• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    AETHER
    AETHER --- ---
    MORGYSZ: tak já vždycky celkem míchám, ale dneska jsem tam dala fakt od každého trochu... no a povedlo se:)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    AETHER: Tohle je na henně daleko nejzábavnější :D ta alchymie a nejistota výsledku :D
    AETHER
    AETHER --- ---
    Tak jsem se včera dala na alchymii ++ a výsledek je tedy imho fakt krásný - nacpala jsem tam lžíci skořice, lžíci kakaa, citronovou šťávu, lžíci medu, lžíci smetany, hennu od manifee a zalila to turkem + přidala lžíci kokosového a lžíci olivového oleje:) připadala jsem si jak pejsek s kočičkou, když vařili dort:)
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    MAGI: Prosím ještě o radu..před nějkou dobou jsi psala o "henna spreji" na zesvětlení.. používala jsi to na hennou barvené vlasy a fungovalo to?Díky:)
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    IDENTITY: díky..no já bych ráda právě co nejvíc zrzavou - oranžovou..moc do červena bych to nechtěla..dřív jsem se barvila měděnou henne color..
    vlasy mám původně středně hnědý..teď trochu míň výrazný než tohle: http://img3.rajce.idnes.cz/d6/3/3852/3852621_bb7630bd436e1a2dbda78eeb312eca0b/images/DSC03991.jpg ( to je tak 2 roky zpět)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SAMANOVA006: Radši jsem to nezkoušela. Khádí jsem si dávala zatím dvakrát, podruhé zrovna předevčírem. Nevím, jakýho odstínu chceš dosáhnout a na jakou barvu vlasů to dáváš. Moje vlasy by bez jakékoli barvy byly pomalu "pepř a sůl", dřív jsem mívala barvu jako hořká čokoláda. Té jsem se po letech menší či větší zrzavosti chtěla přiblížit. Takže jsem napřed použila přeliv henné color (směs bordó a tmavý kastan), pár dní nato jsem si dala khádí Hazel a opravdu to není zrz. Napoprvé jsem ji měla hodinu, předevčírem už dvě. A k mojí původní barvě se to fakt celkem blíží. Jo, citrón jsem tam nedávala, po dlouhé době jsem se úpěnlivě držela návodu. V něm se píše, že je možné přidat lžičku soli, přidala jsem. Bez soli jsem to zatím nezkoušela, teď nemám čas se dívat, k čemu tam ta sůl má sloužit (ustalovač?, fakt nevím), ale vlasy dobrý, barva dobrá, oproti mnohahodinovým aplikacím s jinýma hennama velká pohoda.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    IDENTITY: a jinak je to moc tmavé?
    a citrón se tam vůbec nepřidává?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SAMANOVA006: Hodinu až dvě, fakt jo.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    A tuhle hennu taky necháváte na hlavě třeba přes noc (jako henne color), nebo opravdu tu hodinu až dvě, jak píšou v návodu?
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    MAGI:díky za rady, akorát já už jsem si včera koupila henna amla jantropa, tak uvidím..:) paní v tom obchodě mi říkala, že by to měla být světle červená až oranžová?
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    SAMANOVA006: ano, na mých vlasech jednoznačně :) Ale mám zkušenosti jen s tou světle hnědou, u těch do červena se bojím, že budou moc do červena :)
    MAGI
    MAGI --- ---
    SAMANOVA006: za mě musím říct, že khadi je mnohem jemneji namleta. Snadno se nanasi a snadno se vymyva. Vlasy sem po ni mela hezci nez po henne color. Obdoba na měděnou je rot - pure henna :)
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    KACHITA: No já mám tak středně hnědé vlasy a právěže bych to chtěla výraznější, tak ale z toho co píšeš, tak barevně výraznější je hennecolor?
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    SAMANOVA006: s khadi se rozhodně líp pracuje, je to spíš taková pasta. Já osobně kombinuju světle hnědou khadí a měděnou hennecolor a líbí se mi to. Když jsem dávala samostatnou khádí, tak jsem se bála, aby nebyla moc tmavá a nechala ji max hodinu na hlavě a rychle se vymyla. Takhle s henne to drží hezky a dlouho. Tím, že mám od přírody plavé vlasy, tak mi všechno chytá hrozně intenzivně a právě ta khadí to trochu ztlumí a tolik ta měděná nezáří :) Zítra mám v plánu zkusit ji nechat na hlavě dýl než tu hoďku, tak snad zas nebudu vypadat jak semafor... :)
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    Prosím poradíte mi, jaký je rozdíl mezi henne color a khadi hennou?
    Už dlouho se barvím hennecolor, tak jsem si říkala, že bych zkusila něco jinýho..
    A jaká je obdoba pro měděnou od henne color u té khadi?
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    MORGYSZ: no právě na tu mám zálusk. přijde mi, že hena dobře opečuje vlasy, ale o zrz už nestojím
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    BOSSORKA: Ja uz mam trosku respekt z toho prechazni at uz z henny na chemku nebo obracene. Mam teda vetsinou dobre zkusenosti, ale jednou se mi stalo, ze jsem na nekterych pramenech mela lehce zeleny nadech a to jsem mela odstup rozhodne delsi, nez se doporucuje, ale zit se s tim dalo, zadna velka tragedie:-)) Spis bych se u tech domacich barev bala, ze ti to tu tmavou nestahne. My vcera zkousely davat melir a na jine prameny barvu se silnejsim kyslicnikem a ten melir nebyl vubec videt.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    HELLEJU: fíha, no já myslela, že to v poho zvládnu doma, chtěla jsem tam dát preference - měděná blond, no tak možná to taky radši nechám na kadeřnici.... :-)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    BOSSORKA: Na zesvetleni jdu za mesic a pul ke kadernici, sama bych si netroufla. Dnes mi davala na zkousku na spodni vlasy nejakou svetlou barvu a vypada to, ze ze me hastrman nebude, takze to pak zkusime na celou hlavu a dame na to pro zacatek nejaky lehky zrz, tak jsem zvedava:-) Predtim jsem se barvila Loreal Feria Mango.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    HELLEJU: jj na ty lehce zesvětlený vlasy chytá cassia+henna luxusně, ale ty tmavé odrosty :-(. Co za chemku používáš a jak často barvíš chemkou vs. hennou? Ja nejvíc Loreal (medová zlatá nebo měděná blond :-). Dej pak report, co ta chemiie na hennovaných vlasech, já si myslím, že měsíc odstup je ok :-)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    DIABOLUS: Dmková i Hennecolor se strasne drobi a nevidim moc zadny pozitivni ucinek. Ale neutralni z prodejbylin.cz pouzivam tedka jako zaklad pro barvici smesku a je fajn.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam