• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    WOCKOO: mam naprosto opacnou zkusenost, hlavne prvni tyden po aplikaci henny.
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    holky, všimla jste si některá, že se vám po dlouhodobém hennování víc mastí vlasy? mně to přijde jako blbost, respektive jako další fáma, kterou propagují kadeřnice, které nemají hennu rády, protože rády barví, melírují atd...
    moje kadeřnice, která je jinak celkem rozumná a uznává dobré vlastnosti henny, mi tohle včera říkala, že jako jak se ten vlas hennou obalí, tak víc plihne a mastí se. ale já jsem si u sebe nic takového teda nevšimla a to hennu používám leta letoucí
    MARESMON
    MARESMON --- ---
    GRETKA: vim vim, nepsala jsem, že je přírodní ;) jen, že ho ted používám, páč jsem ho tam koupila, jináč osobně doporučuju URTEKRAM a ten přírodní je... :)
    STARAKRYSA: máš pravdu, kondicionér to chce, s rozčesávání nevim, ale vlasy jsou sušší, takže tak...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MARESMON: maly marsejak neni vubec prirodni sampon :)) jinak pekne!
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    MARESMON: ten urtekram sampon - nekdo doporucuje jeste na to jejich kondicioner pac se po tom prej blbe rozcesavaj vlasy, je to pravda?
    MARESMON
    MARESMON --- ---
    Tak se taky podělím o své hennování :) Poslední rok ji používám na vlasy cca jednou měsíčně. Působit nechávám vždy přes noc nebo alespoň 6 hodin, to aby výsledek byl viditelný... přidávám olej kokosák bio (nejradši mám značku TROPICAI - dá se použít na všecko včetně vaření, čištění zubů či místo balzámu na rty), kakao nebo skořici (vlasy pak minimálně týden krásně voní), červenou papriku (pro červenější odstín), někdy červené víno nebo hodně silný černý čaj...krapet šťávy z citronu... a taky teď používám šampon a kondicioner (koupeno ve Francii za pár euro), značka LE PETITE MARSEILLE - a l´extrait de henné et a l´huile de noix... jinak doporučuju značku URTEKRAM (bio, přírodní a netestujou na zvířatech) , už jsem si podruhý koupila jejich šampón henna červená. A s hennou samotnou jsem od URTEKRAMU byla taky spokojená nejvíc - ohnivě červená, ovšem je dražší, tudíž nejčastěji používám taky dobrou Hennecolor - Bordó. Tak hodně štěstí a henně zdar! :)


    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    tak snad tady je to trochu videt .)
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    cha :) tak slavim uspechy s mejma rezavocervenejma vlasama (mixlej kastan + bordo + pridany curry). nemam bzel jak vyfotit...az bude moznost .)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FLOE: Já se dobarvuju jednou za měsíc, ale spíš kvůli odrostům, než kvůli vymytí. Klasika je citronová šťáva do henny, na 100g šťáva z půlky citronu. Já si ještě po umytí hlavy poleju vlasy vodou s pár kapkami citronové šťávy, i když to je spíš na lesk.
    Určitě taky pomáhá speciání šampon na hennu, který tolik nevymývá. Ale tak po čtvrtém barvení už se víckrát obarvené vlasy vymývat nebudou.
    FLOE
    FLOE --- ---
    ADELHAIDA: Poridim cokoli, hlavne kdyz to bude fungovat. A jeste jak casto se musi dobarvovat a jak docilit co nejlepsi ustaleni barvy? Mam neznicitelny vlasy a po tejdnu mam hnusne vymytou barvu kera kazdymu vydrzi kdovijakdlouho
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FLOE: Já jsem přibarvované používala takovou tu klasickou, co mají v Tetě a v DM, nevím, co je to za značku. Oproti čisté henně, kterou používám teď, mi přišla slabší, ale svůj účel splnila. Navíc odstíny slibované na obalu skutečně fungovaly. Ale třeba je hennecolor lepší.
    FLOE
    FLOE --- ---
    ADELHAIDA: Jen teda pro upresneni. Barvim se ted cernohnedou chemkou, takze sem momentalne na tmavo S tim, ze po tech 3 mesicich neco odroste, ale ne moc. Dobra zkusim... A doporucila bys nejakou spolehlivou znacku?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FLOE: Tak to bych si asi namíchala být tebou... ta samotná černá by možná chytila domodra... Hnědou s černou. Zkus to.
    FLOE
    FLOE --- ---
    ADELHAIDA: Moje puvodni je prave takova ta hnusna vyblita svetla hneda.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FLOE: A jakou máš svoji barvu vlasů? Jestli tmavší než středně hnědou, tak ti "černá" henna udělá asi to, co potřebuješ. Jinak já, dokud jsem ještě používala přibarvované henny, tak jsem třeba míchala. Půl na půl černou s kaštanovou třeba a máš požadovaný odstín.
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    hi girls:) mam dotaz - nevite, kde bych v kamennym obchode v praze, Ricanech ci v Plzni koupila sampon na vlasy barvene hennou (kastan) - od logony nebo jeste lepe od naturvital? diiik:)
    FLOE
    FLOE --- ---
    Vim, ze se to tu resilo hodnekrat, ale...

    Barvim si vlasy chemkou a chtela bych prejit na hennu. Pry mam mit odstup 3 mesice od barveni nez s hennou zacnu.

    Ale nejvetsi orisek je jestli docilim syte barvy do cerna [takovej ten zlom, kdy to neni ani hnedy ani cerny, ale neco mezi tim] a jak dlouho vydrzi. Nechci zadnou tmave hnedou, ale ani primo cernou. Proste co nejtmavsi to pujde [slysela jsem, ze primo cernou z toho nevydoluju ani nahodou] Dal nechci aby to byl teply odstin, ale studeny...

    Jde to? Popripade jake znacky byste na tohle pouzily.

    Diky :]
    HONZIK_HAPPY
    HONZIK_HAPPY --- ---
    po nekolika letech jsem se vratila k barveni hennou no je prd videt ale prvni mobilovka...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SKLIBA: dik,jsem spokojena
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    SARAJ: moc pěkné
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam