• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TICHTICZKA22: ULILIA: Och... To zní jak pohádka! Díky za tip :)
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    TICHTICZKA22: Mám podobnú čerstvú skúsenosť s Khadí odtieňom Prírodná orieškovo hnedá - za mňa najlepší výsledok zo všetkých doteraz použitých (DM, Hennecolor, Henné, Lush, čistá henna), i keď veľmi veľmi mierny červený nádych tam vidím, ale to je zrejme podkladom. Po týždni zatiaľ výborne drží i na šedivých vlasoch. No veľká spokojnosť. A potvrdzujem, že oproti iným hennám chytá rýchlo a pri dlhšom pôsobení aj celkom tmavo (nechala som na vlasoch 2 a niečo hod.).
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    dovolím se podělit o velmi čerstvý zážitek s hennou Khádí....vůbec se tu o ní za celou dobu nepsalo....koupila jsem si světle hnědou a tmavě hnědou, namíchala dohromady, přesně dodržela postup....a musím říct, že je to poprvé, co jsem s výsledkem skoro spokojená (skoro protože jsem to tam nechala dýl než jsem zamýšlela a je to tmavší). žádná zrzavá!! Mám hnědou bez zrzu!! Konečně! Jako fakt...! Tudíž věčně toužícím brunetkám po pěkné hnědé můžu jenom doporučit, ale bacha na tu dobu působení, záleží to na zdraví vlasů.. vše popsáno v návodu. Můžete skončit i s černou, když si nebudete dávat pozor a nebudete postupovat podle návodu.
    MASCHA_DUDU
    MASCHA_DUDU --- ---
    Ahoj holky, můj chlapec se vrátil z Indie a dovezl mi mraky henny. Sama to v dohledné době rozhodně všechno nespotřebuju, takže tu mám tři půlkilové pytle na prodej.

    Měla by to být čistá henna, píšou to na tom pytlíku. Za složení samozřejmě ručit nemůžu (ještě jsem to netestovala na sobě, barvila jsem se nedávno), ale stejná značka se prodává normálně i v českých e-shopech (např. zde: http://www.nepalshop.cz/hena/) tak by to mělo být asi v pohodě.

    Půlkilový pytel, tedy 500 g, dám za 250,-
    (Koukala jsem na ceny v ostatních obchodech, tam chtějí za 100 g čisté henny okolo 100 Kč)
    Do pošty, díky!

    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    tak nevim:-)
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    TEEAK: no uz ted ho po prvnim umyti skoro na hlave nemam:-) pro bezbarvou se napred musim dostat, ale prave jsem ted chtela dat na hlavu ten na 24 umyti
    konkretne tento



    u produktu pisou tohle:

    TRVANLIVOST A VÝSLEDKY BARVENÍ

    Stupeň 2: Barva, která vydrží až 24 umytí

    Postupně smývatelné barvy přinášejí déletrvající obarvení a také výraznější změny: Jsou šetrné k vlasům a vydrží až 24 umytí. Přirozená změna tón v tónu je možná až o 3 odstíny. Jsou k dostání v širokém výběru módních odstínů a spolehlivě překryjí i první šediny.

    Tyto přípravky mohou také obsahovat speciální pečující složky, jako vitamíny či keratinové proteiny.

    Jak je poznáte: Balení vždy obsahuje alespoň dvě složky, které je nutné před použitím smíchat. Po smíchání musí být okamžitě naneseny.

    Jak fungují:
    Tato skupina barev je mezistupněm mezi smývatelným šamponem a dlouhotrvající barvou: Část barviva přilne k povrchu vlasu (detailní vysvětlení viz Stupeň 1: Smývatelný šampon). Poté nastává chemická reakce:

    Krok 1: Oxidační prvek (peroxid vodíku) je smíchán s barvicím krémem a nanesen na vlasy. Alkalizační prvek (monoethanolamin) tvoří základ celé barvicí procedury – umožní, aby vlas nabobtnal a mírně se otevřel jeho povrch, a tím se barvící složky mohly lépe vstřebat.

    Krok 2: Oxidační prvky se smísí s barvivem a malé množství barevné pigmenty tak proniknou do vlasové struktury, kde reagují s oxidačními prvky.

    Krok 3: Chemická reakce způsobí, že se částečky barviva zformují do velkých barvících molekul. Jsou natolik velké, že se nemohou uvolnit ven z vlasu. Pečující přípravky povrch vlasu opět vyhladí, a tím vaši novou barvu naplno rozzáří.

    Této skupině barvicích přípravků se také říká polotrvalé oxidační barvy. Barva vydrží ve vlasech delší dobu, protože jsou v nich barvicí molekuly uzavřeny.

    Mezi postupně smývatelné barvy patří:

    Barvicí šampony a Intenzivní tónovací přípravky
    S těmito barvami můžete vlasům dodat nový módní barevný odstín nebo jen zvýraznit a rozzářit jejich původní barvu. Překryjí i první šediny, a přitom jsou k vlasům velmi šetrné. Tyto barvy se postupně vymývají a vydrží až 24 umytích.

    V této úrovni barvení vám Palette nabízí Color Shampoo umožňující postupně smývatelné obarvení. Jedná se o velmi šetrný přípravek, který dodává přirozenou intenzivní barvu a zářivý lesk. Navíc spolehlivě překryje první šediny.

    Palette - Stupeň 2: Barva, která vydrží až 24 umytí
    http://www.palette.cz/casto-kladene-otazkyfaq/wrapper/system-1-2-3/trvanlivost-a-vysledky-barveni/stupen-2-barva-ktera-vydrzi-az-24-umyti/
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WOODY_: hmm v tom případě až ho vymyješ úplně tak hurá na bezbarvu :-)
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    a jinak nevylezla:-)
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    TEEAK: tanhle obycejny barvici sampon prave vlasova vlakna neotevira, castecne by mel az ten na 24 umyti
    ale je to preliv, neni to bezna chemicka barva co drzi porad :-) vymyva se, uplne
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WOODY_: tuhle kombinaci vyzkoušenou nemám, zrovna mě na vlasech nedělá moc problémů barvit jedno na druhý (jednak díky síle a druhak ježkovi to vážně nevadí), ale jinak bych to asi moc neriskovala. zkusila bych standartní dobu 3 týdnů .. a nevylezla ti ta červená ještě víc, když jsi tam dala chemii? ... chemie totiž otvírá vlasový vlákna a henna se tak dostává ještě víc k jádru vlasu a dýl tam zůstává ...
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    TEEAK: :-)) med i olej jsem pridala taky .. ale mozna je zakopanej pes v ty dobe, co jsem to nechala na hlave, tri hodiny jsou v pripade prvniho barveni asi fakt malo :-) sice mi henna jeste zbyva, ale nemam v planu si ji ted davat, spis by me zajimalo v pripade toho barviciho samponu a bezbarve henny, zda se musi ta doba mezi nejak dodrzovat nebo ne
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WOODY_: skóřa taky dobrý, se hřebíčkem nemám zkušenost .. to je ale fakt divný. já teda ty od lushe poslední dobou dávám jen tak s trochou medu a olivovýho oleje. neb mi taky ty červený odlesky nedělají dobře ... a nikdy se mi tohle nepovedlo :-)
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    TEEAK: nene, myslim, ze hrebicek a skorici(?) .. papriku ale urcite ne:-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WOODY_: čaj a kafe dobrý, to ztmavuje :-) ale jestli jsi tam přidala třeba papriku, nebo něco co "zahřívá" tak ti to mohlo povzbudit tu červeň
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    TEEAK: [ WOODY_ @ H:E:N:N:A ]

    caj, kafe, nejaky koreni .. co jsem tak posbirala po ruznych diskuzich :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WOODY_: to je mi divný že ti chytla světlejší. mě to vždycky ztmaví až skoro na "uhlí" přidávala jsi do ní něco?
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    ja uz se s ni dal nebarvila:-) ted mam zkouskove a vlasy jsem nechala zit si svym zivotem, ale je pravda, ze ty odsrosty byly dost videt a na mne ta zrz vypada fakt strasne:-) navic sama s ni nemam dost zkusenosti, nemam ten grif a proste se poradne nenabarvim, maminka od toho dava ruce pryc a kamaradky, ktere pripadaji v uvahu, maji zkusenosti s hennou tolik asi jako ja:-)
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    a rovnou se zeptam - po te me zkusenosti, kdy jsem po aplikaci cerne henny ziskala svetlejsi a nazrzly odstin, tak jsem ted sahla po barvicim samponu - ten na tech par umyti, ale koupila jsem si nejaky, ktery ma vydrzet 24 umyti a chci se zeptat, jestli v tomhle pripade muzu aplikovat obycejnou bezbarvou hennu kdykoli, nebo taky musim dodrzet ten odstup aspon ctyr tydnu jako u normalni barvy? vite nevite?:-)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    zrovna sem se chtela ptat estli chyta cerna henna skutecne cerna.. tak asi nee :D
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    IKARIE: tak snad priste:-) jak mi ta cerna henna chytla do zrz (proste vlasy zesvetlila), tak jsem zacala mit uz po mesici slusny tmavy odrosty a navic mi maminka tak nezne naznacila, ze vypadam s tou nazrzlou barvou fakt priserne, ze jsem sahla po barvicim samponu a chvili u nej zustanu :-)
    FLOE
    FLOE --- ---
    TERRA: Je to uplne jedno.
    TERRA
    TERRA --- ---
    Jinak jeste mam posledni dotaz holky, prosimvas, k te Henne color neutral, dala jsem si ji myslim malo, tak nevite kdy je vhodny zopakovat barveni, je to jedno nebo neni?

    Diky Vam predem za odpoved, hezky den
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam