• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ZUZANA: koupit si hnedou od lushe ;)))
    teda ani nevim jakou znacku mas, ale typuji henne color a ty ja nepouzivam, pac tam maji ten pictamate....
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Co myslíte, aby byla barva hnědší, je lepší přidat kafe nebo černý čaj?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    GRETKA: to je dobry napad s tim kokosakem :) to vyzkousim, pripadne i jine bylinky, svetlejsi odstin by mi nevadil, naopak ted mam opravdu vyrazne medenou a mivala jsem spis svetlejsi .)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    HITOMI: misto olivoveho oleje kokosovy. A take urcite pomuze pridat nejakou jinou bylinu, bud si koupit "bezbarvou hennu" = cassia, nebo si zajit do nejake indickeho obchudku a koupit jinou bylinu jako tulsi nebo neem, ale zase odstin bude nejspis svetlejsi...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    VIGE: Jé, kakao, to je dobrej nápad. To by nakonec mohlo i trochu pomoct proti tomu vysušování.
    VIGE
    VIGE --- ---
    IDENTITY: no u černý si myslim, že kafe nebo čaj, je celkem fuk, ale u hnědý a jiných už asi může být rozdíl.. každopádně to povaření si myslim, není úplně blbý, hrozně rychle se to totiž zbarví do černa, asi to tim teplem nějak pustí víc barvivo... ale je potřeba fakt starý kastrůlek, páč se tam nachytá pak taková žabincová zelená a vypadá to fakt nevábně a nejde to umýt :))

    jinak ještě občas dávám třeba dvě lžíce klasickýho holandskýho kakaa. Pak je ta směs hodně příjemná na patlání a nedrolí se to
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    VIGE: Hmm, tak to zkusím s hnědou. Fígl bude zřejmě jednak v tom čaji (naposledy jsem ji rozdělávala čajem a rudá naštěstí trošku ustoupila) a v povaření. Zajímavý, že vždycky jsem měla pocit, že vařící vodou zalívat, ale jinak už to pak tepelně neupravovat, nenechávat uležet, nic podobnýho.
    To je asi ještě z dob, kdy jsem měla vzácnou hennu z Ruska (SSSR) značky "Iranskaja chna" :-D Ta držela jak helvítská víra.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    tak jsem si nechala pres noc na hlave medenou hennecolor a jsem fakt nadsena :) takovej zarivej odstin mi nikdy ani nej chemka neudelala :) akorat se s tim igelitem a kulichem na hlave dost blbe spi
    a vsimla jsem si, ze o dost vic vysusuje, i kdyz jsem pridavala olivak. Nejaky tip, jak to jeste zmirnit?

    MYS_USATA: vcera jsem to zalila take cernym cajem (opravdu kvalitni sortou cejlonu :)), pridala ten citron i skorici a ta zrzava z toho je dokonala
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    VIGE: Černý čaj jsem také začala přidávat. Předtím byla barva klasicky zrzavá, teď je tmavší, a imho přirozenější. Citron a skořici, říkáš? Zkusím...
    VIGE
    VIGE --- ---
    Jdu se podělit se svým zážitkem: Minulý týden jsem si dala po hodně dlouhý době na nijak předem barvený vlasy opět Hennecolor - černá, ale udělala jsem takový experiment. Hennu jsem zalila tmavym čajem (došlo kafe) a dala do starýho kastrůlku a nechala tak 5 minut mírně povařit + dvě lžíce skořice jen tak pro vůni a samozřejmě citron. Po napatlání na vlasy, jsem nechala z důvodu nedostatku času působit jen asi dvě hodiny a výsledek byl brutální. Mám takovy středně tmavý hnědý vlasy a tahle černá mi nikdy neobarvila úplně do černa a většinou se po několika následujících umytí smyla. Tenhle týden, kdy jsem si musela hlavu mýt každý den mám vlasy pořád černý, sice teda ne jako hned po nabarvení, ale nikdy se mi to tak nepovedlo. Pokud by někdo chtěl, může vyzkoušet, doporučuju :)
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ZUZANA: oki, radsi ji koupim uz nejak prubezne. Vubec me nenapadlo, ze budou takhle vybrany... :(
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Tak jsem si prednedavnem davala cistou hennu (teda michlou s nebarvici henou), ale proste jsem nic nepridavala, a fakt pekne vysusuje! Tak se omlouvam, ze jsem tvrdila opak, ale tim, ze jsem systematicky pridavala kokosovy olej, mi to vubec vlasy vubec nevysusovalo, tos priste si ho zase pridam.
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    MANIFEE: Jo, určitě.
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ZUZANA: ahoj, priletela jsem vcera, ale privezla jsem jenom 3 pulkilovy cisty (cerveny). :( Asi jim nejak dosli zasoby, v celym souku (trzisti) se dali sehnat jen ty tri cisty pulkilovky a 4 cerny henna pasty na barveni na telo + nejaky obrazkovy sablonky, ktery jsem teda taky koupila. Bida :( Zkusim privest jeste neco v cervnu, jestli budes mit jeste zajem.

    THE_ID
    THE_ID --- ---
    holky, mate nektera zkusenosti s tim samponem, co obsahuje i hennu a ma i vlasy o neco ztmavit?
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    MANIFEE: chystáš se někdy v dohledné době do Čech a můžeš pro mě přívézt hnědou hennu?
    IKA
    IKA --- ---
    ULILIA: diky:)
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    JULIANNE: Ak ide o hennu z DM a spol., tak tú určite kombinovať môžeš. Sama som to tak pred časom robila, každopádne výsledkom bol aj tak skoro vždy takmer rovnaký odtieň. Ak chceš výraznejšiu farebnú zmenu, rozhodne odporúčam hennu od Hennecolor (napr. mahagónovú), tá farbí oveľa silnejšie a s výraznejším výsledkom (http://www.hennecolor.cz/index.php?template=produkty.html).
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    IKA: Osobné skúsenosti zatiaľ nie, ale nejaké info, návod na použitie a skúsenosti dám, ktorá shikakai používajú, sú napr. tu: http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=6149
    IKA
    IKA --- ---
    uz som sa pytala vedla v prirodnej kozmetike, a nikto sa neozval, tak skusim aj tu: mate prosim niekto skusenost s shikakai?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam