• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    LWEEK: Nebudu teď zajíždět do příliš složitého tématu struktury města na časové ose +- 100 let. Ani do problematiky toho, že hrůzy jako Plaza a Forum tady bohužel budou napořád. Co by pomohlo asap, takové to long-hanging-fruit, je zbavit se nánosů buranského vizuálního smogu. To je problém napříč zemí, ale v tak kompaktním městě, jako je Liberec je o to víc znát. Dávám si dohromady album, se kterým bych před volbami rád oslovil radnici a KAM, jestli je to téma zakotvené v nějakém jejich programu. Jirka Janďourek mi o tom vyprávěl u nich v kanclu, že to je ještě složitější, než vytvořit manuál povrchů a podle něj se řídit, neboť tyhle prasárny si na svůj majetek může dle současné právní úpravy věšet kdo chce a jak chce, pak se člověk nemá chytat za igelitovej pytlík, když prochází Pražskou, nebo jde kolem stánku do ZOO.

Vizuální smog - Google Photos
    https://photos.app.goo.gl/BJD1LcZhVtWwNURG8
    https://www.facebook.com/pridejseastrhnito

LWEEK
    LWEEK --- ---
    Já mám propojení moderní a staré architektury rád. Ale musí to být vkusné, ale ne stylem jakým se tu vkusné definuje. Jde o to, že ta moderní architektura musí kopírovat tu starou ve svém vizuálu. Například když mám vedle historický barák s tmavě sedivým dekorem, tak jaký dekor asi použiju na moderní stavbu co bude stát vedle toho baráku. To u nás ne, u nás to je všechno jak z ToyStory. Barevné lákající dětičky, včeličky, lidi s IQ pod 90 a jiný hmyz. Pak to dopadá jako na TULce, kde prostě ty staré univerzitní budovy s těma novýma doslova zápolí o svou existenci. Prostě to vypadá jako že ty staré je na čase zbourat, protože nezapadají do konceptu "moderní univerzity." A to vše je způsobeno jen tím, že ty budovy nemají podobný vizuální jazyk. Omlouvám se za tuto glosu.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MOZEK: No zbourat Plazu a Fórum je prakticky nemožný, leda by se tam našel nějakej zásadní život ohrožující statickej/stavařskej karambol. Kdysi mi kamarád vysvětloval, jaký jsou tyhle shopping mally dobrá investice i kdyby měly zůstat prázdný. A protože se to všem hodí a tyjou z toho, tak tenhle dovlečenej nesmysl postupně plevelí a vysává centra a úrodný periferie po celý republice. Inu co už.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ERVIN: Jo! Adria je fakt hodně zatraceného potenciálu spolu s tou tmavou ulicí. Snad se to jednou podaří. Pak už stačí jen zbourat Forum, Plazu a bude hej 😃
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MOZEK: Už se fakt těším, až tahle lokalita i díky nový zástavbě tiskáren přesně takhle vožije.

Identickej barák s Atlasama v Rumunský rekonstruujou, teď ještě kdyby tak palác Adria vožil, Kendíkovi si konečně vyjasnili dědictví a v centru to bude zas jak ve stotisícovym městě!
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ERVIN: Su ja ňaky Colombo nebo co?
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    JONAS3: Jaké jsou vyšetřovací verze?
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    Před chvílí jsem šel z Fugnerky zámeckým parkem domů a ten živý provoz díky Anifestu je fakt boží, to místo má hned úplně jinou atmosféru, kéž by tam byl častěji🙏
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Hmmm...
    Šéf dopravní skupiny BusLine a syn herce Vyskočila se zastřelil - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jakub-vyskocil-busline-sebevrazda-ivan-herec.A220509_103916_domaci_remy
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    JIGGYBIGGIE: Bude tu několik lidí, ale kazdej další se hodí. Rádi bychom ty dvě stěny stihli komplet za ten týden.
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    Ahoj. Na pondeli 23. az sobotu 28. 5. hledáme někoho,kdo umí dělat zateplení skelnou vatou. Odměna 250 Kc/hodina. Jídlo zajistíme, práce od 8:00 do 18:00, potřebujeme zateplit dvě stěny domu + lepidlo a fasáda. Potřebujeme, aby to ten člověk uměl.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    To jsou věci. Krypto mě zajímá, ale krypto měny zrovna moc ne. Ale je super že se tu v Liberci taky něco děje.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RSZ: dík
    RSZ
    RSZ --- ---
    BEBERA: konfrence cryptobyte https://cryptobyte.cz/
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RSZ: co je krypto?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    RSZ: jj, potkame se tam?:)
    RSZ
    RSZ --- ---
    NOIZER: jedeš na krypto? Díky tomu možná parking plný bude, tak musíš přijet včas, u tul se neplatí nikde
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MOZEK: diky moc!
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    NOIZER: Husova po pravy strane :) Bendlova by taky nemusela bejt plna. Ani jedno se imho o vikendu neplati?

Tady je nejaky LIberecky parking portal pro validaci :) https://parking.liberec.cz/#public_parking_places_map
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    praktickej dotaz.. kde najdu v sobotu nejaky rozumny parkovani (idealne zdarma:) kolem TUL prosim? vidim, ze v Bendlove se da parkovat, ale kdyby to tam naaaahodou bylo plny
    C_ML
    C_ML --- ---
    Tento měsíc probíhá v Azylu další materiální sbirka na pomoc zvířatům na Ukrajině. Věci můžete nosit každý den od 15hod na sál.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam