• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    ja se bavila uplne poprve, konzistence mi prisla fajn, akorat po tretim naneseni henny se mi vlasy nejak zacaly cuchat a zacalo bejt pro me dost problematicke dobarvit zbytek hlavy, tak jsem hennu trochu zredila jeste cernym cajem :) ale asi jsem se dopustila nekolika chyb, protoze jsem to nechala odlezet v teple jen hodinu a nanasela to na suchy vlasy, myte par hodin pred :) mam jemny vlasy, prislo mi, ze by to nemel byt problem

    ted koukam na foky z barveni hennou na dlouhevlasy a prijde mi to strasne snadne:))
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    ADELHAIDA: to máš pravdu s tím zhoustnutím... tak já ho zkusím přidat později a uvidíme :) je fakt, že za ten den v té směsi to ani nestihlo začít smrdět... ale v létě by to bylo možná horší :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ELISHKA: Tak asi ti to vlasy ještě nesežralo:-) A smrdutá vejce se do nějakých mastí na růst vlasů i používala, takže třeba je to naopak dobře:-D Počítám, že za den to v té henně žádnou neplechu neudělá. Taky jsem tam dřív to vejce dávala už při míchání, ale teď ho používám na zředění, páč za tu dobu henna zhoustne a nejde tak dobře nanášet.
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    ADELHAIDA: já to nechávám stát i s tím vajíčkem... to asi není nejlepší, že? :O
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GALTHEA: Hennu rozdělám s vodou a kakaem, případně s paprikou večer kolem šesté až osmé. Přikryju to potravinářskou folií a dám na topení, které je současně pod oknem, kterým při troše štěstí svítí slunce:-) Druhý den přijdu z práce o něco dřív, přidám do směsi vajíčko a kolem páté dám na hlavu. Takže to stojí necelých 24 hodin a teplota se střídá, není konstantní.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    ADELHAIDA, AETHER: a to pak necháváte odstát kde/jak dlouho/při jaké teplotě? dík:).
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Připadá mi, že je důležitý se toho nebát. Prostě si vzít starý triko, naklonit se nad umyvadlo a pořádně si to kydnout na hlavu. Já si to tam dávám po hrstech a zapracovávám, jako když si dávám do vlasů šampon. Dřív jsem se snažila vlasy rozhrnovat a nanášet to do jednotlivých "řad", ale s tím se právě hodně nadělalo. Teď to prostě nahodím, během pěti minut rozmažu, zatočím do drdolu (spolubydlící se mi pak směje, že mám na hlavě hovno) a zabalím do folie. Meju jen to umyvadlo, kam ukápne pár kousků.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NIMUI: já už barvím hennou asi tak sedm let a většinou ani nekápnu:) taky připravuji předem a nechám odstát
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    ja kdyz do toho dala vajicko a trochu medu bylo to takovy vic gelovity takze to nepadalo vsude mozne aspon.. ono to chce proste dobre vychytat tu konzistenci no :)
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    WOODY_: No, jak píše Adelhaida - cvik je cvik. Já henu používám druhý rok a dneska jsem konstatovala, že se lepším a už neuklízím celou koupelnu, ale jen čtvrtinu :-))) Ale minule se mi to povedlo ještě lépe. Vedle toho uležení mi na konzistenci, která lépe drží, pomáhá přidat více (olivového) oleje... Ale u heny je to i hodně o konkrétním typu vlasů :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mně teda henna po těch deseti letech barvení už nestéká a bordel takly žádný není. Chce to prostě vychytávat. Hodně mi pomohla ta rada, umíchat hennu den předem a dát do tepla. Ona je pak taková pastovitá a kompaktní a nemá snahu stékat. Navíc lépe chytá a příjemněji se aplikuje.
    FLOE
    FLOE --- ---
    WOODY_: Stekani resim tak, ze si kolem hlavy narvu pod igelitovou folii kuch. uterky nebo hajzlpapir :]]
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    a jakej! ja nez to stihnu nanyst a uklidit, uz mi to kocky este k tomu roztapou po celym byte :D
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    dobre, dekuju :) dneska se mi asi ten proces opakovat nechce, tak to necham na pristi vikend
    nechtelo se mi verit, ze pri barveni hennou je pak vsude svincik .. a je, des:)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    WOODY_: Barvi klidně hned, jak píše PIKKMA. A pokud jde o to stékání barvy, udělej si ji o trošku hustší, a když to přesto leze ven v jednotlivých čůrcích, vydrž i tak co nejdýl a prostě je otírej. Tři hodiny jsou málo, hlavně když chceš co nejtmavší.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    u ty henny myslim muzes jaaak casto chces
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    procitala jsem nejruznejsi diskuze, tam doporucovali namichat hnedou s cernou, ale ja chtela usetrit a i kdyby chytla vic do tmava, nevadilo by mi to, jenze takhle jsem chytla tak akorat zrzavou:) mne to prijde usmevny, ale zrzava nechci bejt po kazdym barveni .. :)) mozna by to naredeni vyresilo, mozna i nechat hennu pusobit delsi dobu

    kdyz jsem se barvila vcera, kdy je idealni se nabarvit znovu? za dva tydny zhruba?
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    moje henda taky ne ackoliv do toho cpu taky vsechno mozny ztmavovaci tak dalsi varianta byla naredit to cernou - to asi taky nepomuze koukam :)))
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    PIKKMA: no mne evidentne ne .. cert aby se v tom vyznal:)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    WOODY_: chjo to ani cerna nechyta do tmava? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam