• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    AETHER
    AETHER --- ---
    UHLIK: k henne color nepridavam nic barviciho (pokud nechci rapidne zmenit odstin), jen citron a jednu nebo dve lzice oleje. Ted jsem tedy barvila u rodicu a uz jsem ji mela zalostne malo, tak jsem ji namichala pul napul s kakaem a bylo to super, krasne to vonelo, jen odstin byl pochopitelne trochu jiny nez bez nej. Jinak driv jsem zamichala a hodila na hlavu, ted nechavam odstat, ono to pak ma lepsi konzistenci a lepe se nanasi, navic se do te kapky tekutiny uvolni uz nejaka ta barva, takze je to takove plynulejsi, nebo jak to popsat.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    UHLIK: Chceš odstín bordó? A jakou máš teď barvu vlasů? Ztmavuje se kávou, zčerveňuje sladkou paprikou atd.
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    Pridavate este nieco k henne color (okrem citrona)? Je ju lepsie nechat odstat alebo ako je to v navode- zamiesat a sup na hlavu? Dakujem za radu... (viem, ze su to take blbe zaciatocnicke otazky ale chcem, ab yto naprvykrat dopadlo co mozno najlepsie aby ma to neodradilo :-))
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AETHER: Ano, to by bylo originální panoptikum :-))
    AETHER
    AETHER --- ---
    kdyz to tu tak ctu, tak kdybychom se kazda vyfotily pri barveni, vznikla by pekne bizarni galerie;)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Já teda nepoužívám potravinovou fólii, protože když už to mám napatlaný na hlavě, tak to chci co nejdřív izolovat, aby mi kydance henny nepadaly všude možně po ramenou, podlaze a tak. Používám mikrotenovou tašku, takovou tu menší (cca 30x30 cm?), pak přetáhnu čelenku/gumajznu z někdejších silonek a pak si vezmu buď zimní čepici nebo teď v létě jednu jetější pashminovou velešálu... A přes noc jsem hennu neměla už hodně dlouho. Možná to udělám někdy v zimě. Teď si ji dám na hlavu třeba ve dvě odpoledne a v devět večer smyju.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    DANCE_GIRL: Takže jsi měla jen čepici a nic přes ni?
    Já si před čepili přetáhla nějakou čelenku a mám pocit, že mě ta hlava ráno bolelo z toho jak jsem ji měla staženou
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    PAJKII: Jednou za měsíc obvykle. Přes barvu dávám silnou vrstvu potravinový folie a navrch zimní čepici (neni moc tlustá), u který mi nevadí možný zašpinění od barvy, protože si ještě nepřijdu moc zručná v aplikaci...
    PAJKII
    PAJKII --- ---
    HITOMI: díky;), ...pletenou čepici, tak jsem správně tušila, ta se bude hodit, až budu barvit na podzim. :)
    Tak mě napadá, v jakém intervalu tady barvíte..?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    PAJKII: jojo, zimni cepice (nejlip pletena) je opravdu fajn. Narozdil od jinejch variant se ani moc nesmeka. Nemuzu rict, ze by se mi v ni spalo dvakrat dobre, ale nic strasnyho to neni....a kazdej den si clovek tu hlavu taky barvit nemusi :)
    PAJKII
    PAJKII --- ---
    Já si ručník nedávám nikdy, protože by s ním neusnula :(, právě, že to nemám bohužel moc v teple..a tak jsem zkoušela využít přirozené teplo... dávám si na hlavu max. šátek, kdyby náhodou igelit se shrnul.. Někdo tu ale radil asi obyčejnou čepici na zimu, tak by ji chtěla někdy vyzkoušet.. Hlava mě ale nebolí, bude to asi tím ručníkem, jak už se tu psalo...
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    MYJKA: Mozem sa spytat, aku mas skusenost s tou hennou z predajbylin.sk? Uz si ju skusala?

    No, konecne mam doma henu color bordo.. mam to pripravit podla navodu a nechat cez noc (mam hooodne tmave vlasy, aj chemka mi robila iba cervene odlesky ale ciernu som nechcela) alebo k tomu este nieco pridat?
    VIGE
    VIGE --- ---
    ECLECTICA: to mě teda nenapadlo:-) ale já zase nosim zábal na hlavě jen max 3 hodiny, takže spíš to přičítám zvýšený teplotě na hlavě, kterou asi nějak blbě snášim... ale jako zajímavá teorie, možný je všechno :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    VIGE: mně taky často bolí, spíš bych to viděla na namoženou krční páteř která musí několik hodin nosit nepřirozeně ztěžklou hlavu :-)
    VIGE
    VIGE --- ---
    se přiznám, že právě barvení ve velkym vedru mi nedělá dobře. Vypozorovala jsem, že skoro pokaždý, když si barvím hlavu hennou a zabalim to pořádně igelitem a na to ještě ručník, tak mě pak zbytek dne bolí hlava.... asi se mi prostě přehřívá mozek.. Tak jsem nedávno barvila bez ručníku jen s igelitem a výsledek dobrý a hlava nebolela... ale fakt mi to trvalo, než jsem zjistila, že je to tim... nestává se vám to taky? nebo jsem možná přírodní úkaz :-)
    PAJKII
    PAJKII --- ---
    V těch největších vedrech jsem si dávala červený odstín henny, kapku oleje, kapku skořice, kakao a kávu. Překryla sáčkem, poté šatkou a šla s tím spát. Chytlo mi to nádherně ( i když jsem si vytrpěla pěkné chvilky horka na mé hlavě.. ) barva se vůbec nevymývá, už je to týden a má pořád stejný odstín...,jen menší pocit svědění, příště asi více oleje.. nejspíš mírně vysušená pokožka.

    Není to žádná novinka, .. Ale přes to vše si neodpustím doporučit vyzkoušet při dalších vedrech, :)...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MAJKA: právěže ne, naposledy jsem barvila před několika měsíci a stáhlo se to pěkně, bála jsem se mrkve, ale ta se nekoná
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    aha, takze to ted mas cervene a u korinku plave? ;] to musi byt pekne barevne divadlo. ale nevim jak na ostatnich vlasech, ale u me se henna fakt rychle vymyva, jaky odstup mas od barveni hennou? chce to aspon tak tri tydny, cim vic tim lepe..
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MAJKA: nojo, ale já tam měla rudou hennu a chtěla jsem to naopak zesvětlit .-)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    YENNEFER: tak to ja predevcirem prave sla do drogerky, koupila si tmavou plavou a svoje svetle blond vlasy si prebarvila na tmavou plavou a pohoda, chytlo to presne jak na krabicce..
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    tak jsem včera nabarvila na hennu normální barvu, měla jsem v plánu plavou, na odrostech to je, jinak henna drobně zesvětlala, trochu zmelírovala, ale jinak drží jako přibytá...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MAJKA: :-D LOL
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam