• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ERVIN: Jo, devadesatky napachali ve verejnem prostoru vic zla, nez vajgly a vyplivnuty zvejkacky. Jinak urcite souhlas s tim, ze ten barak trpi i tim, jak na nej majitel/provozovatel/najemce sere. To je nase spojka na divokej vychod - nestarat se o veci verejne. Kdyz jsem byl na KAMu a povidal si s Jirkou Jandourkem, rikal, ze mit manual vizualniho zachazeni ve verejnem prostoru je vec jedna, ale vec druha je jeho implementace v realite, ktera na rozdil od napr. manualu povrchu, kompletne vazne na vuli estetickeho citeni danych majitelu, ktera, jak je dobre videt, neni bohuzel opravdu valna.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    CERMINEK: No a co to slavny Lipo? Prostoru je tam jak na letisti a parkovani tam je - netusim teda, jak a za kolik by vam tam udelali rezervace.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    WYMA: To me fakt prekvapilo, to jak moc se tady jezdi autem, cekal jsem opak. Ja do auta sedam jenom, kdyz vezu rodinu do Prahy a nemuzu jet autobusem. Nebo na nakup do Zitavy. Jinak vsechno pesky, mj. to byl jeden z duvodu migrace z velkeho do maleho mesta.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MOZEK: Von to není až tak blbej barák - taková devadesátková celkem umírněná postmodernička.

Děsivej je určitě tim, jak se k němu nájemci chovaj - to co je vohyzdný jsou všechny ty polepy a veškerej ten nános - to je takovej českej problém, ze každej jarda nejlíp sám ví, jak se dělá reklama a opět bychnse nedivil, kdyby k stavbě i nějakej manuál byl a správce má na salámu a nevymáhá.

Pokud to je tak, že tam správce neláká dobrý nájemníky nebo nějak třeba nezohlední to parkování, tak to taky není chyba designu (spíš teda v zadání a nějakym požadavku tehdejšího vedení města - dneska s novou stavbou v centru musíš garantovat počet stání, nepletu-li se).

No a v neposlední řadě tu s vomrdesáti kilometrama čtvrečníma prodejních ploch taky vznikly plochy kancelářské. Opět pokud si správce spočítal, že než by to dal levněji, radši to nechá prázdný, budeš mít zanedbanej prázdnej barák a ten tě bude děsit.

Souhlasím s názorem, že ta postmoderna nestárne moc hezky.

Palác Syner například měl být o jedno celé patro nižší, tak by oblá fasáda navazovala na římsy navazujících domů.

Halt devadesátky.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    GECKO: V té Mrštíkově? Já tam zatím vždycky zaparkoval. Ale je fakt, že už to mohlo být ovlivněné pandemií.
    GECKO
    GECKO --- ---
    LWEEK: Tam jsem tuším byl v nějaký firmě, uvnitř budovy se mi to celkem líbilo, ale co si pamatuju, tak venku nebylo pomalu kam plivnout, natož kde zaparkovat aspoň sdílenou koloběžku.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: aha, pardon
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Supr kancly jsou v Mrštíkově ulici vedle STK. Ale jak mají volno nevím. Další kancly byli za právní střední školou na křižovatce. A pak v Doubí jak je restarace Pelikán. Za opuštěnou benzínkou.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    RSZ: Menza TUL je Horatschke..
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    O tu budovu se očividně majitel nestará dobře. Myslím si, že byla snaha o severský design. Není to úplně harmonická budova ale zas tak špatná mi taky nepřijde. Kdyby z ní zmizel reklamní smog a povrchy se vyčistili tak si myslím že má potenciál stárnout rozumně. Mimochodem má to podzemní garáž, ale kolik míst tam je nevím.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ..rektorát tul vlastně taky, ten už je taky na cestě ošklivě zestárnout:)
    RSZ
    RSZ --- ---
    já to stavěl! tak v 15-16 jsem tam montoval vzduchotechniku na brigádě a od té doby jsem tam nebyl

MORIARTY: výborný je třeba jak v dolním centru nenajdeš lavičku bez koláče flusanců před sebou, tuhle jsem si to uvědomil, když jsem někde potřeboval nakrmit kojence
    JONAS3: 90s hnus, ty věci velmi rychle zestárly - a ty od Suchomela snad nejvíc (palác syner, palac centrum, menza tul ..)
    WYMA
    WYMA --- ---
    MOZEK: LB není Praha, z mojí zkušenosti jezdí většina lidí autem, takže nemít u kanclu parkování je dost velkej handicap
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    JONAS3: Celej spodek města od Fugnerky k nádraží je špinavá betonová ohavnost. Tenhle komplex vypadá dobře na leteckých snímcích, ale když jdu kolem, tak vždycky zrychlím krok, abych už byl pryč a mohl se procházet Pražskou ulicí.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Jinak se vám líbí ten komplex celkově? Kdesi kdysi jsem zahlídnul od nějakých architektů, jak je to super bla, bla,... (jestli to nebyli náhodou autoři) No mně to teda přijde dost ohavné. Možná je to tím, že je to prázdné a tím, co tam je teď za "obchody" a firmy. Když se to otevřelo, tak to byla docela žádaná adresa a byly tam obchody "non-vietnam" a kanceláře lepších firem.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    MOZEK: Máme dost firemních aut, která potřebujeme někde zaparkovat + několik kolegů jezdí autem
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    CERMINEK: a pouziva ten dum nekdo? Me prijde uplne mrtvej a tim spis mi pak prijde zvlastni, ze nekdo, kdo to ma na starost nekomu komplikuje najem tim, ze mu da drahy parkovani. Sorry za hloupy dotaz, na co vlastne v Liberci parkovani? Pokud teda neresite nejaky prespolni dojizdeni.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    MOZEK: S palác centrem jsme v kontaktu.. je tam komplikované a drahé parkování...
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    CERMINEK: na tyhle hruze je normalne napis "coworkingovy motor Liberce" a podle me to ma tak trilion metru ctverecni a nikdo tam meni.

CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Nemáte někdo tip na volné kanceláře k pronajmůtí v Liberci?
    Hledáme 120m2 a víc, parkování nutností...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam