• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ALONSIA: Říká se, že v Českym Dubu jsou v pohodě. Já tam byl se shnilotinou, úplatky připravený, ale normálně jsem je neměl koule předat. Dostal jsem papír s domácíma úkolama. To auto bylo objektivně úplně v hajzlu, ale nemám jámu, abych ho čeknul zespoda. Už je sešrotovaný. Ale vzhledem k tomu, co občas vidim jedzit za vrány, tak to nějak jít musí.

Pokud je to auto na hraně, normálně bych to STKčko za malou úplatu nechal udělat automechanika. To je sichr.
    6746
    6746 --- ---
    ALONSIA: V Liberci nepochodíš… Zkus to přes “spřízněný autoservis” nebo Raspenava a Český Dub
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    Mám dotaz. Nevíte prosím o nějaké stanici STK v Liberci a okolí, která by byla férová? Myslím tím, že si u starších aut (2005, ježděné a starám se o něj) nevymýšlí pseudozávady (kterým nerozumí ani v autorizovaném servisu) jen aby vás zkasírovali dvakrát na opakované kontrole. Klidně si dojedu i mimo Liberec. Případně kterým STK se určitě vyhnout. Děkuju.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Řidička v Liberci srazila 11letého chlapce, který šel na zelenou. Pak odjela - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/ridicka-v-liberci-srazila-11leteho-chlapce-ktery-sel-na-zelenou-pak-odjela-40396739
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    SHYLOCK: Děkujeme, je to boží!!✌️

MOZEK
    MOZEK --- ---
    RSZ: Přesně tak! Není nad ty kratochvíle, kdy to člověk míjí a hledí do očí těch nebohých duší. Někde jsem četl, že s tím má město problém, neb mu snad nepatří ani ten pozemek, na kterém se ta blitka skví. Tudíž jsou jen omezené možnosti, jak s tímhle gruzínským koutkem Starého Města naložit. Můžeme se složit na jeřáb a pod rouškem tmy si zahrát na starostu Řeporyj. Odvezl bych to tomu majiteli na pozemek.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MOZEK: ten stánek dole u jezírka, navíc s hroznem ožralých dementů, je můj oblíbenej.. a ještě vedle té nově opravené artdecové brány

MOZEK
    MOZEK --- ---
    LWEEK: Nebudu teď zajíždět do příliš složitého tématu struktury města na časové ose +- 100 let. Ani do problematiky toho, že hrůzy jako Plaza a Forum tady bohužel budou napořád. Co by pomohlo asap, takové to long-hanging-fruit, je zbavit se nánosů buranského vizuálního smogu. To je problém napříč zemí, ale v tak kompaktním městě, jako je Liberec je o to víc znát. Dávám si dohromady album, se kterým bych před volbami rád oslovil radnici a KAM, jestli je to téma zakotvené v nějakém jejich programu. Jirka Janďourek mi o tom vyprávěl u nich v kanclu, že to je ještě složitější, než vytvořit manuál povrchů a podle něj se řídit, neboť tyhle prasárny si na svůj majetek může dle současné právní úpravy věšet kdo chce a jak chce, pak se člověk nemá chytat za igelitovej pytlík, když prochází Pražskou, nebo jde kolem stánku do ZOO.

Vizuální smog - Google Photos
    https://photos.app.goo.gl/BJD1LcZhVtWwNURG8
    https://www.facebook.com/pridejseastrhnito

MOZEK
    MOZEK --- ---
    SHYLOCK: To je jak Nádraží Vyšehrad v Praze :(( Tam to došlo tak daleko, že italskej majitel bez povolení a jakejchkoliv servítek zboural secesní nástupiště. Pak dostal teda od města "likvidační" pokutu 100k a Nádraží hnije dodnes.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    RSZ: to nevím, já ten bulvár pravidelně nečtu, ale četl jsem jinde, že nechal dlouhý dopis, tak se třeba něco dočtou
    RSZ
    RSZ --- ---
    JESTEDMAN: no ale bacha, tatínek má slušně přepnuto posledních pár let
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ERVIN: někde v bulváru jsem zahlíd, že tatík to hodil na Vařila, jakože se ho snažil zničit
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    ERVIN: s Adrií jsme taky v kontaktu. Majitel je z Itálie, prostor nechce pronajímat a nehodlá ani opravovat:/
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Já mám propojení moderní a staré architektury rád. Ale musí to být vkusné, ale ne stylem jakým se tu vkusné definuje. Jde o to, že ta moderní architektura musí kopírovat tu starou ve svém vizuálu. Například když mám vedle historický barák s tmavě sedivým dekorem, tak jaký dekor asi použiju na moderní stavbu co bude stát vedle toho baráku. To u nás ne, u nás to je všechno jak z ToyStory. Barevné lákající dětičky, včeličky, lidi s IQ pod 90 a jiný hmyz. Pak to dopadá jako na TULce, kde prostě ty staré univerzitní budovy s těma novýma doslova zápolí o svou existenci. Prostě to vypadá jako že ty staré je na čase zbourat, protože nezapadají do konceptu "moderní univerzity." A to vše je způsobeno jen tím, že ty budovy nemají podobný vizuální jazyk. Omlouvám se za tuto glosu.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MOZEK: No zbourat Plazu a Fórum je prakticky nemožný, leda by se tam našel nějakej zásadní život ohrožující statickej/stavařskej karambol. Kdysi mi kamarád vysvětloval, jaký jsou tyhle shopping mally dobrá investice i kdyby měly zůstat prázdný. A protože se to všem hodí a tyjou z toho, tak tenhle dovlečenej nesmysl postupně plevelí a vysává centra a úrodný periferie po celý republice. Inu co už.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ERVIN: Jo! Adria je fakt hodně zatraceného potenciálu spolu s tou tmavou ulicí. Snad se to jednou podaří. Pak už stačí jen zbourat Forum, Plazu a bude hej 😃
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MOZEK: Už se fakt těším, až tahle lokalita i díky nový zástavbě tiskáren přesně takhle vožije.

Identickej barák s Atlasama v Rumunský rekonstruujou, teď ještě kdyby tak palác Adria vožil, Kendíkovi si konečně vyjasnili dědictví a v centru to bude zas jak ve stotisícovym městě!
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ERVIN: Su ja ňaky Colombo nebo co?
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    JONAS3: Jaké jsou vyšetřovací verze?
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    Před chvílí jsem šel z Fugnerky zámeckým parkem domů a ten živý provoz díky Anifestu je fakt boží, to místo má hned úplně jinou atmosféru, kéž by tam byl častěji🙏
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Hmmm...
    Šéf dopravní skupiny BusLine a syn herce Vyskočila se zastřelil - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jakub-vyskocil-busline-sebevrazda-ivan-herec.A220509_103916_domaci_remy
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    JIGGYBIGGIE: Bude tu několik lidí, ale kazdej další se hodí. Rádi bychom ty dvě stěny stihli komplet za ten týden.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam