• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    BESSAYA: hennu máš krásnou, ale líbí se mi i tvoje původní barva, která podle mě nesluší každému. vlastně se mi na tobě ta původní, jemnější barva líbí víc. v té tmavší mi přijdeš moc bledá. ale to bude asi způsobeno tím kontrastem světla a stínu na druhé fotce
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    BESSAYA: Ta henna ti moc sluší! :)

    Nevíte někdo, kolik stojí Hennécolor? Teď jsem ji objevila snad ve všech odstínech v PeMi za 129 a nevím, jestli je to hodně nebo málo :)
    VEVER
    VEVER --- ---
    BESSAYA: Tak, já mám původní barvu o něco světlejší, barvila jsem na červeno-oranžovou asi rok, teda, jenom, a když jsem se rozhodla nechat to odrůst tak se žádné výrazné přechody nekonaly...prostě nejde poznat kde přestává henna a začínají moje vlasy. Dokud si nedám konečky k hlavě, teda :) Přijde mi, že je to celkem fajn efekt.
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    BESSAYA: Taky se mi na tobe ta henna hodne libi, takze bych nemenila. Prechod na puvodni barvu by byl podle meho docela komplikovany. Ja se barvila hennou na medeno, jenze pak se mi ty vlasy hodne ztmavily, tak jsem si rikala, ze se zase zacnu barvit chemii, abych vlasy zesvetlila a mohla se pak vratit k medene. Jenze ta chemie do hennou obarvenych vlasu vubec nepronikla, takze zadne zesvetleni at uz barvou nebo melirem nepomohlo. Musela jsem se barvit chemkou stejne tmavou, jako jsem mela momentalne vlasy od henny a ted cekam, az postupne vlasy ostriham a budu je moct zesvetlit a pak se vratit k medene henne:-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BESSAYA: mě se tvoje červená líbí hodně, ale chápu, že je to individuální.
    zrovna lush červená, se docela slušně vymývá (teda z mých zkušeností) a když přestaneš barvit, tak to podle mě nebude žádná tragédie s tím přechodem. chemii bych nedávala
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    TEEAK: Používám už docela dlouho caca rouge :-) Možná to udělám jak píšeš - ještě tady fotka bez barvy a s hennou - pro ukázku, jaký tam je rozdíl. A taky jestli je blbost přestat barvit nebo ne :-)



    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BESSAYA: a čím barvíš? já bych asi šla do barvení něčím "do hněda" s tím, že budeš barvit s delšími časovými rozestupy (prodlužovat) aby přechod byl plynulejší (chápu-li správně, že máš delší vlasy a nechceš, aby tam byl velký rozdíl
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    TEEAK: Hennuju asi čtyři nebo pět let, ale právě jsem si usmyslela se vrátit ke své barvě a na barvení se vykašlat no :-) Děkuju za nabídku, jedna kostka by asi byla stejně málo, používám běžně dvě a poslední dobou už jsem přemýšlela i o dvou a půl :-) Ono hlavně jak ji používám dlouho, tak už mám ty vlasy docela tmavé.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BESSAYA: to záleží jak dlouho hennuješ a čím (je možný že se ti barva vůbec nechytí) .. nebylo by jednodušší na to prsknout nějakou hnědou hennu (mix klasické henny a indiga dělá hnědou) můžu ti věnovat poslední kostku Lush caca maroon (ta jde sice maličko do zrz, ale dá se to zjemnit kafem, nebo černým čajem)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Když chci přestat s barvením vlasů - teď používám červenou hennu, přírodní barvu mám takovou světlehnědou, typickou pochcanou slámu, tak když nechci aby to pomalu odrůstalo - je rozumný použít nějakou světlehnědou barvu na vlasy? Překryje to tu červenou? Díky :-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Taky nic nevidím :)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Prázdná stránka. Já vím, co tomu je.... mám to rozbitýýýý :fňuk:
    IKA
    IKA --- ---
    MORGYSZ: Ak sa ti nezobrazuje ten graf na obrázku, skús rovno link: http://www.hennapage.com/henna/how/timetemp.jpg
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    IKA: Nevidno ;)
    IKA
    IKA --- ---
    NUTRICKA: tu je dobre vidno, ako to funguje:

    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    VEVER: no to já má také plynulý přechod, i když mám tmavohnědou. ale když si vyčešu vlasy, tak je to děsně vidět :)
    PUCZ
    PUCZ --- ---
    PIKKMA: tak jsem nejdřív zkusila na pramínku, jak dopadne barvení blond a světle hnědou (hnědé bylo cca 2x víc), po hodině skoro nebyla vidět změna barvy. tak jsem na celou hlavu dala jen tu hnědou a mám sjednocenou světle hnědou barvu. trochu tmavší, než je má původní, ale při odrůstání myslím, že se to ztratí...teoreticky by ti tu tmavší hnědou mohla malinko natónovat do světlejšího odlesku, ale nevím...každopádně ti po tom vlasy neztmavnou, takže bych do toho klidně šla:D
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    VEVER: tak to ještě citronek přidám :) díky, díky!
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    ale to zahrivani je dobry trea pri hnedy kdy nechce ani zrz ani cervenou...
    VEVER
    VEVER --- ---
    NUTRICKA: Ještě pokud chceš spíš zrzavou tak citron, pokud spíš červenou tak ocet...aspoň tak to někde psali. Doufám, že to neprohazuju :)
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    NIMUI:
    TEEAK:
    CAMELLA:
    díky za rady :) nechám teda odstát a pak si ji dám na noc, ať to má ten správný efekt. jen s tím citronem - vždycky jsem myslela, že pak zesvětlá... tak to mě překvapuje, že to působí takhle.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    já přidávám šťávu z jednoho celého citronu a nechávám stát na teplém místě pod folií, henna hezky pustí pigmenty a dobře se pak nanáší :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    NUTRICKA: mnohonásobným zahřátím se pak uvolňují líp pigmenty, ale imho si úplně stejně pomůžeš, když do směsi přidáš trochu citronu, nebo octa (dávám bílej ocet), co nám tu zbyl po nějakém vaření) a funguje to podobně
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    NUTRICKA: Mám ověřeno, že některé henny fakt takhle lépe chytají. A dělá to tak dost lidí. Ale také jsou to většinou ti, kdo ji mají na hlavě 5, ale i 8 hodin, spí v tom... takže efekt se musí dostavit.
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    Ahoj, vždycky jsem hennovala klasicky, rozpustit v horké vodě, nanést, nechat působit. Ale teď mě překvapil postup jedné známé - hennu rozmíchá v horké vodě a nechá ji celý den odstát s lžičkou uvnitř. Další den směs ohřeje ve vodní lázni a teprve pak nanáší na hlavu. Prý že ta barva pak lépe chytá. Myslíte, že to má nějaký smysl, nebo to vyjde úplně na stejno jako při běžném hennování?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam