• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    CDR
    CDR --- ---
    CDR: si odpovím sám :D

Policejní koně se seznamují s Libereckem, učí se nebát v rušném městě - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/frydlant-jizdni-policie-kone-pohranici.A211217_143142_liberec-zpravy_jape
    CDR
    CDR --- ---
    dnes jsem trochu v Barvířský vyjeveně čuměl...
    Liberec má jízdní policejní jednotku? Jakože koně...
    RSZ
    RSZ --- ---
    TUL vypsala sbírku na dovybavení pokojů pro uprchlíky ve Vesci | T-UNI - zpravodaj Technické univerzity v Liberci
    https://tuni.tul.cz/a/tul-vypsala-sbirku-na-dovybaveni-pokoju-pro-uprchliky-ve-vesci-138129.html
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    MOZEK: Díky za reakci, vyřídím. postupně budou přibývat.myslim, že jeden týdne.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    JIGGYBIGGIE: Dobrý! Oba dva.
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana, resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu (a taky moje mamka) začala vydávat podcast o tom, co se v LK v oblasti kultury dĕje: https://open.spotify.com/show/4GQrabK8A2h3Ud8nXLY5Qh?si=0qR0hmP6RhSwoHNhRb4cdg&utm_source=copy-link
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    ERVIN: U letiště - dvojka a kola (chtěl jsem jen pneu, dal cely kola). Tak viceméně dobry.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ERVIN: IMHO papír napíšou všichni a zaplatit nechce nikdo... otázka je, kolik zaplatí oni. To se nejspíš řídí atraktivitou vraku pro vytěžení prodejných částí a pak cenou šrotu. Kdysi jsem likvidoval nabouraný Kangoo, co ale nemělo nějak zásadně moc najeto. Nebylo nabouraný na předek a bylo naftový a nejvíc tehdy nabídli v Jablonci na vrakáči v Rýnovicích. To letiště asi zástěrka být nemusí... prostě to má zorganizovaný a spousta lidí neví kolik co potenciálně stojí. Tak mu ty prachy asi prostě platí no..

V Liberci a okolí asi přichází v úvahu vrakáče u letiště, v Kateřinkách, pak ten u arény, možná nějakej kovošrot v Libu. V Jablonci kovošrot na Želivskýho u OBI a vrakáč v Rýnovicích (u cesty do Janova). Ten teda mimochodem vypadá jak cikánskej kutloch ale zase už jsem tam párkrát něco kupoval a většinou maj celkem rozumný ceny, když se teda člověk smíří s tím, že komunikace s nima je trochu podivná.
    SONIC
    SONIC --- ---
    NYXYN: kdysi sem pouzil neco takovyho https://zlikvidujauto.cz/

prijeli odtahli vyridili papiry a daly dvojku na ruku za starou felcku..skoro sem nemusel vylizt z baraku..
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    GECKO: Klasika, zástěrka pro jinej business, ne? No, je fakt, že jsem tim googlenim netrávil tehdy moc času, ale vypadlo mi z toho v podstatě nějaká firma jakože výkup aut (přijeli by odněkud z Boleslavi nebo co - navíc papírově to vypasalo na slušnej vomrd), pak tihle strejdové u letiště a pak střelci kousek od arény. Ti byli jediní, co jsem našel, kdo napsal papír, vykoupil auto a dal prachy na ruku. Pak ke spousta firem, co tě toho ráda zbaví a buďto platíš nebo zadarmo.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ERVIN: No, zkusit to může, ceny šrotu šly nahoru... i když jak může fungovat vrakáč u letiště moc nechápu. Ceny dílů má nastavený jako 50% cenz v Kelly, za což se ale většina dílů dá na netu koupit nová. No to je jedno. Třeba to dá, chce to do pár vrakáčů zavolat, ono jich zase tolik na výběr není.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    NYXYN: Za jedničkovou Octavii mi na veakáči u letiště (u Decathloni) dali trojku (asi, že za katalyzátor dnes skásnou litra) myslim, že kdybych se s nima hádal, daj i víc, ale byl jsem rád, v předešlym vrakáči nabízeli max 2 tisice.
    GECKO
    GECKO --- ---
    NYXYN: Nevim jak vrakáče, ale za fabii asi moc nevyplatí, je jich halda tak na dílech moc nevydělaji. V Jablonci v Kovošrotu na Želivskýho dávali něco na váhu ale nevím jak jsou teď ceny. Necelý dva roky zpátky za baleno vyplatili asi 400,- a kola a baterku jsem si nechal
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    Čau mam tu starou fabii v dezolatnim stavu, s kterou se mi už nechce crcat, na jaře ji končí technická a určitě do toho nechci nic dávat, plus map firemní polep, tak bych ji rad šoupnul na vrakáč. Máte tip, kde mi za ní něco daj? Kam byste šli? Dík
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    NOIZER: kde si v CR naposledy videl nejaky funkcni squat? :) To je imho uplne jiny tema.
    GECKO: prilis filozoficke imho, jedine co jsem tim chtel rict bylo, ze mam-li barak, ktery nechavam umyslne shnit a ten barak je navic na jedne z hlavnich ulic mesta, znamena to, ze se minimalne chovam nezodpovedne k verejnemu prostoru = mam nejaky problem a ten jeste davam ostentativne najevo (asi jsem trosku burcle).
    GECKO
    GECKO --- ---
    MOZEK: FAIL... ono to heslo že něčí svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného je vlastně nerealizovatelný a s oblibou ho vytahují právě ti, kteří ve jménu svojí svobody chtějí někoho jiného v něčem omezit. V naší hustotě zalidnění vždy dochází k nějakým interakcím, které jedna strana považuje za řekněme nepříjemné a nelze argumentovat tím, že to omezuje její svobodu a proto se toho má protistrana zdržet. Lze to aplikovat jen na základní práva a svobody.

Tedy nemlže to tak fungovat doslova.. prostě se dostáváme do střetu skoro pořád a funguje to prostě tak, že většinou všichni různé větší či menší zásahy strpíme (často i dlouhodobě) protože je prostě velmi obtížné až nemožné nalézt nějakou objektivní hranici, která určí, čí svoboda je natolik zásadně větší, že druhá strana má být omezena.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ja bych to rovnou vyvlastnoval! to by tak hralo aby nam tu vznikaly nejaky ty squaty!
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ERVIN:

"Je k diskuzi, jak je to s tim majetkem a svobodou. V kontextu města přece jen člověk musí počitat s tim, že si to bude město nějak hlídat a regulovat."

Presne! To je jako s osobni svobodou, moje taky konci tam, kde zacina tvoje. Kdokoli kdo nechava umyslne chatrat nejakou budovu, nebo jinou entitu zasahujici/utvarejici/vstupujici do verejneho prostoru je proste normalni křupan, ktery by mel byt placnut pres prsty kvalitnim regulativem - kdyby takovy existoval. A jeste bych mu naparil semestr z obcanske zodpovednosti :)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    LUCKY_MAN: U takovýho domu to je dvojnásob těžký, protože to není žádnej solitér. Je to reziduum jedné fáze Liberce, nejen pro laika na první pohled nikterak významný i v době provozu pěkně zanešenej barák... No a ví se už nějakej pátek, že v tomhle máme blbou legislativu. Nevim, jestli je zrovna tohle příklad na kterym by to klaplo, každopádně na západě jsou běžné sankce nebo i vyvlastnění v případě takového úmyslného chátrání.

Je k diskuzi, jak je to s tim majetkem a svobodou. V kontextu města přece jen člověk musí počitat s tim, že si to bude město nějak hlídat a regulovat.
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    Mě docela irituje "klasický" developersko investorstký přístup majitele (podnikatel a vlastník sousední nemovitosti a společnosti KASRO, Štěpán Hyk) u baráku na 5.květnu, bývalý hostinec U Severů. Na silvestra jsem šel okolo, viděl jak si to uvnitř "žije" svým životem a už chápu proč...a sere mě to:

Náš Liberec
    http://www.nasliberec.cz/aktuality-a-zajimavosti/4356-200-let-stary-dum-pujde-k-zemi-sponzor-pana-hejtmana-muze-stavet

Hostinec U Severů | Databáze domů s historií
    https://prazdnedomy.cz/domy/objekty/detail/7964-hostinec-u-severu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam