• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    STARAKRYSA: sama mam s aplikaci na suche vlasy lepsi vysledky nez na mokre, ale zase se tim nanasenim na mokre usetri na mnozstvi henny... proste si to zkus a uvidis :)

    Jinak metodu mam podobnou jako AETHER: , jde o konzistenci ne o mnozstvi vody ;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    STARAKRYSA: ja nevim, ja vzdycky davam na suchy... a vody tam dam napred trochu a pak dle potreby dolivam, aby to melo tu spravnou hustotu. Cervena je tak stredne, s henne color budes mit vyraznejsi:)
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    SCHIFFI: poprve mi chytla suprove cervene (a vydrzela dlouho), po druhy uz ne. divny.
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    ahoj:) mozna to tu uz bylo ale nenasla sem - k ty henne lush - mam ten nejcervenejsi odstin. me tam zarazilo, ze se to dava na SUCHY vlasy...neni to divny??? a pak se chci zeptat KOLIK asi ty vody? pac nemam naprosto odhad. a jeste jeden dotaz - nevite jak moc je to cerveny na hnedejch (tak normal) vlasech, ktery uz byly nekolikrat henovany? dhhiik :)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Zdarvím.,máte někdo zkušenosti s Hennou Five Fives? http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=5215
    inzerují,že jde o 100% přírodní produkt, ale někde jsem četla, že to obsahuje nějaké chemky.. bohužel nemůžu momentálně najít, díky
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AETHER: Jo, s kafem jsem taky počítala, aspoň toho mám dostatek :-) Díky.
    AETHER
    AETHER --- ---
    IDENTITY: imho v pohode;) ja takhle nastavovala kafem, to ataky zrovna nebarvi:)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Máte někdo zkušenost se smícháním barvené a jenom regenerační henny (Henné Color)? Mám zbytek hnědý, na celý vlasy by mi to nestačilo a dobarvit potřebuju celkem akutně :-/ Tak mě napadlo, že bych ten zbytek smíchala s nebarvicí, abych měla dost kaše na celý vlasy, než si budu moct koupit regulérní dávku...
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    ADELHAIDA: Taky mám poslední dobou ten dojem. Není to ani měsíc, co jsem byla stříhat ofinu, a už mi zase přerůstá
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NEVENA: prikryt potravinovou folii. a dat na misto kde je nejtepleji (tj. kde neni pruvan apod.)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NEVENA: ? Jako jestli to nechat naplácaný, nebalit a jít s tím spát?
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    NEVENA: Mám to na noc přikrýt, nebo nechat na vzduchu?
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Tak jdu na to - zamíchala jsem kakao a kávu (z Fairtrade:) do henny z DM (odstín mahagon, ale hádám že to všechno víceméně chytá stejně), přimíchala limetku a kokosový olej a nechám to do zítřejšího rána odležet :) a jsem zvědavá na výsledek. Chci to mít na hlavě tak aspoň 4 hodiny, slibuji si od toho mírné ztmavení a přítrž konec rychlého maštění vlasů a lupů...
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    To ja nechavam hennu pusobit pres noc. Zabalim to do igelitu, pres to zimni cepici a jdu chrnet :) chyta to pak skvele :)
    a vlasy si meju bud alverdakem a doma mam head and shoulders, vysledek stejnej
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ADELHAIDA: no ja si myju uz delsi dobu vlasy prirodnim Alverde samponem a posledni dibou hennovym samponem z dm... ale dik za typy, to zkusim tak za tyden a uvidime :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KACHITA: Tak samozřejmě čím dýl si to na hlavě necháš, tím sytější bude odstín a tím "míň" se ti to bude vymývat - zůstane ti tam nějaká barva dýl. Základ pro menší vymývání je něco kyselého (tys měla citron, to je OK) pak taky nevymývat hennu z hlavy šamponem, ale jen vodou a po barvení nechat den dva ustálit a ještě je dobrý pořídit si nějaký šetrný šampon. Holky tady používají i nějaké nechemické, já mám z body basicu a taky je to rozdíl oproti normálním drogerkovým. Jo a ještě je dobrý aspoň dvě umytí před barvením nepoužívat kondicionér.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    KACHITA: pardon za fotku, blbne mi net a myslela jsem ze bude jko odkaz v priloze, tak se nezdeste takhle pred obedem :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    SUCHO: ještě pro větší účinnost, zkus tu hennu připravit den předem a nechat jí odležet na teplém místě, dost to dělá. jo a taky jsem někde četla, že pokud chceš stáhnout červený odstín, je fajn přidat do směsi obilné klíčky
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    IDENTITY: vyzkousim :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NEVENA: Já dávám na celou várku vlasů pod lopatky jen jednu lžíci oleje a stačí to.
    SUCHO: Člověče já hennu aplikuju tak, že si ji po lžících kdydám na hlavu a masíruju to pak jako když si myju hlavu šamponem. Tímhle způsobem se mi pak dostane úplně všude, kde potřebuju. Dřív jsem se to taky snažila brát po pramenech, ale tohle je lepší. Možná se tím henny spotřebuje o něco víc, než kdyby to člověk pečlivě natíral vlásek po vlásku, ale podle mě je to účinější.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SUCHO: Tam si kupuju hennu výhradně ;-) Vzhledem k tomu, že se mi nejvíc osvědčila Henné Color, kterou tam mají nejlevnější ze všech míst v mým akčním radiu. Logona hnědá mi taky chytla dost blbě, když jsem ji onehdy zkoušela. Pravda, bylo to bez kafe, ale do Henné Color jsem kafe taky nedávala a chytla mi líp. Jinak na odrosty mi nejlíp chytá přeliv od H.C. - hnědá.
    A s těma odrostama: dost pomáhá (ale ne vždy na to mám čas a trpělivost), když se ta henna přímo do vlasů co nejvíc vmasíruje. Prostě vezmeš pramen a s hennou na rukou ho co nejvíc promneš. Já to kdysi dělala tak, že jsem masírovala spíš hlavu než vlasy, až mi jednou neteř zlatíčko dávala hennu pěkně pomaličku, masírujíc rozhodně víc ty prameny vlasů než hlavu samotnou, a rozdíl byl fakt velikej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam