• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    REK11: hennu rozmíchávám ve vodě s vínem. Nesmí se ho tam dát moc protože to potom docela čpí.
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: jako ze si hlavu polijes vinem? promin,ptam se blbe,ale tohle si nedovedu predstavit :-)) jeste to muzu pit,ale efekt na vlasy to zrejme nebude mit zadny .-))
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    REK11: To nemám vyzkoušeno. Moje osobní zkušenost je, že když se to rozmíchá s něčím kyselým, tak to líp chytá (princip octa při barvení látek). A abych se vyhnula případným světlícím účinkům citronu (co si budeme povídat, když mám špinavé ruce od ořechů, tak pomůže jedině napatlat citronem), používám kyselinku z červeného vína...
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: přečetla,akorát je to na mě dost informací najednou :-)) a ted mi rekni,ten citron fakt zesvetluje?
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    REK11: Pročetla sis nástěnku? Je tam docela dost tipů. Obecně - příměs červeného vína a mleté papriky to hodí víc do červena (ale bacha aby nebyla pálivá), rozmíchání v černém čaji nebo kávě by mělo zaručit tmavší barvu, hřebíčky či eukalyptus lepší chytání barvy...
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: ted koukám,teta je v i neratkách-v praze pracuju,bydlím v Neratovicích,tak to zkusím tam a uvidím :-)
    REK11
    REK11 --- ---
    ADELHAIDA: ok děkuji :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    REK11: Hele, to mi na barvení hennou přijde nejhezčí - jak si do toho sypeš přísady a připadáš si jako alchimistka. Svou oblíbenou směsku stejně nakonec objevíš sama, prostě vyzkoušej, jak to barví bez přísad a pak přidávej různý pokusy. Každýmu vyhovuje něco jinýho:-)
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: děkuji moc :-)) a ještě dotaz co přidáváte k tehle henne? co jsem tu vycetla citron,med,olej a nechat den pred pouzitim na teplem miste........
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    REK11: V síti drogerií TETA. Takže třeba na Olšanském náměstí, nebo na Zelené Lišce...
    Tý chemie je tam minimum...
    REK11
    REK11 --- ---
    ADELHAIDA: jak moc to je chemické? spíš mi jde o to, jestli to není stejně chemické jako klasicka chemie :-) kde ji v Praze seženu?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    REK11: Doporučovala bych nejdřív barvit spíš na tmavohnědo a pak až přes to dávat hennu barvící do černa. Nebudeš mít tolik modrých odlesků. Jinak pokud chemii nepovažuješ za výpotek satanův, asi bych doporučila henne color. Sice to není výlučně přírodní henna, jsou tam chemické příměsi, ale zase fakt dobře barví amůžeš si vybrat z hodně odstnínů.
    REK11
    REK11 --- ---
    ahojky , byla jsem odkázána na toto auditko jednou osůbkou. Včera jsem se poprvé barvila hennou(mám dlouho barvený vlasy chemkou-od přírody je mám spíš šedivý-barvím si vlasy od 16ti) chtěla sjem zkusit něco přírodního. Použila jsem tu z DM, nevypadá to zle,chytlo to jen trochu a vlasy se lesknou- mám dojem,že mi to trochu vytvořilo melíry s odlesky-to neva :-)

    můžete mi říct jaká henna je nejlepší? Já jsem to tu pročítala od roku 2002 a skončila u 2006 a už na to nemám nervy. Co jsem se dočetla,že henna sama o sobě nevytváří tmavé odstíny-chtěla bych černý(jsem zimní typ a nejvíc mi tahle barva sluší). Předpokládám,že by v ní mělo být něco jako indigo. Která černá henna už ho obsahuje? děkuji za odpoved a omlouvám se za slohové svičení .-))
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    GRETKA: Já se hennou barvím dvacet let, takže nejde o "zprvu". I když jak to po sobě čtu, může to tak vypadat. Přesto díky. Už jsem dostala poštou i další tip, za nějž tímto rovněž znovu děkuju.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    IDENTITY: zprvu proste henna chyta spatne, cim vic ji pouzivas, tim lepe a snadneji chytne, neumim to oduvodnit, ale take jsem si toho vsimla. Pak je tu take picramate, ten zintenzivnuje barvu, kdyz je ve slozeni ,ale neni to nijak zvlast prirodni slozka... sedive vlasy nevim, mne na ne chyta cista henna dobre, jen jsou proste oranzove, pac prave nemaji vlastni pigmentaci, tudiz jsou oproti ostatnim vlasum o dost svetlejsi, ale mam jen par sedivych vlasu (nekolik desitek).
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    V srpnu jsem měla dlouho dovolenou a před nástupem do práce jsem se chtěla nabarvit hennou. Podotýkám, že celou dovolenou jsem používala POUZE šampon (ohne silikone), žádnej kondicionér, právě proto, aby mi henna dobře chytla... V pondělí jsem vytvořila kašičku, a to rozmícháním hennového prášku (henné color, hnědá) silnou cezenou kávou, přidala jsem citronovou šťávu (ustalovač) a lžičku olivového oleje. Na hlavě jsem to měla pět hodin, což není moc - ale ani málo. Výsledek byl víc než špatný :-( Trochu to chytlo, ale s nabytými zkušenostmi bych takovej výsledek čekala tak s déemkovou hennou pobývající na vlasech sotva dvě hodiny. Přemejšlím, jestli je to tím, že prošedivělost už je taková, že hnědá nechytá, nebo jestli byla chyba v tom oleji (neb sice zabrání vysušení, ale hennu současně odpuzuje), nebo co vlastně :-/ Každopádně už můžu srovnávat: henné color přeliv mi chytá líp než klasická rozmíchaná - bohužel... Exšvagrová mi kdysi říkala, že existují míchané henny speciálně dělané právě pro prošedivělé vlasy, na kteréžto obyč jednoduchá klasika chytá hůř. Jenže ona žije v NL. Nevíte o tom náhodou někdo něco? Ten přeliv mi chytá celkem spolehlivě, ale rychleji se vymývá, nehledě na to, že "nehnojí" tak jako henna prostě. A do bordó už jít nechci, neboť mě a) znudila a b) se v ní necítím...
    RADUS
    RADUS --- ---
    KOCKKA: děkuju :)
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    RADUS: krasny vlasy i barva
    RADUS
    RADUS --- ---
    ahoj tak taky posílám hokus pokus na hlavě... mahagon po 4,5 hodině... zalila jsem to kávou a červenym roybosem..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam