• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    RSZ: a rodiče ve Vraťáku nedávno scháněli diabolky. tož dobrá informace :-D
    RSZ
    RSZ --- ---
    JESTEDMAN: nj to mě netrklo, myslel jsem na žabáka jako obvykle
    .. e-army ve vrataku má skladem, fér
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    RSZ: armyshop?
    RSZ
    RSZ --- ---
    Kde koupím dneska diabolky? Lovecký potřeby za Lipou už nejsou..
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Kolo u popelnic - u popelnic na křižovatce Chelčického a Fučíkové

ANS
    ANS --- ---
    "dokonceni" je teda trochu silny slovo :) ty mosty, na ktery nikdo 40 let nehrabnul, se budou jeste opravovat .)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ZICHY: Tohle bylo v plánu. Zavřené je to jen do začátku května. Musí udělat finální povrch, co se vloni nestihl.
    Jinak větší legrace začne, až to dodělají, to zavřou zase půl města. Alespoň že už někdo zapřemýšlel a čekají na dokončení na průtahu.
    ZICHY
    ZICHY --- ---
    chápu to správně, že se x let mrd*** na opravy a teď se z toho budeme x let mr**t???
    co zase v tunelu? co zase zavřenej nájezd na dálnici od Vraťáku? vloni to 3/4 roku zavřený nestačilo???!!!!
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    PAKOBYLKA: Nemotám, ale uznávám, že jsem to tak napsal. Zamotal jsem se do toho jako ostatní tou zkratkou - smrdí to, protože pálíte. Nesmíte pálit, tak to nebude smrdět a obtěžovat. Tak jak mi to bylo předhozeno a v nasr***sti jsem to řešil.
    Zákon o ochraně ovzduší znám nazpaměť, je to můj předmět obživy. Bokem k tomu znám trochu i zákon o odpadech. Mezitím jsem si ale prolezl vyhlášky města...

To jedno řeší OZ v §1013, odst. 1 - nemáš nikoho obtěžovat pachem, kouřem, hlukem atd. v míře nepřiměřené místním poměrům. Opékat buřty můžeš, to je v místních poměr normální a pokud je nebudeš opékat 24/7, tak je to taky v klidu.
    To pálení (suchých rostlinných mat.) řeší zákon o ochraně ovzduší v § 16, odst. 4 a 5. A pak zákon o odpadech. A jelikož to místní vyhláška (1/2015) nezakazuje, tak pálit dřevo můžeš. Jen ti říká, kam to máš (musíš) dát, když to někam dáváš do odpadu (i dřevo, drobné, je rostlinný materiál - bioodpad).

Tak třeba vám to také někomu pomůže, když do vás bude někdo kérovat, že nesmíte dělat oheň a opíkat buřty nebo grilovat.

Požární ochranu teď neřeším.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    JONAS3: podle mě motáš dohromady dvě rozdílné věci. Obec může zakázat vyhláškou spalování rostlinných materiálů, ale to se netýká dřeva, tedy situace, kdy si na ohni na zahradě opékáš buřty. To se týká třeba listí, jehličí, trávy. prostě že nepálíš shrabané věci na zahradě, ale dáš to do kontejneru, který má pak obec povinnost ti poskytnout. (a teda netušim, jestli to Liberec má, na příslušných stránkách to půjde dohledat)

Pálení dřeva je ale asi věc, která se má hlásit hasičům z důvodu požární ochrany, tedy to platí i pro ten táborák na buřty
    chápu, že už to asi neřešíte, ale při hádce se sousedkou se může znalost hodit
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    TABBY: Dámy prominou, ale včera když mi to říkal člověk z Výboru s nímž jsme ty buřty opíkali, tak použil slovní spojení "zamindrákovaná pí v přechodu". Že nám to má Výbor zakázat...
    TABBY
    TABBY --- ---
    JONAS3: ... "byt provoněný prádlem"... to je dobrá čúza :)
    CZEHUN
    CZEHUN --- ---
    JONAS3: Dá se to nahlásit sem: https://paleni.izscr.cz/
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    HAWKEYE: Víš jak, u nás prudí sousedka, že s dětma opíkáme buřty, a že má byt provoněný prádlem a nemůže si vyvětrat. Letos UŽ 2x.
    HAWKEYE
    HAWKEYE --- ---
    JONAS3: když na mě sousedka zavolala benga kvůli pálení chvojí, tak mi bylo řečeno, že to stačí telefonicky ohlásit na hasičích a můžu klidně spálit i tu čerodejnici od vedle.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Má Liberec vyhlášku omezující spalování suchého rostlinného materiálu? Prostě dělání ohně a opékání buřtů? Na stránkách Liberce jsem ji nenašel.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Trochu se oteplí, a hned to jednoho zmůže. Už aby udělali na Fügnerce lehátka. Mířím do Hada, ta snad si taky někde neustelu, jak po Hadovi dobrým zvykem.

RSZ
    RSZ --- ---
    CDR: nevýhodné smlouv ještě z doby kittnera, a třeba ředitel dpmlj)(taky ve vazbě tuším) je člověk který přišel právě z busline:)
    HONXX
    HONXX --- ---
    WYMA: jasně není to žádný porušení pravopisu, fakticky je to taky správně, ale vypovídá to o kvalitě redaktora a úrovni jeho slohu. kdyby to byla policejní citace, tak už je to samozřejmě ok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam