• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    ADELHAIDA: já to nechávám stát i s tím vajíčkem... to asi není nejlepší, že? :O
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GALTHEA: Hennu rozdělám s vodou a kakaem, případně s paprikou večer kolem šesté až osmé. Přikryju to potravinářskou folií a dám na topení, které je současně pod oknem, kterým při troše štěstí svítí slunce:-) Druhý den přijdu z práce o něco dřív, přidám do směsi vajíčko a kolem páté dám na hlavu. Takže to stojí necelých 24 hodin a teplota se střídá, není konstantní.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    ADELHAIDA, AETHER: a to pak necháváte odstát kde/jak dlouho/při jaké teplotě? dík:).
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Připadá mi, že je důležitý se toho nebát. Prostě si vzít starý triko, naklonit se nad umyvadlo a pořádně si to kydnout na hlavu. Já si to tam dávám po hrstech a zapracovávám, jako když si dávám do vlasů šampon. Dřív jsem se snažila vlasy rozhrnovat a nanášet to do jednotlivých "řad", ale s tím se právě hodně nadělalo. Teď to prostě nahodím, během pěti minut rozmažu, zatočím do drdolu (spolubydlící se mi pak směje, že mám na hlavě hovno) a zabalím do folie. Meju jen to umyvadlo, kam ukápne pár kousků.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NIMUI: já už barvím hennou asi tak sedm let a většinou ani nekápnu:) taky připravuji předem a nechám odstát
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    ja kdyz do toho dala vajicko a trochu medu bylo to takovy vic gelovity takze to nepadalo vsude mozne aspon.. ono to chce proste dobre vychytat tu konzistenci no :)
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    WOODY_: No, jak píše Adelhaida - cvik je cvik. Já henu používám druhý rok a dneska jsem konstatovala, že se lepším a už neuklízím celou koupelnu, ale jen čtvrtinu :-))) Ale minule se mi to povedlo ještě lépe. Vedle toho uležení mi na konzistenci, která lépe drží, pomáhá přidat více (olivového) oleje... Ale u heny je to i hodně o konkrétním typu vlasů :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mně teda henna po těch deseti letech barvení už nestéká a bordel takly žádný není. Chce to prostě vychytávat. Hodně mi pomohla ta rada, umíchat hennu den předem a dát do tepla. Ona je pak taková pastovitá a kompaktní a nemá snahu stékat. Navíc lépe chytá a příjemněji se aplikuje.
    FLOE
    FLOE --- ---
    WOODY_: Stekani resim tak, ze si kolem hlavy narvu pod igelitovou folii kuch. uterky nebo hajzlpapir :]]
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    a jakej! ja nez to stihnu nanyst a uklidit, uz mi to kocky este k tomu roztapou po celym byte :D
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    dobre, dekuju :) dneska se mi asi ten proces opakovat nechce, tak to necham na pristi vikend
    nechtelo se mi verit, ze pri barveni hennou je pak vsude svincik .. a je, des:)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    WOODY_: Barvi klidně hned, jak píše PIKKMA. A pokud jde o to stékání barvy, udělej si ji o trošku hustší, a když to přesto leze ven v jednotlivých čůrcích, vydrž i tak co nejdýl a prostě je otírej. Tři hodiny jsou málo, hlavně když chceš co nejtmavší.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    u ty henny myslim muzes jaaak casto chces
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    procitala jsem nejruznejsi diskuze, tam doporucovali namichat hnedou s cernou, ale ja chtela usetrit a i kdyby chytla vic do tmava, nevadilo by mi to, jenze takhle jsem chytla tak akorat zrzavou:) mne to prijde usmevny, ale zrzava nechci bejt po kazdym barveni .. :)) mozna by to naredeni vyresilo, mozna i nechat hennu pusobit delsi dobu

    kdyz jsem se barvila vcera, kdy je idealni se nabarvit znovu? za dva tydny zhruba?
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    moje henda taky ne ackoliv do toho cpu taky vsechno mozny ztmavovaci tak dalsi varianta byla naredit to cernou - to asi taky nepomuze koukam :)))
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    PIKKMA: no mne evidentne ne .. cert aby se v tom vyznal:)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    WOODY_: chjo to ani cerna nechyta do tmava? :D
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    zdravim :) potrebovala bych se poradit .. vcera jsem se poprve barvila hennou (cerna henne color), aby chytla opravdu do tmava (jen tmavsi, mym cilem ani nebyla cerna), pridavala jsem vsechno mozne (cerny caj, kafe .. ), na hlave ji mela tri hodiny (mela bych i dele, ale zpod igelitu i cepice mi zacala henna stekat) a chytla mi jen nadech do zrz, normalne mam stredne hnede vlasy, pred mesicem a pul jsem byla v salonu a po trech letech jsem se nechala nabarvit nejakou bio barvou, ktera byla jen o odstin tmavsi nez moje prirodni barva, ale uz byla hodne vymyta .. chci se zeptat, jako naprosto nezkusena a uplny zacatecnik, co hennu zkousel poprve, jestli pri delsi dobe pusobeni by chytla do tmava? nebo se obrnit trpelivosti a vyckat po dalsim barveni? pripadne nejaky jiny figl .. vim, jak je henna nevyzpytatelna a kazdemu chyta jinak:) diky
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    v regalech alverde objeven sampon na cerveny vlasy...vypada to ze ucinkuje:)
    MASOO
    MASOO --- ---
    MASOO: a vedle te castecne chem.zrz z toho prelivu je to sakra videt:/ takze bud teda zpet k bahynku nebo nic...
    SASODEMETER
    SASODEMETER --- ---
    KACHITA: Alverde má všechny výrobky čistě přírodní, bez chemie, a můžu potvrdit (po Xletech co se lupů snažím zbavit), že jedině tenhle zabírá. Používám ho už dost dlouho a nevyměním ho nikdy! ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam