• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ADELHAIDA: no ja si myju uz delsi dobu vlasy prirodnim Alverde samponem a posledni dibou hennovym samponem z dm... ale dik za typy, to zkusim tak za tyden a uvidime :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KACHITA: Tak samozřejmě čím dýl si to na hlavě necháš, tím sytější bude odstín a tím "míň" se ti to bude vymývat - zůstane ti tam nějaká barva dýl. Základ pro menší vymývání je něco kyselého (tys měla citron, to je OK) pak taky nevymývat hennu z hlavy šamponem, ale jen vodou a po barvení nechat den dva ustálit a ještě je dobrý pořídit si nějaký šetrný šampon. Holky tady používají i nějaké nechemické, já mám z body basicu a taky je to rozdíl oproti normálním drogerkovým. Jo a ještě je dobrý aspoň dvě umytí před barvením nepoužívat kondicionér.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    KACHITA: pardon za fotku, blbne mi net a myslela jsem ze bude jko odkaz v priloze, tak se nezdeste takhle pred obedem :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    SUCHO: ještě pro větší účinnost, zkus tu hennu připravit den předem a nechat jí odležet na teplém místě, dost to dělá. jo a taky jsem někde četla, že pokud chceš stáhnout červený odstín, je fajn přidat do směsi obilné klíčky
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    IDENTITY: vyzkousim :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NEVENA: Já dávám na celou várku vlasů pod lopatky jen jednu lžíci oleje a stačí to.
    SUCHO: Člověče já hennu aplikuju tak, že si ji po lžících kdydám na hlavu a masíruju to pak jako když si myju hlavu šamponem. Tímhle způsobem se mi pak dostane úplně všude, kde potřebuju. Dřív jsem se to taky snažila brát po pramenech, ale tohle je lepší. Možná se tím henny spotřebuje o něco víc, než kdyby to člověk pečlivě natíral vlásek po vlásku, ale podle mě je to účinější.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SUCHO: Tam si kupuju hennu výhradně ;-) Vzhledem k tomu, že se mi nejvíc osvědčila Henné Color, kterou tam mají nejlevnější ze všech míst v mým akčním radiu. Logona hnědá mi taky chytla dost blbě, když jsem ji onehdy zkoušela. Pravda, bylo to bez kafe, ale do Henné Color jsem kafe taky nedávala a chytla mi líp. Jinak na odrosty mi nejlíp chytá přeliv od H.C. - hnědá.
    A s těma odrostama: dost pomáhá (ale ne vždy na to mám čas a trpělivost), když se ta henna přímo do vlasů co nejvíc vmasíruje. Prostě vezmeš pramen a s hennou na rukou ho co nejvíc promneš. Já to kdysi dělala tak, že jsem masírovala spíš hlavu než vlasy, až mi jednou neteř zlatíčko dávala hennu pěkně pomaličku, masírujíc rozhodně víc ty prameny vlasů než hlavu samotnou, a rozdíl byl fakt velikej.
    VIGE
    VIGE --- ---
    NEVENA: zalezi na mnozstvi pripraveny henny, ale ja kdyz si ho obcas pridavam, tak mam jednu lzici oleje na 3-4 vrchovaty lzice henny... spis to odhadni, aby to nebylo moc mastny a jen to udelalo takovou hezkou mazlavou pastu
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Kolik dáváte do jedné směsi na barvení toho olivového nebo kokosového oleje?
    nějak se mi poslední dobou strašně mastí vlasy:/ Tak snad na to pomůže henna s olejem, kakaem a kávou...
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    ale abych si porad nestezovala, vlasy jsou pevnejsi a prijemne vonej po henne. a ten proces barveni je krasnej, takovej opravdickej :)

    jeste si rikam s tema odrostama, jestli neni chyba v aplikace, jestli to neberu po moc velkych pramenech ci co
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    tak jsem dnes aplikovala Logonu (zakoupena v Antoninsky ulici, hned u Vltavsky-obchod s prirodni kosmetikou), odstin brown umbra. Pridala 2 velky lzice kafe a nechala pusobit 6 hodin. Vysledek v podstate stejny, jen barvy vyraznejsi, sytejsi. Odrosty skoro nechytly, jsou hodne svetly, hlavne zespoda (ofina predevsim)- medeny nadech. Zbytek vlasu docela pekna tmave hneda (uvidim zitra na slunicku)...
    kazdopadne diky za rady a trpelivost. Nevim co s odrostama, asi zkusim nabarvit jeste jednou, az sezenu indigo (nevite jestli se prodava v anglii?)
    Mate nekdo zkusenost se smichanim cerne a hnede henny?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Já jsem si teď do červené od Manifee přidala dvě lžíce kakaa a taky jsou vlasy hnědý (a navíc nevysušený a snadno rozčesatelný). Samozřejmě je barva vidět nejvíc na odrostech, zbytek vlasů mi jde ještě do červena... příště kakao vynechám, mám raději červenější odstín.
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    CAMELLA: dej vědít!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SUCHO: já ted budu zkoušet Logonu, odstín brown umbra - měla by to být hnědá bez červených odlesků...tak uvidíme..
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    ok
    IKA
    IKA --- ---
    SUCHO: mam dobru cervenu hennu od id MANIFEE, ale celkom spokojna som bola aj s hennou znaciek Lush, Urtekram a Henne Color.

    indigo nekupujem, mne cervena vyhovuje, ale ak by som ho chcela kupit, skusila by som sa pozriet v nejakych zahranicnych e-shopoch.
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    IKA: muzes mi doporucit nejakou hennu,prosim? indigo muzu sehnat kde?díky
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    IKA: dík :)
    IKA
    IKA --- ---
    SUCHO: tmavo hnedu by si mohla dosiahnut kombinaciou henny a indiga, na stiahnutie teplych odleskov by mohla byt dobra amla.

    nejaka inspiracia sa urcite da najst tu:

    http://www.hennaforhair.com/mixes/index.html
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    tak znacka: esthertol cosmetics

    CAMELLA:
    ADELHAIDA: diky. jo jen 2 hodiny, bala jsem se abych nemela moc cerny vlasy :)
    takze ne vzdy je barva nacervenala?muzu dosahnout tmave hnedyho odstinu?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SUCHO: Doba působení dvě hodiny? To fakt nechytne moc dobře, zvlášť na odrosty. Chce to aspoň čtyři hodiny, já nechávám pět až šest.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam