V srpnu jsem měla dlouho dovolenou a před nástupem do práce jsem se chtěla nabarvit hennou. Podotýkám, že celou dovolenou jsem používala POUZE šampon (ohne silikone), žádnej kondicionér, právě proto, aby mi henna dobře chytla... V pondělí jsem vytvořila kašičku, a to rozmícháním hennového prášku (henné color, hnědá) silnou cezenou kávou, přidala jsem citronovou šťávu (ustalovač) a lžičku olivového oleje. Na hlavě jsem to měla pět hodin, což není moc - ale ani málo. Výsledek byl víc než špatný :-( Trochu to chytlo, ale s nabytými zkušenostmi bych takovej výsledek čekala tak s déemkovou hennou pobývající na vlasech sotva dvě hodiny. Přemejšlím, jestli je to tím, že prošedivělost už je taková, že hnědá nechytá, nebo jestli byla chyba v tom oleji (neb sice zabrání vysušení, ale hennu současně odpuzuje), nebo co vlastně :-/ Každopádně už můžu srovnávat: henné color přeliv mi chytá líp než klasická rozmíchaná - bohužel... Exšvagrová mi kdysi říkala, že existují míchané henny speciálně dělané právě pro prošedivělé vlasy, na kteréžto obyč jednoduchá klasika chytá hůř. Jenže ona žije v NL. Nevíte o tom náhodou někdo něco? Ten přeliv mi chytá celkem spolehlivě, ale rychleji se vymývá, nehledě na to, že "nehnojí" tak jako henna prostě. A do bordó už jít nechci, neboť mě a) znudila a b) se v ní necítím...