• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TERRA: Jo, tyhle bezbarvé zábaly mají v DM. Ostatně když hennu rozpustíš ve studenější vodě (40°C) a necháš si ji na hlavě třeba jen hodinu, moc ti to vlasy neobarví, jen jim dodá takovej nádech.
    TERRA
    TERRA --- ---
    Ahoj,

    mam dotaz, mam blond vlasy a cerveny nebo spis zrz odrostly konce a zajimalo by me jestli po sestrihu si muzu dat nejakou tu hennu (asi bylinkovou, neco co mi vubec neobarvi vlasy a zustanou v moji barve, maximalne aby to dodalo lesk)...

    Co myslite existuje takova co 100% nebarvi jen vyzivuje a zhusti vlasy, mam je moc jemny a nedrzej...

    Diky moc:)
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    KOCKKA: No, tak asi to vymeješ, ale z vlastní zkušenosti vím, že to chce fakt hodně trpělivosti - mně se to úplně stoprocentně nepovedlo asi nikdy... :) Je ale fakt, že já jsem je měla tak středně tlustý a hlavně hodně dlouhý. Ale hlavně mi ty nevymyté zbytky nečinily žádnej problém, akorát mi prostě ještě tak 2, 3 dny po obarvení vypadávaly z hlavy kousky sušený henny (ne nějak hromadně a hezky to vonělo :))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KOCKKA: Tak fajn:-) Na druhou stranu je fakt, že já mám hodně husté a jemné vlasy a taky mi trvá dlouho, než tovšechno vymeju.
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    ADELHAIDA: jo to byla taky moje prvni reakce kdyz sem slysela ze si nekdo dava na dredy hennu,ja je mam hodne tenky a pohoda to vymeju
    AETHER
    AETHER --- ---
    HARIBOKACHNA: co bys nemohla - jen Ti ta barva mozna nechytne (pokud vubec je tonovaci)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ahoj ma cenu kupovat si henna sampon?
    mam na hlave pul roku starej ton v tonu = melir...
    muzu pouzit vubec ten sampon? muzu i bezbarvou hennu??
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KOCKKA: Já bych se do toho teda moc nepouštěla - henna je na prášek rozemletá rostlina, bála bych se, že ten prášek zaleze dovnitř dredů a bude tam dělat neplechu. Na druhou stranu, dredy nemám a v jejich struktuře se nevyznám, jen mě to tak napadlo, takže mě neberte moc vážně:-)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    KOCKKA: někdo tu myslím nedávno zkoušel hennu na dredy, zkus hledat
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    KOCKKA: Já už tedy teď dready nemám, ale když jsem je měla, tak jsem hennu používala a přišlo mi to na kvalitu dreadů rozhodně lepší než chemické barvy. Naopak po těch chemickejch byly vlasy daleko víc klouzavý a z dreadů mi vylejzaly, u henny jsem naopak měla pocit, že ty dready spíš zpevňuje (no, pravda, možná jsem taky neměla dost trpělivost s vymejváním a zůstávalo mi tam trochu "seníčka" :))) Ale nemám srovnání bez jakékoliv barvy a s hennou, dready jsem si nechala dělat už na chemicky barvenejch vlasech, pak jsem přešla na hennu.
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    A jaky mate zkusenosti z dredama a henou?
    Henu pouzivam uz cca 7let? a ted mam rok dredy a ze zacatku jako ze ne,ale nevydrzela sem to a taky ji tam patlam,jen mam nekdy takovej dojem ze se my ty dredy pak vic povolujou a neplstnatej tolik?
    AETHER
    AETHER --- ---
    MANIFEE: taky bych se s dovolenim prihlasila
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MANIFEE: Taky byych si dala říct:-)
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    SKLIBA: oki, tenhle tyden se chystam jit do souku, tak dam pak vedet kolik stoji jedno baleni a po kolika to je. Ted uz si to presne nepamatuju, ale byla to v pohode cena...
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    MANIFEE: já bych určitě měla zájem :-) tou dobou cca mi dojde moje zásoba
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    btw. v srpnu jedu do Prahy, tak kdyby jste mela nektera zajem privest cistou arabskou hennu, tak dejte vedet... ;)
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ADELHAIDA: samotna henna jo, ale kdyz se namicha s indigem tak by mela prave barvit na hnedo. Ja jsem v Qataru, zeny tu maji moc pekny vlasy, ale urcite je nebarvi z blond na tmavo :)) Ja bych zkusila tu hnedou hennu, ale nerada bych skoncila s cervenejma (nedejboze zelenejma!) korinkama...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MANIFEE: Henna barví vlondýnky načerveno, ale pokud vím, dá se přes to hodit nějaký ten přeliv. V jaké arabské zemi jsi? tam si ženy o vlasy děsně dbají, určitě budou mít v obchodech nějaké vychytávky.
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    myslite ze je v pohode hneda nebo cerna henna? Chtela jsem jit spis do cisty a namichat ji s indigem, ale tady (kupodivu v arabsky zemi) neni bohuzel indigo k sehnani. Cetla jsem si to pdfko co mate na nastence a tam spis doporucovala cistou hennu nez tyhlety barevny.

    Jinak jsem hennu jeste nikdy nezkousela, tak se trosku bojim :) Jsem puvodne blondynka a barvim si vlasy na tmave hnedou.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    KOCKKA: aktuálně bohužel nemám jak :-( ale pokusím se to nějak vymyslet
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    SKLIBA: ukaz:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam