• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KYNCLACZ: to je prostě k vzteku :-) já mám vlasy krátké, takže mě se to jen ztmavuje a sem tam se chytí nějaký ten lesk (který je vidět jenom v koupelně pod bodovkama a nebo pod přímým sluncem). dneska jsem zkoumala vypadnuvší vlas a u kořenů mám světloulinké odrosty (tak 2mm) a pak plynulý přechod přes tmavou hnědou až do skoro černé a to jsem posledně barvila caca rouge (červená)! (a před ní maroon - hnědá)!!
    no nic, asi se dám zase na černou a indigo a budu ze sebe dělat nějakou dobu Morticii Adams :-D
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    Taky mám stejný problém. Mám kaštanově hnědé vlasy. U hlavy mi henna chytá hodně tmavě skoro dohněda (jak už mi to odrůstá a vlasy mám zdravější), pak mám přechod tmavě červeno - zrz a zničený konce mám náádhernou světlou zrz, která by se mi líbila po celé hlavě:(( Ale mám smůlu no:( Po henně mám opravdu mnohem hezčí vlasy než po divokých barvících experimentech. Ale jak mi to postupně odrůstá, ta nakonec asi budu hnědovlasá:(( A přitom ta zrz je ták krásná. Tahle holčina má na té úvodní fotce nádhernou barvu: http://www.osobnosti.cz/deborah-kahlova.php
    FLOE
    FLOE --- ---
    Kdyby se nekomu hodilo. Mam doma cernou, hnedou a neutralni Henne Color. Pytliky minimalne napul plne. Kdyby nekdo mel zajem, prenecham za caj. Kdyztak posta. Praha.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    TERKA_ORANGE: Tak igelit je samozřejmost. Těžko bych běhala po baráku s nahenněnými vlasy i bez dredů :) Nicméně jste mi teda dodaly zajímavou zkušenost, picnu to do našich článků na webu, ež ani s dredy nebojíme se vlka nic... :)
    TERKA_ORANGE
    TERKA_ORANGE --- ---
    MORGYSZ: -na vlasech- jo jde hur smyt nez klasicka barva, ale neni to zas tak hrozne, vzdycky jsem si hlavu prevazala igelitem, aby bahynko nezaschlo
    HOLYJOLI
    HOLYJOLI --- ---
    MORGYSZ: Zkušenost s hennováním dredů mám, kupodivu to vymývání nebylo tak strašné, jak jsem si myslela.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Tak s dredama nemám žádnou zkušenost, nevím vůbec, jestli bys z nich hennu dokázala vymýt, když i z normálních vlasů jde dolů dlouho.No a pastelová zrz (myslím, že vím, jakou myslíš - něco jak má Geislerová, ne?), tak takovou hennou dostaneš velmi obtížně i když máš vlastní vlady blond. To se pak musí barvit blond hennou s trochou měděné a i tak je to sázka do loterie.

    Odbarvování je humusný záhul a pak bys musela dlouho čekat, než bys na to tu hennu mohla plácnout, aby ti to a) vůbec chytlo a b)abys nezezelenala ;).
    Tut mir leid, no.
    TERKA_ORANGE
    TERKA_ORANGE --- ---
    MORGYSZ: co se tyce svetlosti, mam takovou stredni hnedou do sediva, henou se barvim uz tak dva roky na oranzovou. odstin je sice na mych vlasech zrejme oranzovy, ale chtela jsem jeste svetlejsi a zarivejsi, takovou pastelovou. no tak jsem premyslela, ze bych si je odbarvila a pak nabarvila henou. nicmene minuly tyden mi znama ukazovala, jak si konce dredu odbarvila peroxidem a par jich ji odpadlo casem :D mam taky dredy a fakt o ne nechci prijit, lepsi se smirit s tim, co mam :)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    TICHTICZKA22: na zesvětlení vlasů je skvělé sluníčko a heřmánkový odvar, také citrón dobře zesvětluje a to nejen vlasy ale i pokožku, což naše prababičky moc dobře věděly a potíraly si pokožku citronovou vodou, aby měly kránou běloskvoucí plěť :). Ale ty si tím zase nepatlaly vlasy, páč tmavá barva zdůrazňuje pleť jako mlíko :). Já jsem hežmánkovou kůru na své vlasy nepoužila, protože mám svou tmavou hnědou ráda, ale i tak mi sluníčko pravidelně konečky zesvětluje a červená henna, kterou jsem na nich aplikovala naposledy před rokem (používám teď buď s indigem nebo bezbarvou) na nich drží pořád a mám konce vlasů zrz, a nejde to jinou henou přebarvit (indigo se poměrně rychle vymeje)...
    VEVER
    VEVER --- ---
    TICHTICZKA22: No, já mám na hlavě světle hnědou taky a výrazná zrzavá není problém. Možná mám světlejší světle hnědou :)
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    MORGYSZ: hmm tak už teda naděje umřela :-d No jo, tak myslela jsem si to...

    TEEAK: i na světle hnědé jo? Hmm, tak to bych neřekla. Holt musíme zůstat u hnědý asi... :-)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    ADELHAIDA: s oleji tu zkušenost nemám. přidávám pravidelně ať už oliváč nebo hroznový olej, barvím z myšoblond na tmavoměď a rozhodně s účinností nemám potíže. jediný a pro mě podstatný rozdíl hraje pro olej a to, že nejsou vlasy po barvení vysušené, což bez oleje bývaly
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TICHTICZKA22: taky už jsem se téhle naděje vzdala - moje (ač světle hnědé vlasy) i červená henna jenom "leskne" do zrz a ztmaví na hnědou.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Ne.
    Henna nezesvětluje, jediné, jak si pořídit světle či zářivě rudé vlasy, je buď paruka nebo odbarvit na blond a nabarvit chemicky. A předpokládám, že na takové zvěrstvo máš vlastní vlasy moc ráda ;).
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    TEEAK: aha... dobře tedy. Až někdy budu barvit do červena, přihodím :-)

    Z 99% mi to přijde jako hloupost a záležitost odbarvování a chem.barvení, ale stejně se zeptám, naděje umírá poslední... :-) Mám tmavě hnědé vlasy, většinou mi henna chytá bez problémů. Poslední dobou hrozně očumuju zrzky a takové ty opravdu přirozené zrzavé odstíny. Dalo by se něco takového vykouzlit s hennou na tmavě hnědé vlasy? Né mít silné zrzavé odlesky, ale prostě zrz :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SAMANOVA006:
    TICHTICZKA22: u toho octa je to takové neurčité. v henně totiž způsobuje uvolnění pigmentů, ale chce to počkat nějakou dobu. khadi ho na stránkách doporučuje u červených odstínů - míchání tzv. "na kyselo"
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    SAMANOVA006: u Khádí by se do toho nemělo míchat nic. Oleje neE. A ten ocet - hele já mám ocet v hlavě zapsaný jako všeobecný stahovač barvy... nikdy jsem ho proto do ničeho nepřidávala.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SAMANOVA006: Záleží na tom, co za přírodní šampon to je. Některé se jako přírodní jen tváří, ale předpokládám, že sis na to asi dala pozor. co kondicionér, nepoužilas? Nebo nějakjou masku na vlasy, třeba jedno dvě mytí před aplikací henny?

    Oleje jsem do henny nikdy nedávala, vše co vlas mastí, způsobuje, že barvení je míň účinné.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    V návodu na henny není věcí :D s přesto se s ní dá spát celou noc, míchat se syrovátkou, paprikou, červeným vínem, perníkovým kořením, skořicí, citronem, octem a další stovkou přísad a podobně :D
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    PIKKMA: právěže jsem začala místo chemickýho šampónu umývat přírodním, což by mělo být naopak dobře..a žádný jiný vlasový přípravky nepoužívám.. tak uvidím při příštím barvení..snad to chytne .) a mícháte i tu khadí hennu s octem/citrónem/něčím kyselým, i když v tom návodu o tom není? A co khadí henna a oleje? mícháte někdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam