• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ADELHAIDA: samotna henna jo, ale kdyz se namicha s indigem tak by mela prave barvit na hnedo. Ja jsem v Qataru, zeny tu maji moc pekny vlasy, ale urcite je nebarvi z blond na tmavo :)) Ja bych zkusila tu hnedou hennu, ale nerada bych skoncila s cervenejma (nedejboze zelenejma!) korinkama...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MANIFEE: Henna barví vlondýnky načerveno, ale pokud vím, dá se přes to hodit nějaký ten přeliv. V jaké arabské zemi jsi? tam si ženy o vlasy děsně dbají, určitě budou mít v obchodech nějaké vychytávky.
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    myslite ze je v pohode hneda nebo cerna henna? Chtela jsem jit spis do cisty a namichat ji s indigem, ale tady (kupodivu v arabsky zemi) neni bohuzel indigo k sehnani. Cetla jsem si to pdfko co mate na nastence a tam spis doporucovala cistou hennu nez tyhlety barevny.

    Jinak jsem hennu jeste nikdy nezkousela, tak se trosku bojim :) Jsem puvodne blondynka a barvim si vlasy na tmave hnedou.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    KOCKKA: aktuálně bohužel nemám jak :-( ale pokusím se to nějak vymyslet
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    SKLIBA: ukaz:)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    tak jsem provedla experiment a na pár dní starou hennu zkusila takový ten přeliv ala šampon (6-8 umytí) - a výsledek výborný... jen už mi vlasy tak hezky nevoní
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    MAJDALENKA: to bude horší, je na červeném seznamu, takže v přírodě to asi nebude jen tak
    http://rostliny.prirodou.cz/brutnakovite/pilat/pilat-lekarsky/
    tak zkus ten měsíček, ten mají v každé lékárně


    KACHNY: zkusím se zeptat u nás, myslim, že mi nabízeli, že kdyžtak co nemaj, tak objednaj.. akorát je teda otázka, jestli ten sušenej kořen má stejné účinky jako čerstvej
    MAJDALENKA
    MAJDALENKA --- ---
    WOCKOO: a co je ten pilátový kořen? v životě sem o tom neslyšela
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    WOCKOO: jo jo kořen si majitele chrani :o(( ale v bylinkarstvích by se mel dat sehnat, jedna firma ho vyrabi, ale nnenarazila sem na kram kde by ji meli..

    http://www.gresik.cz/lecive-byliny.html
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    HITOMI: nojo, jenomže to co prodávaj jsou stonky nebo co (prostě to svrchní :-D a to účinné má být kořen. právě rebarboru mají naši na zahradě taky, to by nebyl problém, ale kořen si asi budou chtít nechat v zemi :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    HITOMI: jo a v kterym krame, v eshopech je ale v kamenym krame sem na ni nenarazila...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    rebarbora nám přerostla, pokud by někdo chtěl, můžu přivést:-)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    WOCKOO: reven (rebarboru) prodavaj uz tedka i normalne v krame :) a babicka ji pestuje na zahrade :)) je z toho vynikajici kolac a kompot :)
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    hele, našla jsem celkem zajímavý článek o použití různých přírodních věcí na vlasy. třeba kdyby někdo chtěl vyzkoušet. já teda akorát nevím, kde sehnat ten reveňový kořen :-)

    Ještě větší zrzkou můžete být za pomoci pilátového kořene!
    Zrzavé vlasy zvýrazníme nálevem z pilátového kořenu. Polévkovou lžíci pilátu lékařského zalijeme 250 ml vroucí vody a necháme louhovat čtvrt hodiny. Nálev použijeme na umyté vlasy.

    Chcete se obarvit na červeno nebo zrzavo?
    Clipboard04_8.jpgOdstíny od červené až po zrzavé vlasy získáme rozemletím 60 ml sušených květů měsíčku lékařského, který smícháme se 125 ml červené heny. Vše pak zalijeme 750 ml vroucí vody.
    Pro velmi tmavý odstín vlasů použijeme tmavou henu. Nebo si pro tmavý odstín můžeme vyrobit i pastu z 75 ml sušeného indiga, stejného množství levandule a slézu
    celý článek zde: http://styl.finance.cz/zpravy/finance/198261-obarvit-a-zesvetlit-vlasy-jde-i-prirodni-cestou-/
    IKA
    IKA --- ---
    GALTHEA: ja som mala len cervenu, funguje dobre, voni pekne, ale zda sa mi ze je prilis hrubo mleta a ze sa (preto?) zle nanasa.

    urcite je to pohodlnejsie ako praskova henna, tieto lush cokoladky tusim obsahuju vsetky potrebne prisady, ale radsej si miesam vlastne zmesi.:)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GALTHEA: rozdil, ti nereknu, ale rozhodne nechat dele, neni v tom pikramat, tudiz to barvi jako henna, ne jako chem. barva..... = chce to cas. Zkusenost mam jen s hnedou.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    koupili ste někdo už hennu v obchůdku Lush? Je mezi černou a hnědou moc velký rozdíl? (Jestli to třeba nechám jen hodku-dvě?)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    KNOURINKA: vadi ty odlesky do oranzova nebo jen proste chces ztmavit vlastni barvu? Jako hennu co nejvic barvi do hneda mam tu od Lushe.
    KNOURINKA
    KNOURINKA --- ---
    Tak pardóón :) a dík.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KNOURINKA: Doporučuju kouknout na nástěnku a až pak se ptát na podrobnosti, které ti nejsou jasné. Protože tyhle základní postupy a typy na hennu se tu vysvětlovaly už hodněkrát:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam