• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    NEVENA: Právě že ne... bylo to po dlouhé době, melír je už doclea odrostlý
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    NEVENA: prave to by byl ten maximalne pozitivni efekt :) Tze jsi to davala tak po tom mesici?
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    KACHITA: Vždycky je třeba aspoň tři týdny počkat... Henne color jsem taky dávala na melírované vlasy, a ten melír po pár mytích hezky vylezl.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    zdravim vsechny... mam dotaz, at filtruju jak filtruju, nenasla jsem odpoved, tak vas prosim o radu:
    je to neco pres 14 dni co mam medene meliry prelivem (chtela jsem neco jako medenou nebo svetle hnedou trochu narezlou barvu, ale kamaradka kadernice mi to nejak rozmluvila ze by to mohl pro me byt sok - mam spinave blondatou takovou tu hnusnou puvodni barvu vlasu).. no jenze mne to nejak nestaci a prave bych rada ten (pozitivni) sok, pze ty meliry vypadaj dobre...
    a dotaz: nasla jsem preliv Henne color a na nem se pise cosi o tom, ze to nevadi chemce... tzn. ze nemusim cekat jeste tak ten mesic? Bohuzel se nemam jak na krabicku nebo navod podivat, a na netu jsem toho moc nenasla... tak by me to zajimalo, protoze na hennu barvu je jeste moc brzo...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    No jo, člověk musí počítat s tím, že má člověk vlhký vlasy... a držet se zásady, která platí i u vaření - vždy je lepší ředit, než zahušťovat. Já si dělám hennu o hustotě zbuní pasty cca a ráno ještě přidám trochu horké vody, abych doplnila to, o co henna přes noc zk´houstla.
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    Tak jsem se dneska vrhla na barvení. Udělala jsem si včera směs z henny (od ID Manifee), teplýho červenýho krabicáku, skořice, červený papriky, trochu citronový šťávy a jablečnýho octa, hřebíčku (kterej se mi ale hmoždířem nepodařilo moc rozdrtit, takže tam jsou spíš kousky), nechala zhruba těch 24 hodin odstát a dneska jsem přidala kokosák. Bohužel to nebylo moc v teple, v bytě se netopí a sice jsem se snažila, aby směs byla na sluníčku, ale přece jen to nějakou větší teplotu nevytvářelo.
    Při nanášení jsem zasvinila celou vanu, poté obmotala hlavu potravinovou folii, zabalila do dvou igeliťáků, na ně pak dala ještě další vrstvu folie a navrch ručník. Zkoušela jsem i plavací čapku, ale zaboha mi to nešlo přes ty vlasy nandat.
    Evidentně jsem to udělala moc řídký, protože už mi to začíná stejkat dolu... a to jsem měla pocit, že tentokrát je ta hmota hustší, protože si pamatuju, jak mi to při dvou minulejch barveních stejkalo, a navíc jsem myslela, že s tou folii to bude lepší... no evidentně je co zlepšovat.
    Takže teď mam obmotanej toaleťák kolem krku, na hlavě mikroten a ručník a jak mam folií překrytý i uši, tak míň slyšim a cejtim občas nějakou zateklou tekutinu i v nich. Jsem zvědavá, jak to dopadne :-D Ráda bych to samozřejmě nechala co nejdýl, ale uvidim, jak moc mi to bude nepříjemný... min. těch 5 hodin ale snad dám.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    GRETKA: ja mam prave tu medenou a nic na ni neni :) tak snad bude v pohode
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    GRETKA: Mno, oni nikde netvrdí, že jsou přírodní. Jen, že šetří obaly a trochu to mate :o)
    KATRINN
    KATRINN --- ---
    MYJKA: Taky jsem zkoušela, a mělo to takový průměrný výsledek, až jsem byla trochu zklamaná, rychle se mi vymývala.
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    MYJKA: jo, já ji jednou měla a shodli jsme se tu, že tam nějaká chemka je... osobně mi to ale nevadí a přišlo mi, že díky tomu hezky chytá, dost do červena, ale o to mi tehdy šlo.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ZUZANA: lush si na nic nehraje, 'jen' prisel ze zapadu a tomu odpovidaji ceny, jinak jsou spis dost hipici a snazi se minimalizovat obaly, ale napr. pouzivaji do svych vyrobku parabeny 'protoze bez nich to nejde'...
    Moje barva od lushe byla naprosto jednotna hneda, ale prave si nebarvim 'vylepsovanou' hennou picramatem.

    HITOMI: upozornovala tu pred par dny VIGE:, ze se to netyka vsech odstinu, chce to proste koukat.

    MYJKA: jo, tu uz jsem take videla, jestli si to pamatuji dobre je v ni take sodium picramate, proste jukni na slozeni a +/- jsi fixla.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Mate niekto skusenost s touto hennou? mam pocit ze som tu krabicku uz niekde videla ale nenasla som to tu.

    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ADELHAIDA: Jo aha! Už jsem doma :-) Stydím...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    IDENTITY: Jde o ID Manifee (ne Maniffe) tady z nyxu. Pokud vím, žije momentálně někde v Arábii a občas zavítá do Česka s hennou, kterou si můžeš obědnat zde, Manifee se tu občas objevuje. Vozí tuto: http://www.britehenna.net/henna-powder.htm . Naposledy psala, že v Praze bude v březnu, takže jsi ji prošvihla, ale možná budou nějaké zásoby henny u její sestry:-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ADELHAIDA: A link by nebyl? Já používám Henné Color, jak už jsem tu na sebe kdysi řekla. Teď v neděli jsem si zrovna dávala hnědou, ale ani to nestojí za podrobnější referát, neboť to bylo nutný honem obarvení, po kterým bude muset následovat další, důkladnější tak do 14 dnů... Chjo, škoda že ty ořechový slupky jsou tak krátkodobá sezonní pomůcka :-(
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Já jsem zcela spokojena s hennou od Maniffe; baví mě do ní přidávat různé věci, připadám si jako alchymista:-) Momentálně vedě citron, olej a červená paprika.
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    Já jsem teda z Henne color přešla na Lush a přijde mi, že mám po henně z Lush vlasy hezčí, ale je fakt, že henne color mi chytala líp do barevna, ale s Lush je větší sranda a vlasy lépe voní (a taky mi už na tu hlavu nic moc nechytne s tmavejma a barvámsebránícíma vlasama). Je fakt, že jsem si ji nechala přes noc, což myslím na tom návodu není a asi to byla chyba, protože mi to rána začalo týct. Ale jinak jsem s ní prostě spokojenější
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    GRETKA: kdes to v tom slozeni nasla? at uz koukam na krabicku, nebo pribalovej letak, nikde to tam nevidim...
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    GRETKA: OK OK, rozumím, na mně je to trochu extrémistické. Čistě přírodním hennám zdar! :-)

    Já hennu používám jako barvu, a tudíž od ní očekávám, že mi vlasy obarví. Neumím si představit, že by mi po henně mohla vzniknout na hlavě křiklavá nebo agresivní barva, to je ale otázka vnímání co je křiklavé a co ne.

    Kromě Henné Color jsem zkoušela i další henny - ty malé z drogerek, Logonu. A teď i Lush. Porovnáním jejich výsledků jsem dospěla k závěru, že nejlepší pro mně je Henné Color. Ať už obsahuje chemické přísady nebo ne.

    Mám trochu pocit, že si tady Lush hraje na nejlepší barvu na světě, se kterou má každý jen ty nejlepší zkušenosti. S tímhle jsem jí taky kupovala, a o to víc jsem byla zklamaná. A když nějaká henna obsahuje chemickou přísadu, tak je ta špatná, nepřírodní.

    Stejně jako každý tady píše svoje subjektivní zkušenosti (jaké jiné taky), napsala jsem svojí s Lush - barva není výrazná, není jednolitá (pokud má člověk "barevnější" vlasy), rychle se vymývá. Pro mě 3 mínusy. S tím plesnivěním čert to ber, jen mě to dost překvapilo. Za dva dny bylo plísně poměrně hodně, proto myslím, že začala plesnivět už druhý den. Samozřejmě to nevím jistě, nekoukala jsem se, ten den jsem neměla čas. Asi není úplně zdravý si na vlasy dávat barvu byť se začínající plísní, proto bych nikomu nedoporučovala tuto hennu nechat rozdělanou na později. Proto jsem to napsala. Třeba taky někdo očekává od henny výraznější zabarvení a že něco vydrží na hlavě. Toto s Lush zřejmě nejde. I v návodu nebo infu k produktu mají napsané, že barva vydrží na vlasech několik týdnů...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ZUZANA: Tak nutno rici, ze pouzivam hennu hlavne jako masku ne jako barvu, o HenneColor jsem si precetla jak je to ciste prirodni barva, a pak najdu ve slozeni sodium picramate!!!, druha vec je, ze mi naprosto vubec nevysla barva co mela podle vzorniku dopadnout, na mne proste moc kriklave. Fakt jsem byla rada, kdyz se postupne ztracela. Proste ten picramate tomu oproti ciste henne doda to co ty zahrnujes pod "jednotnejsi barvu", co ja zahrnuji pod "agresivnejsi barvu", tudiz to v mych ocich neni henna jako takova. Pac henna jako takova je proste cista henna a u te prave vim co cekat.
    A dale v mych ocich, sodium picramate neni prirodni latka, zase otazka pohledu.. stejne tak pro mne pridanim parabenu at uz do kvetove vody nebo smichanice rostlinnych oleju, prestava byt vyrobek ciste prirodni a proste nazyvam kozu kozou a psa psem, jednoduse neco s chemickou prisadou (at uz je to jen jedna jedina a je ve vyrobku jen v minimalnim mnozstvi) uz neni ciste prirodni a je to minimalne polochemka...

    To, ze ty mas zkusenost (navic dlouholetou) s nejakou znackou a jejim vysledkem, prece neznamena, ze ty ostatni jsou naprosto o nicem, protoze nedosahuji "tvuj" standard??!! Navic kdyz zminovana znacka nedodava ciste prirodni produkt, ale vylepsuje 'recepturu' vydobytky petrochemie.
    To je jako kdyz lidem co piji cely zivot pasterizovane mleko das napit cerstve nadojene... a kdyz ti nekdo v tendle moment rekne, ze to cerstve nadojene je o nicem, tak na nej take budes koukat divne... ja teda rozhodne jo.

    To, ze pises, ze ti urcite uz po dni ta henna od Lushe zacala plesnivet mi prijde od tebe dosti alibisticke. Pac si ji nasla plesnivou az po dvou dnech. Navic CNV psala o doma pripravovane henne, kdyz si rozdmychavas z prasku a vody kasicku a pridas olej a tak, kdezto Lush henna uz je namichana s prisady, tudiz je vhodne se drzet jejich popisu, aspon mne to prijde rozumne.

    Pro tvoji informaci jsem si nikdy v zivote chemkou vlasy nebarvila a ani nehodlam takto ucinit. A ano, mam jemne vlasy, co se jim rady lamou konecky a ano, snazim se vyhnout kondicionerum, za prve protoze mi elektrizuji vlasy po jejich pouziti a za druhe protoze ziju v megapoli jmenem Paris a zdejsi prach se mi do vlasu chyta desetkrat rychleji, kdyz pouziji kondicioner. Jeste nejakou radoby stiplavou otazku? ;o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam