• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    IKA
    IKA --- ---
    NIMUI: mozes vyskusat vyrobit hennove zele - podla tohto threadu normalna zelatina je blby napad, ale pektin alebo skrob funguje dobre:
    Henna with.... gelatin? - The Long Hair Community Discussion Boards
    http://www.longhaircommunity.com/forums/showthread.php?t=54230
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    ELODY_MELODY: mne to netece, kdyz si to patlam, az kdyz se to zahreje... ale mozna vic tech drdulku, to zkusim.


    JESTERKA_AIENE: yep, diky za pripomenuti - sanzim se vetsikou nabarvit cele vlasy, ale uz nekolikrat jsem si rikala, ze je to zbytecne, mozna fakt jen k tem korinkum :-)
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    Mě napadlo, jestli si té henny nemícháte moc, pokud pak vytéká...
    Já dávám tak středně hustou (možná i řidší) na vlhké vlasy, matlám především kořínky, ke konečkům už jen rozetřu, smotám je na temeni a dávám si přes to kuchyňskou fólii a staré rozstříhané triko jako turban. (Pro úplnost mám vlasy pod lopatky, jemnější, tak středně husté). Zrovna teď v úterý jsem chodila po bytě s hennou na hlavě asi devět hodin a bez problému.
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    tak já jsem si včera rozdělala hennu - byl to takový špenát, nechala jsem to odstát asi hodinu, než jsem se vykoupala, tak to ještě trochu ztuhlo. Napatlala jsem to do vlasů. Nic neteklo, spíš se drolilo, ale dávala jsem to na suché vlasy ještě. Zamotala na temeni do drdůlku a přes to jsem dala igelitku a zasponkovala. Nakonec jsem si natáhla čepici. Pořád to mám na hlavě a v pohodě, spala jsem na polštáři a žádná katastrofa
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    ELODY_MELODY: na vlhke vlasy to delam... konzistence... no, takovy tuzsi spenat.
    VEVER: Presne, jsem na tom asi uplne stejne. No, minule jsem si okraje vycpala papirovymi kapesniky, ale na polsar bych si nelehla :-/ I tak to tece vsude mozne... asi porad jenom zkouset, zkouset, zkouset :-)
    VEVER
    VEVER --- ---
    ELODY_MELODY: Já myslím, že to začne téct spíš proto, že je to zpocené, takže tuhá hmota nepomůže...počítám že by zabralo něco savého okolo, ale já momentálně nemám nic, co bych byla ochotná zničit. Asi budu muset něco najít, protože ty asi čtyři hodiny co jsem v tom zatím nejdéle vydržela moc nestačí.
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    NIMUI: já v tom spím, takže to mám na hlavě klidně i 12 hodin. Ale chápu, že kdybych bydlela s partnerem, tak by to šlo jen pokud by nebyl doma:) jinak bych to zkusila namíchat hodně tuhé a aplikovat na vlhké vlasy
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    VEVER: pravě - nejde mi do hlavy, jak to někdo může mít na hlavě 10 hodin...
    VEVER
    VEVER --- ---
    NIMUI: Jo, mně to vytéká taky. Holt se to musí sem tam nějak otřít, no.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    hele, chci se zeptat, kdyz mam hennu na hlave vic hodin a konecne se zacne zahrivat, tak i z pod utazeneho igelitu nebo koupaci cepice (coz mi nekdo poradil) mi ta henna tece... stava se vam to? Vetsinou to vydrzim pul hodiny a musim to smyt... ale potrebovala bych, aby to vydrzelo dele... myslim, ze igelit utahuju docela dost :-/
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    ZUZKAOU: já to zkoušela :) bylo to červené, ale mě to na blond vlasy vždycky hodně chytalo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TURMAWEN: světlý základ...
    TURMAWEN
    TURMAWEN --- ---
    ZUZKAOU: a to já všechno vím (hennu už nějaký pátek používám:), jen že jsou rady co přidat pro červený odstín atd. tak se ptám na zrz;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Napadla mě zvrhlá myšlenka s řepnou šťávou. Kruci - to budu muset vyzkoušet.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TURMAWEN: vzít si nějakou hennu s barvivy (tj. ne neutral), nejdřív ji nějakou dobu povařit ve vodě (nalít tam o něco víc vody, než normálně a nechat to vyvařit)a přidat do toho citronovou šťávu. Varem a kyselým prostředím se aktivuje více barvicích látek a trošku se naruší struktura vlasu, takže na tom bude držet víc henny a udrží se tam déle. Možná kdybys to nezadělávala vodou, ale třeba odvarem z ořechového listí, tak by barvící efekt byl silnější.

    Nanášet na umyté vlasy a nechat alespoň 10 hodin. Zabalit do igelitu a pak do něčeho teplého a nechat se pěkně pařit - teplo zvyšuje přilnavost.

    Ideálně tak tři - čtyři mytí předtím nepoužívat žádné kondicionéry a vybrat si šampon bez silikonů. Vymyjí se ti zbytky silikonů z vlasů a na neuhlazené vlasy se henna lépe chytá.

    Ale základ je stejně původní odstín - protože pokud máš tmavé vlasy, tak bez předchozího odbarvení měděné nedosáhneš.
    TURMAWEN
    TURMAWEN --- ---
    Jak často si patláte vlasy?:)
    A ještě dotaz, jak dosáhnout barvy co nejvíce do zrz?
    PERDAE
    PERDAE --- ---
    hnědá

    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BUTTERFLY89: Mně to pouští podle doby, po kterou to na kůži bylo (když můžu setřít záhy, jde snadno; když to zůstane pod fólií, jde hůř) čistou vodou, vodou a mýdlem, pleťovým mlíkem, kombinací a větší četností všeho výše uvedeného. Každopádně dvě vyčištění za den a pak nejpozději první umytí vlasů to odstraní.
    VEVER
    VEVER --- ---
    BUTTERFLY89: Mě to vždycky zmizelo samo...ale na kůži to bylo pokaždé tak slabě, že si ani nejsem jistá kdy to zmizelo :) Ale mám dojem, že tak druhý den už to bylo v pořádku.
    BUTTERFLY89
    BUTTERFLY89 --- ---
    Holky, jak dostanu hennu z kůže? Trochu jsem zčervenala podél linie vlasů a na krku...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam