• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    ADELHAIDA: ¨hele ale čistě teoreticky, nemohl by mít obsah hormonů v těle nějaký vliv na chytání barvy? Matně si vzpomínám že když jsem kojila dítě, tak ze mě kosmetička šílela, protože mi absolutně nedržela barva na řasách a obočí. Když jsem přestala, tak to rázem šlo a přitom používala pořád stejné barvy.
    Magie?? ;o)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    REK11: Alverde - spokojenost. Je jich dost druhů na to, aby sis i podle popisu vybrala ten, kterej potřebuješ. A pozor, předtím, než si dáš hennu, si vlasy párkrát umyj nějakým bez kondicionéru (žádný 2v1), ani kondicionér nepoužívej. Vlas se tím uzavře a ta henna ho obarví mnohem hůř.
    REK11
    REK11 --- ---
    ještě jsem se chtěla zeptat, jaké šampony používáte? já mám seborheu,používala jsem head and shoulders,ale nejak zmenili recepturu nebo co,ted ty vlasy po nem vypadaly strasne,tak jsem si koupila k te henne v Dm sampon...... kolegyne pouziva pry alverde.....mate nejaky tip? diky :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DANCE_GIRL: No jasně. A menstruující žena taky nesmí péct chleba, neb by se srazil a vařit mlíko, protože by zkyslo. Vlas je mrtvá tkáň a sám od sebe se sebou nic nedělá; můžou ho poškodit nepříznivé vnější vlivy a dobrými přípravky se to dá zase spravit. Můžeš jíst hodně keratinu a vlasy budou hezčí, protože budou mít z čeho růst. Jakmile ale vlas jaksi povyroste z cibulky, už na něj nemá nic z těla vliv. Všechny ty řeči v reklamě typu "vyživuje od kořínků ke konečkům" jsou jen... reklamní kec. Takže ne, menstruace nemá na barvení hennou vliv.
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    DANCE_GIRL: nevšimla jsem si... i když je dost možné, že se mi hennování s menstruací ještě nesešlo.
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    Jednou jsem někde četla, že v období menstruace henna na vlasy hůř chytá (asi ve spojení s tim, že se tělo čistí)... nevíte, co je na tom pravdy, případně máte to některá vyzkoušený?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    REK11: nebo jablecny ocet zredeny pul na pul s vodou je taky fajn.
    REK11
    REK11 --- ---
    IKA: děkuji-)
    IKA
    IKA --- ---
    REK11: ak chces tmavohnedu, tak pouzi zmes henna+indigo, ak chces ciernu, tak najprv to nafarbi obycajnou (cervenou) hennou a nasledne indigom.
    vela tipov na konkretne zmesi najdes tu:
    http://www.hennaforhair.com/mixes/index.html
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: děkuji,zkusím :-)) omlouvám se,ale já jsem takový excelový typ sbírám data do úmoru :-)) děkuji
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    REK11: právě že ne, tím vínem se mu snažím vyhnout.
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: aha,tak děkuji a citron tam k tomu dáváš nebo už vůbec ne?
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    REK11: hennu rozmíchávám ve vodě s vínem. Nesmí se ho tam dát moc protože to potom docela čpí.
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: jako ze si hlavu polijes vinem? promin,ptam se blbe,ale tohle si nedovedu predstavit :-)) jeste to muzu pit,ale efekt na vlasy to zrejme nebude mit zadny .-))
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    REK11: To nemám vyzkoušeno. Moje osobní zkušenost je, že když se to rozmíchá s něčím kyselým, tak to líp chytá (princip octa při barvení látek). A abych se vyhnula případným světlícím účinkům citronu (co si budeme povídat, když mám špinavé ruce od ořechů, tak pomůže jedině napatlat citronem), používám kyselinku z červeného vína...
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: přečetla,akorát je to na mě dost informací najednou :-)) a ted mi rekni,ten citron fakt zesvetluje?
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    REK11: Pročetla sis nástěnku? Je tam docela dost tipů. Obecně - příměs červeného vína a mleté papriky to hodí víc do červena (ale bacha aby nebyla pálivá), rozmíchání v černém čaji nebo kávě by mělo zaručit tmavší barvu, hřebíčky či eukalyptus lepší chytání barvy...
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: ted koukám,teta je v i neratkách-v praze pracuju,bydlím v Neratovicích,tak to zkusím tam a uvidím :-)
    REK11
    REK11 --- ---
    ADELHAIDA: ok děkuji :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    REK11: Hele, to mi na barvení hennou přijde nejhezčí - jak si do toho sypeš přísady a připadáš si jako alchimistka. Svou oblíbenou směsku stejně nakonec objevíš sama, prostě vyzkoušej, jak to barví bez přísad a pak přidávej různý pokusy. Každýmu vyhovuje něco jinýho:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam