• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    RSZ: v tech tiskovinach to je obcasne znat hele, par veci sme jim delali a nic moc teda
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    CDR: Nad tím jsem se bavil zhruba tak někdy okolo roku 2000.
    ANS
    ANS --- ---
    skoda, cekal sem, ze scvak pouziva nejaky corovany dekly :/
    CDR
    CDR --- ---
    tak už vím :)

V úzké a krátké uličce, která v centru Liberce spojuje Pražskou ulici se Širokou, je v dlažbě na malém místě víc než desítka kanálových poklopů.
    A ne ledajakých. Kromě těch současných libereckých jsou tu i kanálové poklopy historické, ještě s nápisem „Reichenberg“. A také kanály z Prahy, Karlových Varů, Českých Budějovic i z německého Amersfoortu.
    „Je to sbírka, kterou tvoříme už zhruba osm let. Všechny kanálové poklopy jsme získali oficiálně na požádání jako dar od představitelů jednotlivých měst,“ říká Pavel Michal ze společnosti Kalendář Liberecka, která se sdružením Spacium kanály „spravuje“.
    Málokdo o kanálech ví. Protože o nich ale psali i v bedekrech, často se tu zastavují turisté. Sbírka jednou zmátla i dělníky z kanalizační společnosti. „Zdálo se jim, že těch kanálů je nějak moc, tak nám začali demolovat sbírku,“ vzpomíná Pavel Michal, který o sobě říká, že je „vrchní kanálník“.
    Sbírka by se ještě letos měla rozšířit o další tři poklopy. Jeden z nových kanálů darovalo například Brno.
    CDR
    CDR --- ---
    víte někdo něco o kanálové ulici? To je nějaká vodárenská družba?

CDR
    CDR --- ---
    ~jablonec
    FABE
    FABE --- ---
    DOCENT: dve verze, to je vylozene prakticke a funkcni...
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    MRDAC_BEDEN: To stary logo melo jeste dve verze, kdyz bylo maly, tak se musel povinne vynechat napis liberec
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    RSZ: Jako příjemce dotací, který má povinnost uvádět, že je podpořen městem Liberec musím říct 3x hurá, protože to staré bylo nepoužitelné v různých formátech - jednou ho potřebuješ dát do sidebaru, jednou na plakát, jednou do propozic závodu, někdy ti přímo do podmínek dají, že musí být i na startovních číslech.
    Ve srovnání s ostatními městy, které dali za podobnou věc milion Najbrtovi je tohle 3x levnější, na podobné úrovni a prakticky použitelné.
    FABE
    FABE --- ---
    SYMEON: mne se to libi
    ^Liberec

Porto.
    https://www.behance.net/.../New-identity-for-the-city-of...

Ostrava!!!
    Ostrava má nové logo!!!! / logo / Font
    http://www.font.cz/logo/ostrava-ma-nove-logo.html

to ze nekdo privlastnil ten symbol ^ Liberci je imho fajn napad vzhledem k tomu ze to symbolizuje mimojine i Ještěd
    provedeni mohlo byt tedy lepsi, nebo muze byt lepsi? manual jsem jeste nevidel
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: nic proti grafickým manuálům obecně, ale reálně si potkal něco městského, u čeho sis řekl "proboha, kdy už město bude mít svoji grafickou identitu???"
    Městský navigační systém funguje bez manuálu, navigační systém v budovách funguje, zpravodaj liberecké radnice vypadá na hajzlu mezi ostatním časákama tak jak má (jako zpravodaj provinční radnice)...
    Městský plakáty jsem snad nikdy neviděl, pamatuju si snad jen historizující plakát na jarmark, kterej podle manuálu neuděláš. Celá "jednotná grafická identita" se zužuje na buzeraci úřednic, aby používali PPT šablony dle manuálu pro mailování sraček kámoškám.
    EDASX
    EDASX --- ---
    KOJB: faceliftnul bych to comic sansem
    KOJB
    KOJB --- ---
    já bych věděl o jednom logu, který by přijala široká veřejnost s nadšením a radostí

EDASX
    EDASX --- ---
    jako shift-6 Liberec?
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Já bych to zařadil někam mezi Ostrava!!! a Br|no Br|nein Br|nie
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    mě to přijde polovičaté, chybí mi tam ˅, pak by to teprv přesně stylizovalo pozici kde se Liberec nachází
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    RSZ:
    Sebeprezentace je stejně důležitá i když jdeš do divaldla a nejdeš tam v teplákách, tak je vhodné, aby 5. největší město mělo nějakou jednostnou grafickou identitu, notabene, když ji doteď nemělo a to starý logo byla diletantsky odvedená práce a znovu zdůrazňuju identitu jako takovou nevytváří jenom logo. Ta se netýká jen formluářů, ale úplně celýho vizuálního stylu - plakáty města, tiskoviny, informační systém... Je to ekonomický (na jednotlivý akce města už to nebude takovej ranec díky manuálu nebo nebudou vznikat hrůzy z pera nekvalifikovanejch úřednic) a vytváří to nějakej konzistetní rámec prezentace města nejen občnům, ale i turistům návštěvám atd. Chleba levnější nebude, školky taky nepřibudou.

Ale pokud bychom měli bejt jen vyloženě praktičktí a účelní tak můžeme chodit jenom v Windshieldkách a v rejoicech, žeo.

Ten kdo se chce na základě novýho loga odstěhovat ať to klidně udělá. Je to podobnej argument jako, tady uědlali o 30 centimetrů užší chodník - půjdu se zabít.

No a tvůj poslední styk s městem nemá ale vůbec žádnou souvislost s grafikou.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: "Konečně má město kompletní grafickou identitu a hlavně grafický manuál."

jestli má nebo nemá město grafickou identitu a grafický manuál je myslím téměř každému úplně u prdele:)
    ..ani si nepamatuju že bych to starý logo někde potkával, jediná tiskovina co mě z magistrátu zajímá je sem tam nějaký formulář. Ano, to starý logo je ould jak svině, ale město je ta poslední instituce, které budu vyčítat že má grafiku za zenitem a nemá "grafickou identitu" .. k čemu? Jakože když bude mít město de-mode grafiku, tak nezíská dotace? nebudou fungovat školky? nepřijedou turisti? nebo pozor - nějaký s grafikou nespokojený občan - se odstěhuje?

btw můj poslední styk s městem bylo optimistický hledání "pes" a "psa" na webu magistrátu, našel jsem hovno. Přesně 0 výsledků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam