• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ADELHAIDA: tak to ta pasta bude asi lepsi, ta mi chytla tak neco mezi tmave oranzovou a cervenou az hnedou...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MANIFEE: Na předloktí to za tu půlhodinu chytlo tmavě oranžově. Rozdělávala jsem to jen citronovou šťávou.
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ADELHAIDA: Oki, diky za info :) Kdybys mela fotecku tak se rada podivam co jsem vam to vlastne privezla ;) A na tom predlokti to vypada jak? Ja jsem se zkousela malovat zatim akorat tou pastou a ta chytla dobre...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MANIFEE: Tak umyto a usušeno. Barvicí efekt o fous menší, než hennou z Chez Amis, ale mohlo by to být i tím citronem. Vypadal hezky zrale, ale když jsem ho rozkrojila, bylo poznat, že je podrtžený a bylo v něm míň šťávy. Uvidíme příště.
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ADELHAIDA: hihi, tak drzim palecky at to dobre dopadne! :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MANIFEE: Právě mám na hlavě hennu od tebe, tak jsem zvědavá:-) Zkusila jsem si injekční stříkačkou vytečkovat na předloktí nějaký ten obrázek a za půl hodiny to docela chytlo. Jen po mně pořád lezla kočka, tak jsem si to radši smyla dřív.
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    GRETKA: to podle me neni ale mineny tak, abys to pridavala k cisty henne, ale k ty hnedy, ze pak ten odstin bude akorat intenzivnejsi...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Ja jsem vcera pouzila tady razeny hrebicek s cistou hennou a mam to teda hoodne rezave, vubec se to neda srovnat s hnedou hennou od Lushe. Takze si zas zvykam :)
    IKA
    IKA --- ---
    ak chcete este niekto prava na upravu nastenky, dajte vediet:)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FIDORKA: 1) Mezi používáním chemie (odbarvování, barvení) a barvením hennou by měly uplynout aspoň tři týdny. Takže to úplně odrůst nemusí. Záleží asi i na druhu barvy, pokud je nějaká kvalitní, neměly by reakce způsobovat škodu ani po kratší době. Před barvením hennou je dobré tak dvakrát nepoužít kondicionér, aby henna líp chytla.
    2) Lze.
    FIDORKA
    FIDORKA --- ---
    ahoj, jsem úplný nováček v barvení vlasů henou a tak mám dvě otázky.
    1) henu si mohu dát na hlavu až po té co mě běžná barva odrostla?
    2)lze se po např. roce používání barvení henou vrátit k běžné barvě

    Díky za info
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    YENNA: taky dávám tak nějak od oka... zatím jsem tedy přidávala jen čaj, kafe, červené víno a papriku, co se barvících ingrediencí týče. A u těch těkutin - čaj a kafe prostě použiju místo vody a namíchám do obvyklé konzistence (stejně bych to asi udělala i těmi dalšími výluhy ze seznamu), u vína jsem to dávala půl na půl s horkou vodou (ale kdyby se to víno nejdřív ohřálo, tak by se to čistě teoreticky dalo rozmíchat jen v něm).
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    YENNA: tak to netusim... Ale ono taky zalezi jak mas dlouhy vlasy a kolik si tam ty henny davas. Ja jsem si zatim pridavala do henny akorat tu citronovou stavu a rozdelavala ji v kave nebo cernym caji. Oboji jsem tam davala od oka - tak aby z toho vzesla tak husta smes jak jsem chtela.
    YENNA
    YENNA --- ---
    MANIFEE: tenhle výpis je super, akorát v jakém množství?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Já si občas (když si vzpomenu) přeliju po umytí vlasy vodou s citronem. pak se mi krásně lesknou. Prý funguje i acylpirin, ale to jsem nezkoušela:-)
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    nechces dat jeste na nastenku info, co se da primichavat k henne pro dosazeni intenzivnejsi barvy?

    Ja jsem zatim nasla tohle (postupne by se mohlo aktualizovat)

    blond:
    heřmánkový výluh
    jablečná šťáva
    citronová šťáva
    šťáva z limetek
    pomerančová šťáva
    výluh z pomerančové kúry
    med

    červená:
    výluh z černého čaje
    červené víno
    tea tree oil v kombinaci se sladkou paprikou (koření)
    sladká paprika (koření)
    výluh z ovocného čaje, např. jahodového
    šťáva z červené řepy

    hnědá:
    hřebíček
    muškátový oříšek
    jablečná šťáva
    citronová šťáva
    výluh z kávy
    výluh ze silného černého čaje
    výluh z ořechových slupek

    Černá:
    výluh ze silného černého čaje
    výluh z kávy
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    dám ty vygůglený moudra o přírodním barvení vlasů na nástěnku...
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    CERNY_KOCOUR: Haha :oD
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    Na ztmavení tmavé i světlé barvy paradoxně existuje bylin mnohem víc, než k zesvětlení. Do všech směsí pro vlasy tmavší než blond doporučuji přidávat lopuchový, nebo kostivalový kořen, které fungují jako ošetřující složka. Na barvení tmavých vlasů se často používají listy ořešáku, listy maliníku ve směsi 1:1 s listy šalvěje, nebo šalvěj samotná. Běžně se požívá kopřiva. Do směsi se může pro posílení vlasového vlákna přidat přeslička, nebo ovesná sláma, tyto bylinky obsahují velké množství křemičitanů, které podporují hojení poškozené pokožky a obecně posilují vlas.
    Samotná směs pro barvení se připravuje následovně – směs sušených bylin rozdrťte na co nejjemnější prášek, množství prášku je zapotřebí odhadnout podle délky vlasů. Na vlasy do pasu je zapotřebí asi ¾ hrnku středního rozměru. Prášek musí být skutečně co nejjemnější aby vlasy dobře obalil. Pozor, kostivalový kořen se používá v množství zhruba jedné čajové lžičky mletého kořene na půl hrnku základní práškové směsi, jinak to ztuhne a špatně se to z vlasů vymývá. Do prášku přidejte jednu polévkovou lžíci olivového oleje a vše zalijte horkou vodou tak, aby vznikla směs o konzistenci zhruba pasty na zuby. Nechte vychladnout na přijatelnou teplotu a doplňte vypařenou vodu zpět na správnou konzistenci. Vetřete do vlasů a zabalte do igelitové čepice, do ručníku a nechte minimálně dvě hodiny působit. Dvě hodiny jsou minimum, můžete zábal ponechat přes noc. Po uplynutí doby působení vymyjte z vlasů a vlasy nechte přirozeně uschnout, nefénujte.
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    CERNY_KOCOUR: a to s tím octem jsem právě zkoušela. Smrdělo to jak bolavá noha, podráždilo mi to pleť a vůbec to byla povedená akce...
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    CAMELLA: vygůglila jsem kdysi nějaké recepty:
    Ořechová barva - Barva na vlasy ze slupek (správně oplodí) ořechu vlašského: 20 g rozdrcených slupek smícháme s 50 ml vody, 25 g kamence a 75 g stolního oleje. Zahříváme na mírném ohni tak dlouho, dokud směs nemá odstín, který si přejeme. Vlasy natíráme okamžitě, protože šťáva rychle ztrácí barvící schopnost.
    Ořechová barva 2 - Nemáme-li po ruce kamenec, zkusíme jiný recept. Tolik slupek vlašského ořechu, co se vejde do půllitrového hrnku rozemeleme a přidáme několik kapek olivového oleje, ovocného octa a rozmícháme s trochou horké vody na kaši. Necháme působit 15-30 minut.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam