Je to hnusné. Všude fabriky ... Ale lidi je také více a více takže práce je potřeba . Nevím jak je to teď v lbc s praci , ja měl tenkrát problém něco normálního sehnat .

MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    NONA: tak jsem to tak nakonec udelal a za 200...
    NONA
    NONA --- ---
    ERVIN: přesně tak , vyřešit to co nejrychlejc , nasypat popel na hlavu a je to za 200 :)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MRDAC_BEDEN: Já s tim šel na MP, choval se slušně a měl jsem to za dvěstě, že mi míň dát nemůžou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam