• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ECLECTICA: ty vlasy se pak tak nevysusej.
    MAGI
    MAGI --- ---
    ECLECTICA: mně přijde že hlavně kvůli vůni a konzistenci :) barevný rozdíl jsem nezaznamenala :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    K čemu je dobré přidat kakao? kvůli odstínu?
    AETHER
    AETHER --- ---
    UHLIK: no ja to vetsinou vezmu jeste samponem:)
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    AETHER: Diky. Mam vlasi tak pod lopatky ale jemne- mam si rozmiesat cely balicek (100g) alebo staci menej (1/2, 2/3)? To kakao je zaujimave, asi pridam jednu lyzicu - mam rada vonu cokolady ;-D
    A vymyvat len vodou? Nevadi, ze je to mastne?
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    IDENTITY: No, mam hodne tmavu hnedu, tak som sama zvedava, ako to chyti...ked som farbila chemkou, tak mi to chytilo iba ako nadych s intenzivnym cervenym leskom. Mne sa paci ked je to taka "tmava tresen" :-)) Kavu asi nie, tu neznasam, ale dali by sa pouzit aj cucoriedky (myslim stava)?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    AETHER: Taky to tak dělám, až na to, že raději používám jednorázovou igelitovou čepici. Ale pytlík od rohlíků taky není špatný.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AETHER: Tak to postupujeme vlastně stejně ;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    IDENTITY: ja davam ve stoje pred umyvadlem uz kvuli tomu, ze je nad nim zrcadlo a to je jedina moje sance, jak si obarvit skutecne vsechny ty jemne vlasky nahore, co pak bijou do oci, kdyz se nekde neco zapomene;) barvim od korinku, pak zbytek napatlam do pramenu, ono to udela takovy dredy, ty nahore smotam nebo priplacnu, dle aktualni delky (ted po ramena), obalim pytlikem od rohliku (ten je akorat velky, nevlaje) a pripadne pres to placnu jeste rucnik nebo cepici
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    DANCE_GIRL: MOŽNÁ to s tou fólií zkusím ;) Jo, kde jsou časy, kdy jsme ve starým bytě mívali vanu, to jsem si s hennou hrála. Teď mi musí stačit sprcháč, poněkud netradiční, takže normálka ve stoje nad umyvadlem :-/...
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    NEVENA: Jj, jenom čepici... čelenku jsem přes to nikdy nedávala a věřim, že hlava z ní pak může bolet. Mně teda spát s hennou moc nejde tak jako tak, už ten pocit, že mam něco na hlavě...

    IDENTITY: RADUS: Já jsem používala mikrotenový sáčky a igelitky dřív, ale s folií jsem spokojenější, pevnějc drží a míň to teče. Vlasy mam cca po lopatky a barvu nanášim v předklonu nad vanou v gumovejch rukavicích, pak si vlasy zamotám do takovýho "bobečku" nahoru na hlavě a přes to dávám fólii.
    RADUS
    RADUS --- ---
    ja vlasy zabali do tesco igelitky a do ručníku nedokažu si představit že zamotavam vlasy do nake folie dlouhy vlasy by mi v tom ani snad pořadne nedrželi..? a do čepice se mi vlasy taky nevejdou:) ale ty fotky z modelama na hlavě neni špatnej napad..!
    AETHER
    AETHER --- ---
    UHLIK: k henne color nepridavam nic barviciho (pokud nechci rapidne zmenit odstin), jen citron a jednu nebo dve lzice oleje. Ted jsem tedy barvila u rodicu a uz jsem ji mela zalostne malo, tak jsem ji namichala pul napul s kakaem a bylo to super, krasne to vonelo, jen odstin byl pochopitelne trochu jiny nez bez nej. Jinak driv jsem zamichala a hodila na hlavu, ted nechavam odstat, ono to pak ma lepsi konzistenci a lepe se nanasi, navic se do te kapky tekutiny uvolni uz nejaka ta barva, takze je to takove plynulejsi, nebo jak to popsat.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    UHLIK: Chceš odstín bordó? A jakou máš teď barvu vlasů? Ztmavuje se kávou, zčerveňuje sladkou paprikou atd.
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    Pridavate este nieco k henne color (okrem citrona)? Je ju lepsie nechat odstat alebo ako je to v navode- zamiesat a sup na hlavu? Dakujem za radu... (viem, ze su to take blbe zaciatocnicke otazky ale chcem, ab yto naprvykrat dopadlo co mozno najlepsie aby ma to neodradilo :-))
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AETHER: Ano, to by bylo originální panoptikum :-))
    AETHER
    AETHER --- ---
    kdyz to tu tak ctu, tak kdybychom se kazda vyfotily pri barveni, vznikla by pekne bizarni galerie;)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Já teda nepoužívám potravinovou fólii, protože když už to mám napatlaný na hlavě, tak to chci co nejdřív izolovat, aby mi kydance henny nepadaly všude možně po ramenou, podlaze a tak. Používám mikrotenovou tašku, takovou tu menší (cca 30x30 cm?), pak přetáhnu čelenku/gumajznu z někdejších silonek a pak si vezmu buď zimní čepici nebo teď v létě jednu jetější pashminovou velešálu... A přes noc jsem hennu neměla už hodně dlouho. Možná to udělám někdy v zimě. Teď si ji dám na hlavu třeba ve dvě odpoledne a v devět večer smyju.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    DANCE_GIRL: Takže jsi měla jen čepici a nic přes ni?
    Já si před čepili přetáhla nějakou čelenku a mám pocit, že mě ta hlava ráno bolelo z toho jak jsem ji měla staženou
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    PAJKII: Jednou za měsíc obvykle. Přes barvu dávám silnou vrstvu potravinový folie a navrch zimní čepici (neni moc tlustá), u který mi nevadí možný zašpinění od barvy, protože si ještě nepřijdu moc zručná v aplikaci...
    PAJKII
    PAJKII --- ---
    HITOMI: díky;), ...pletenou čepici, tak jsem správně tušila, ta se bude hodit, až budu barvit na podzim. :)
    Tak mě napadá, v jakém intervalu tady barvíte..?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    PAJKII: jojo, zimni cepice (nejlip pletena) je opravdu fajn. Narozdil od jinejch variant se ani moc nesmeka. Nemuzu rict, ze by se mi v ni spalo dvakrat dobre, ale nic strasnyho to neni....a kazdej den si clovek tu hlavu taky barvit nemusi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam