• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    VIGE
    VIGE --- ---
    PAJKII: já dávám kakao hlavně proto, že má pak výsledná hmota/bahínko, lepší konzistenci, je to takový pěkně mazlavý a líp se to nanáší... nebo alespoň mně to příjde:)
    PAJKII
    PAJKII --- ---
    MANIFEE: Tak to je paráda, děkuji moc za odkaz, ...moc jsem tomu nemohla uvěřit, že by s třeba s kakaem více barvila, ale jak jde vidět, "síla" henny je velká..:) Příště jak budu nanášet, musím vyzkoušet, a doufám, že výsledky budou konečně o něco úspěšnější .. :)
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    PAJKII: pak chyta henna vic do hneda. Tady je seznamek co treba pridavat do henny pro dosazeni lepsiho odstinu [ MANIFEE @ H:E:N:N:A ]
    PAJKII
    PAJKII --- ---
    Proč do henny přidáváte kakao, kávu, ..? citron by ještě chápala, také olej je logický,..
    Navíc, napadlo mě také přidat potom do henny .. třeba čistou kurkumu, červenou papriku..? :) Pokud to chápu tak, že kakao v kombinací s hennou barví.. ?
    Asi se to rozebíralo níže po vláknech, tak se omlouvám, pokud se ptám po druhé.. a třeba, že se ptám hloupě .. :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NEVENA: Já si (na noc i mimo ni) dám přes ten pytlík (fólii) kolem hlavy velkou gumičku, kterou si sama vyrábím: z nepoužitelných punčocháčů ustřihnu jednu nohavici, kterou svážu uzlem. Je z toho gum(ičk)a o průměru 20-25 cm, pochopitelně značně pružná. Doporučuju. A na noc rozhodně čepici, ručník se sveze hned.
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    NEVENA: tak tak
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    SUCHO: Myslíš odrosty po barvení?
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    jsem zkousela smichat cernou a hnedou hennu, pomer tak 9:1- ridila jsem se vsema radama(co se aplikace tyce atd.) a takrka zadny efekt.. odrosty mi vubec nechytaj. tak to fakt s hennou asi vzdavam no, ale snazila jsem se :)
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    NEVENA: Tak barevný efekt po předposledním experimentu se moc nekonal (možná tak lehce do rezava, spíš odlesky), ale měla jsem to na hlavě asi 5 hodin a podráždění pokožky na hlavě a lupy značně ustoupily (zbyly jen na několika místech, patrně těch kam jsem směs nevetřela do pokožky).
    Teď zkouším hennu s hřebíčkem, kávou, zalitou černým čajem, doředěnou citronem, po uležení jsem přimíchala cca lžičku kokosového oleje. Snad se tentkrát hnědá povede:)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VIGE: Já to řeším igelitovýma koupacíma čepicema - tam teprve nic nekape. Ale zrovna dneska mám na hlavě igelitový pytlík z Alberta, protože jsem posledně čepici už vyhodila a zapomněla si pořídit novou:-) Ale pytlík je taky fajn:-D
    VIGE
    VIGE --- ---
    NEVENA: já teda s hennou nespím, ale před pár dny jsem zkoušela hlavu balit do potravinářský fólie (dřív do igelitu) a musím říct, že to docela dost dobře drží, rozhodně je to lepší než igelit. Nikde nic nekape, nedrolí se to a dobře to k vlasům přilne..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NEVENA: Nedávej si to pod ručník, ale pod čepici. V případě nutnosti je jeeště možné dát si přes to kolem hlavy nějakou velkou gumičku. Ta jde ostatně i přes ručník.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Holky, jak to děláte s hennou na hlavě, když si ji necháváte přes noc, aby vám do drželo na hlavě? Já jak spím na boku a břiše, tak se obávám, že ráno najdu ručník na druhé straně postele
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: a proto mě pak tak překvapila ta tiziánová, kde už henna stopro je :))
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    NEVENA: jo, já jsem zkoušela předtím tu zlatou blond a ořechově plavou, a nebyla tam ani stopa zrzavé, takže je tam asi cassia, ne henna
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    IKA: aha! už ten amlovej olej přidávat nebudu... a já si řikala, že to poslední barvení vyšlo nějak jinak :-D
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    NEVENA: diky
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    MAJKA: Zkoušela jsem několik těch tmaších odstínů, světé ne, mám tmavé vlasy. Černou jsem pojistila kávou a kakaem a výsledek byl po šesti hodinách nádech a odlesky do zrzava, stejně jako u bordó a mahagonu. V téhle henně je přidáno nějaké tuším potravinářské zahušťovalo, rozhodně ne indigo ani nějaká chemka, takže jinak než do rezava ani chytit nemůže... možná jestli v těch světlých není henna, ale cassia - zatím mám ale dojem, že všechny ty barvy chytají úplně stejně
    IKA
    IKA --- ---
    jo a studensi odtien by sa mal dat dosiahnut napriklad aj pridanim amly, ale nemam odskusane.
    IKA
    IKA --- ---
    SHEALA: pouzivala som takuto hennu:

    odtien nemala, proste henna. ale pridavala som do nej vzdy tak za hrst pomletych klincekov, niekedy aj viac.

    (klinceky = hrebicek)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    IKA: ani ne no :-)) super vlasky, jakek si pouzila odstin ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam