• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    AETHER
    AETHER --- ---
    MAGI: ja s touhle radou nijak extra dobry zkusenosti nemam (takovy spis neutral, neublizila ale ani neobarvila), mozna muzes zkusit take Lush, ti maji uz z pridavkem kakaoveho masla tusim, tak nemusis nic michat, je to rovnou uz pripravene k pouziti (tedy musis to rozpustit ve vode, to ano:).
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    JESTERKA_AIENE: super, tak to jsem rada :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    JESTERKA_AIENE: jak pise Identity, olej/mastnota zabranuje chytani barvy. Jasne ze pokud to mas v tech vlasech nekolik hodin, tak se nejaka chytne, ale bez oleje by se chytla vic. Nejlip se rozdil pozna na vlasech sedivych nebo blondatych, kt. barvis poprve. Pokud jsou valsy tmavsi a dokonce barvene hennou pravidelne, tak se rozdil tak nepozna.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MAGI: jo, tahle hrubost co nejde rozcesat po henne je normalni, zmizi to s prvnim umytim vlasu samponem a pouzitim kondicioneru. to ale radim odlozit co to pujde, pokud chces barvu co nejintenzivnejsi - par dni se totiz ve vlasech ustaluje; tj. urcite nemyt driv nez po 3 dnech od aplikace henny (ale pokud muzes tak kldine i dyl). hlavne se to nesnaz rozcesat nasilim, zbytecne si je potrhas, po henne to chce vzdycky rozcesavat opatrne a trpelive
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    MAGI: asi v zásadě v každém obchodě s biokosmetikou. třeba na Národní ve Vivě natuře mají určitě obojí
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    MAGI: Logonu mají v Biooo v Kotvě. Kokosový olej vyrábí např. Saloos, a tuhle značku prodávají v DM a v obchodech s bio potravinami a kosmetikou, ale přesně nevím, já ho koupila mimo Prahu...
    MAGI
    MAGI --- ---
    už je to nějakou chvíli co jsem si tu hennu dělala tak dnes jsem musela znova a musím říct, že s pár přísadami(kakao, oliv.olej, žloutek, tvaroh-jogurt jsem doma neměla) mnohem mnohem lepší :)! mám radost děkuji..

    ještě dotaz, kde seženu kokosový olej a kde seženu Logonu? (Praha)

    mnohokráte děkuju!
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Já bych taky hádala, že s olejem to barví míň. Vyzkoušený to nemám, pravda, ale třeba čelo a okolí uší si mažu mastným krémem, aby mi na ně henna NEchytla.
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    MANIFEE: přesně tak. (A málem bych zapomněla - díky za tu poslední, domluva a předání se sestrou proběhlo naprosto bez problému.)
    WITCHIE: s olejem míň barví? Zajímavé, já vmíchávám (olivový) olej pokaždé a mám stejně pocit, že to barví jak ďas. Skoro si říkám, jestli to nezkusím porovnat... ale toho vysušení se trochu bojím a na dva zábaly za sebou jsem asi líná :)
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    JESTERKA_AIENE: oki (chces tu cervenou 500g vid)
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    MAGI: jesli ti vlasy dělaj tohle, tak bych na tvym místě teď s hennou tak měsíc minimálně počkala a snažila se je nějak stabilizovat. Mně třeba krásně pomáhá kokosovej olej, vlasy jsou po něm hebké a jdou krásně rozčesat
    no a potom zkus asi nějakou lepší hennu než je tahle, třeba od Logony
    MAGI
    MAGI --- ---
    jeee moc děkuju holky :) .. roztřepený konečky mám tak cenťák, ale zbytek je šíleně suchej.. a jen u hlavy je to ok. Ale i tam jsou vlasy po henně šílené(nejdou rozčesat, ani projet prstama.. A použila jsem z této řady.
    Poradíte mi jinou značku, nebo tahle je fajn? :) ..a ještě znamená to, že čím víc si budu hennu dělat tím víc by měly být vlasy ve formě? :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MAGI: Taky pomáhá přidat do henny opravdové kakao (na granko, proboha!:-)). Po tom se vlasy taky tolik nevysuší a navíc to líp voní. Jinak na zničené vlasy opravdu pomáhá je ostříhat - zničená část vlasu akorát zatěžuje nový přírůstek a ten nový zdravý vlas se víc ničí (osobní dojem, kadeřnickými průzkumy neověřen). Navíc, když se ostříháš dost nakrátko, vlasy vyrazí jako divé.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MAGI: henna Ti urcite konecky neroztrepila, jen je to vic videt ted. Jinak pokud se budes tou hennou chtit barvit do vyraznych barev, tak bych do toho ten olej nedavala a delala olejovy zabaly mimo barveni; s olejem to tak vyrazne nechytne. Pokud chces jen ozivovat barvu, tak klidne s olejem jak pisou holky.

    Jo a taky bych pred strihanim urcite dala ten zabal, mel by ty vlasy jakoby zacelit , zahladit a zjemnit. Az Ti to trosku doroste tak ty konce strihni a pak uz se Ti s pravidelnou hennovou peci tak trepit nebudou - henna vlas obali a chrani.
    AETHER
    AETHER --- ---
    MAGI: olivovy davam bezne a jsem spokojena. Jinak jak pise IKA, nacpu vsechny dobroty do henny a jednou za cas dam vlasum masku, ktera je ozdravi a zaroven i doda barvu. Nez to ostrihas, zkus si udelat masku na vlasy, muzes zkusit treba olivovy olej rozmichany se zloutkem (vygooglis urcite i spoustu ruznych jinych navodu). Moc si nedovedu predstavit, ze bys mela roztrepene konecky pet cisel od konce najednou, spis je asi mas krepovate, ne? A to ta maska muze stahnout.
    MAGI
    MAGI --- ---
    NEVENA: tak nějak, jenže nikdy jsem to předtím neměla :/ .. teď poprvé po té henně. Ale to abych sla na pleš ty jo
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    MAGI: jesti máš ty vlasy hodně zničený, že je bez kondicionéru nerozčeše, tak už s tím ani moc nenaděláš:/ taky jsem to kdysi měla, o henně jsem nic nevěděla, ale zkoušela jsem všemožné pěstící prostředky - pomohlo jedině ostříhat
    IKA
    IKA --- ---
    MAGI: myslim ze aj olivovy by siel.
    ja to davam rovno do henny, pretoze sa mi nechce babrat sa s dvomi nezavislymi procedurami, takze to mam takto 2 v 1.:)

    neviem co presne myslis, ale rozstiepene konceky je asi lepsie ostrihat, to sa asi neda zachranit, neviem..
    MAGI
    MAGI --- ---
    děkuji :) a treba takovy olivovy by sel?
    a myslis, ze ted uz ty vlasy asi tak 5 cm odspodu nic nezachrani od stříhání? a je rozdíl v tom, použít olej na vlasy jen tak nebo přidat ho do henny? :) děkuju děkuju
    IKA
    IKA --- ---
    MAGI: ano, henna vysusuje, ale mozes do nej pridavat rozne oleje (napriklad kokosovy), to vlasom pomaha.

    ANDREA90: bezfarebna "henna" je uplne ina rastlina, da sa bezne zohnat napriklad v DM drogeriach, mohla by trochu pomoct. padanie vlasov ale asi nezastavi, to skus skor nejake vitaminy (bud z lekarne, alebo jedz vela orechov a semien.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam