• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    TERRA
    TERRA --- ---
    ELISHKA: Aha, diky za citaci:-)On je z bylynarstvi v Jilske, Valdemarovo Gresnikovo bylinkarstvi a je myslim od Saloosu...
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    ELISHKA: oranžovou barvu nemá, má barvu jako ostatní oleje.... /aspoň ten můj od Nobilis Tilia :)/
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    TERRA: ricinový olej je na vlasy doporučovaný, sama jsem ho zatím nezkoušela.
    k té jedovatosti cituju z knížky o výrobě přírodních mýdel: "surový ricinový olej obsahuje jedovatý protein, zajistěte si tedy, abyste tento olej kupovali jen detoxikovaný".

    ještě se mi objevuje myšlenka, že jasně oranžová barva ricinového oleje znamená, že je rafinovaný, a ten moc vhodný na kosmetické účely není. myslím, že jsem to někde četla, ale nedaří se mi to teď dohledat, takže neručím za pravdivost tohoto tvrzení.
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    TERRA: já na ricinový olej nedám dopustit, dělám si z něj i masky na vlasy a určitě nepálí, naopak má na ty vlasy dobrý vliv
    Když si dávám hennu, tak mně po delší době, co to mám na hlavě, ta kůže docela svědí, ale nic strašného, dá se to vydržet.. přičítám to tomu, že prostě je na hlavě něco vlhkého, co je ještě přikryté igelitem, takže je to asi i přirozené, že kůže reaguje
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    ULILIA: přesně, u mě to samé - DM, Logona, Hennecolor, pravá egyptská a nevim co ještě...jo Lush... a zatím vždycky nic moc výsledkya ke všemu strašně zrzavé...tady u toho jsem byla fakt strašně překvapená....hele já to tam měla necelou hodinu a mám to tmavší než jsem chtěla...mám divný vlasy, takový hrubý a roztřepený...takže to je tím... Ale viz ty ty jejich stránky, ty ukázky barvení - na zdravých vlasech - parádní výsledek! Jsem čuměla jak puk prostě.
    TERRA: hele s tím citrónem, to třeba píšou na těch stránkách Khádí, ten se tam dávat nemá dle nich... mají tam docela zajímavé rady... ohledně přesné teploty vody, kterou hennu zaleješ, olej zásadně až po henování, nepřidávat olej do henny a tak... jinak já tomu ricinovýmu z nějakýho důvodu věřim, tak doufám, že nezklame
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    ja si du v pondeli pro tu nepalskou hennu http://www.nepalshop.cz/hena/ tak sem zvedava co to udela. mix tm. hnede a cerne.. a jestli to nechytne do tmava! :D
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TERRA: je to přírodní zesvětlovač (podobně jako heřmánek) dává se do henn aby lépe chytaly (něco jako peroxid v normální barvě)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TICHTICZKA22: ULILIA: Och... To zní jak pohádka! Díky za tip :)
    FLOE
    FLOE --- ---
    ULILIA: Dik, jsem slepa :]
    TERRA
    TERRA --- ---
    TICHTICZKA22: Aha, takze nejsem sama kdo mel tenhle napad:-)super ja to bjeste vyzkousim asi s jinou hennou, nebo nevim teda, co me mohlo palit, uz zbyva jedine citron, ktery pisou na obalu od henny Hennecolor, ze se ma pridak k rozmichani...

    Co myslite, je vhodny citron na vlasy obecne a pripadne, vite proc ho dopdrucujou k rozmichami s nautralni Hennecolor?
    FLOE
    FLOE --- ---
    A tu Khadi kupujete jen pres net nebo je k sehnani v Praze?
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    A ešte ku Khadí - nejaké výsledky na živých hlavách http://www.khadi-cz.cz/cz/page/2505/ukazky-barveni.html . Pri niektorých sa človeku takmer nechce veriť, že je to skutočne henna, vidím tam takmer studené odtiene (i keď ktovie, čo to spraví po pár týždńoch vymývania).
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    TICHTICZKA22: Mám podobnú čerstvú skúsenosť s Khadí odtieňom Prírodná orieškovo hnedá - za mňa najlepší výsledok zo všetkých doteraz použitých (DM, Hennecolor, Henné, Lush, čistá henna), i keď veľmi veľmi mierny červený nádych tam vidím, ale to je zrejme podkladom. Po týždni zatiaľ výborne drží i na šedivých vlasoch. No veľká spokojnosť. A potvrdzujem, že oproti iným hennám chytá rýchlo a pri dlhšom pôsobení aj celkom tmavo (nechala som na vlasoch 2 a niečo hod.).
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    TERRA: já slyšela to samé, dávám si ho taky, každopádně mě nic nesvědí... ale používám ho krátce a celkem nepravidelně, takže o nějakých účincích zatím nemůžu nic říct, jíst by se určitě neměl... prý byl i zakázaný nějakou dobu, protože ho do sebe cpaly anorektičky a bulimičky, ale zda opravdu byl, to nevím, to je pouze klep :)
    VEVER
    VEVER --- ---
    TERRA: No, ricinový olej je projímadlo, v malém množstí, pokud vím...takže na hlavě by to snad škodit nemuselo. Teoreticky.
    TERRA
    TERRA --- ---
    Ja mam zase dotaz, tentokrat hypochondri...
    ...pridala jsem si do henny ricinovy olej:-)pry je ...
    ...nekdo rika jedovaty a nekdo vysoce toxicky...ale pry jen pri pozreni, jenze ja jsem pak mela pocit, ze me svedi hlava, je fakt, ze me svedila uz poprve co jsem davala hennu cca 10 dni z5 a to bylo bez toho oleje...

    No co si o tom vlastne myslite...o tom ricinovym oleji, slysela jsem o jeho zazracnych ucincich na vlasy a rasy...tak proto jsem ho pridala do te henny:-)
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    dovolím se podělit o velmi čerstvý zážitek s hennou Khádí....vůbec se tu o ní za celou dobu nepsalo....koupila jsem si světle hnědou a tmavě hnědou, namíchala dohromady, přesně dodržela postup....a musím říct, že je to poprvé, co jsem s výsledkem skoro spokojená (skoro protože jsem to tam nechala dýl než jsem zamýšlela a je to tmavší). žádná zrzavá!! Mám hnědou bez zrzu!! Konečně! Jako fakt...! Tudíž věčně toužícím brunetkám po pěkné hnědé můžu jenom doporučit, ale bacha na tu dobu působení, záleží to na zdraví vlasů.. vše popsáno v návodu. Můžete skončit i s černou, když si nebudete dávat pozor a nebudete postupovat podle návodu.
    MASCHA_DUDU
    MASCHA_DUDU --- ---
    Ahoj holky, můj chlapec se vrátil z Indie a dovezl mi mraky henny. Sama to v dohledné době rozhodně všechno nespotřebuju, takže tu mám tři půlkilové pytle na prodej.

    Měla by to být čistá henna, píšou to na tom pytlíku. Za složení samozřejmě ručit nemůžu (ještě jsem to netestovala na sobě, barvila jsem se nedávno), ale stejná značka se prodává normálně i v českých e-shopech (např. zde: http://www.nepalshop.cz/hena/) tak by to mělo být asi v pohodě.

    Půlkilový pytel, tedy 500 g, dám za 250,-
    (Koukala jsem na ceny v ostatních obchodech, tam chtějí za 100 g čisté henny okolo 100 Kč)
    Do pošty, díky!

    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    tak nevim:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam