• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AOTEAROA: Mírný(!) zvětšení objemu očekávat můžeš. Ale jak říká MORGYSZ, není to nijak extrémní. Spíš celkový, fakt mírný efekt, kdy je každej vlas obalenej filmem, čímž všechny vlasy naráz jaksi "ztloustnou". Pokud chceš použít Henné color, tak mají odstínů dost, i hnědavých, ale chceš-li se vyvarovat zrzavosti/červenosti, jdi do té khádí... Na rozdíl od HC, kterou je třeba mít na vlasech aspoň tři hodiny, khádí tě za 45-50 minut obarví stejně kvalitně. Jo, a ty oleje a silikony bych před plánovaným barvením vynechala fakt nejmíň týden, klidně i dýl, protože jestli se nacucaly do vlasů poničených chemií, tak by mohla henna chytat dost blbě.
    ISCH
    ISCH --- ---
    AOTEAROA: Pokud v tom nechceš moc tónů červené, doporučila bych Khadí. Mně chytá rozhodně nejlépe (nejrychleji).
    Osobně mi s vlasy nic špatného neudělalo, ani když jsem v pátek a sobotu odbarvila svoje přírodní vlasy na bílo, zjistila, že takhle teda ne (plus jsem je samozřejmě zničila, že...) a dala jsem na to ještě v sobotu první vrstvu LUSH henny. Bylo takové... Vesele narezlé :) Ale rozhodně to vlasům nijak neublížilo. Tudíž Tvé tři měsíce mi přijdou naprosto v klidu.
    K tomu, co napsala MORGYSZ jen ještě dodám, že henna se vrství . Tudíž se může stát, že budeš mít časem konce tmavší, než kořínky. A na tu kdysi odbarvovanou část, která je poškozená, to může chytit víc.
    Před barvením hennou doporučuju vynechat ten "olejíček" se silikony - alespoň několik mytí před hennováním.
    A ještě dodatek: pokud jsi byla odbarvená opravdu na světlo a měla vlasy dost zničené, ta chemická je opravdu zažraná. A jestli se nevymyla po třech měsících, nevymeje se už vůbec. A na téhle tmavší části může být i ta henna tmavší.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    A) Objem - mnoo, tak neslyšela jsem o nikomu, komu by henna fungovala jako objemové tužidlo :) Ono záleží, jak máš vlasy dlouhé - čím delší, tím míň objemu a henna tomu nějak zázračně nepomůže.
    B) Bezpečné by to být mohlo, jestli jsi teda delší dobu nebarvila a odrosty jsou už tvoje původní barva. Nemělo by to chytnout do zelena ani nijak jinak.
    C) Henna má ve spoustě případů efekt takový, že mnoha lidem zmiznou lupy, vlasy jsou lesklejší, vypadají zdravěji. Ale některým taky vlasy vysušuje a nepomůže ani, když přidávají oleje; nebo jim to podráždí pokožku hlavy, tak toho zas musí nechat. Nicméně takových lidí není většina.
    D) Henna ti vykouzlí spoustu odstínů, ale nejde s ní šachovat jak s chemií - nemůžeš si poručit: Teď chci čokoládově hnědou, teď karamelovou a jindy makovou. Téměř vždycky má nazrzlé a červené odstíny, dost i u té hnědé. Existuje pár způsobů, jak odstín "zchladit", ale ne vždycky to funguje.

    Doporučuju přečíst si tohle:
    TOP TÉMA: Henna a hennování -  DLOUHEVLASY.CZ
    http://dlouhevlasy.cz/top-tema/top-tema-henna-a-hennovani.html

    Popřípadě pozeptat se tu:
    Henna na chemicky barvené vlasy a naopak (DlouheVlasy.cz: Fórum nejen pro vlasy)
    http://dlouhevlasy.cz/phpbb/viewtopic.php?t=1984
    Hnědá henna (DlouheVlasy.cz: Fórum nejen pro vlasy)
    http://dlouhevlasy.cz/phpbb/viewtopic.php?t=2920
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    uvažuju, že začnu barvit vlasy hennou. vlastně jsem docela natěšená. mám ale dotaz:
    nějakou dobu jsem si chemicky odbarvovala vlasy na blond a dost se zničily, teď cca 3 měsíce na nich mám přeliv nebo chemickou barvu druhého stupně (tu co neobsahuje amoniak a postupně se vymývá) v tmavě hnědém odstínu - snažila jsem se vrátit ke své barvě a nemuset se už barvit, respektive aby nebyly vidět odrosty. na vlasy si dávám občas olejové kúry, používám po umytí olejíček od Gliss Kuru -obsahuje sice i silikon, ale vlasy mám fakt teď pěkný, na to jak byly příšerně zničený.
    mám tedy asi 3cm odrosty. chce se teď začít barvit hennou, kamarádka mi poradila tu značku Henné color, co mají v Biooo. je to na moje vlasy bezpečné a mohu očekávat normální efekt? budu se barvit na hnědo, zajímá mě hlavně zdravotní přínos plus aby to pomohlo na objem, než že by mi šlo o barvu, ale samozřejmě uvítám když ta moje myší šedohnědá bude trochu čokoládovější hnědá. jen mě prostě zajímá, jestli něco nepokazím, když to na ty chemicky ošetřované vlasy dám. mám je teď dost tmavé, tu barvu sežraly a moc ji nepouštějí.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Kámoška používá vraj takovou konturku na rty za pár korun. Je to přesně v odstínu vlasů a minimálně na fotkách to vypadá pěkně :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KOCKKA: alverde dělá tužky i takovou "obočenku" a obojí je v dost teplém hnědém odstínu..
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    K oboci:nevydrzi mam tyden obarveno a nepoznala bys a to davam normal igelit a satek na to a treba 3hodiny.spus ted koumam nejakou tuzku prirodni v barve mahagon?
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Pasta bych tomu neříkala, to zelené bláto mívá konzistenci jogurtu Florián :) Ano, přímo do. Hennu jsem odjakživa vymývala šampóny a nikdy se mi nestalo, že by mi snad barva slezla ;). Bez šampónu bych ji nikdy pryč nedostala, už tak se občas stává, že ve sprše stojím půlhodinu (ono se to taky nejlíp vymývá tak, že si člověk napustí vanu a zahraje si na bahenní zábal, ale kde není vana, ani čert nebere).
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MYS_USATA: Pár kapek naprosto nevadí, naopak to brání vysušení. Jasně že ne dvě polívkový lžíce :)
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    MORGYSZ: oleje dáváte přímo do barvící pasty při barvení? mám doma riciňák, že bych to zkusila... ale jak potom olej smýt dolů? na čerstvé obarvení hennou se nemá šampón používat, ale po oleji to jinak nepůjde...
    JULL
    JULL --- ---
    MORGYSZ: DObře, děkuju. V tom příadě teda vyzkoušim. Spíš jsem se bála, aby to nebylo nějk šíleně intenzivní.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    U mě (a několika dalších slečen) to dopadlo tak, že po smytí fajn, takový narezlý tón, nicméně stačí pak jedno odlíčení makeupu, nebo obecně umytí obličeje mýdlem a je to pryč. Nevydrží.
    JULL
    JULL --- ---
    Zdravim vespolek. Má tu někdo zkušenost s barvením obočí hennou na vlasy? Barvím se už nějakou dobu měděnou hennécolor (jsem původně blond) a chtěla bych tu samou zkusit i na obočí. Nicméně, nedokážu si úplně představit, jak to po tom obarvení vypadá. Kdyby měl někdo fotku, jak to dopadlo, ocenim.
    Dík ;)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Teď jsem našla zas zajímavé info, co by možná stálo za to šoupnout na nástěnku:

    - Infuse green walnut leaves in boiling water for 1 hour for rich brown shades.
    - Hibiscus tea mixed with henna yields auburn tones.
    - Chamomile tea yields blond highlights.
    - Marigold flowers yield blond-red color.
    - Black coffee mixed with “neutral” henna will darken grey hair.
    - Rosemary darkens hair. So does black tea.
    - Honey, especially mixed with cinnamon, will lighten hair for quite a long time.
    - Lemon peel infused in boiling water also lightens hair. (ta šlupka je dobrý nápad, bo šťáva leckomu suší vlasy).
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    PIKKMA: no to bude zkouška, protože ty vlasy jsem hennoala fakt dlouho... ale ne zas tak poctivě, tak snad to půjde.

    MORGYSZ: díky... já s těma "nebarvícíma" nemám žádnou zkušenost. Mám prostě zafixováno, že henna + peroxid = zelená :)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    ono se to musí vyzkoušet. Každý má jiné vlasy.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    no jen bych se bala toho ze na hennu i kdyz bezbarvou nebude moc chytat ta chemicka barva
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Co by nešla? :) jen bych to asi nedávala úplně čerstvě po barvení.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ahoj, delší dobu si barvím vlasy hennou... zkoušela jsem všechny možné kombinace a prostě se v tom necítím :( ty odstíny mi prostě nejdou k pleti, což mě štve, protože regenerační účinky jsou bomba. Nevíte, jestli se dá použít i bezbarvá henna, resp. nějaká vitmínová i na chemicky barvené vlasy? V té chemii bude určitě i trochu peroxidu :(
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Jojobák je prý hodně dobrý, ten jsem měla v plánu vyzkoušet. Ale pak jsem narazila na ten levandulový a ten je bo o ží :)
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    MORGYSZ:
    ISCH: Díky holky. Nakonec jsem si teď objednala teda avokádový a makadamiový. Mně zatím asi nejvíc vyhovoval jojobový..ale pořád to není top :-) Top stále hledám..
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Olivák - na obličej rozhodně nikdy, na vlasy rozhodně nikdy, akceptuju jen v salátu. (na můj obličej a moje vlasy, jiným vyhovuje, ale pokazde, co jsem si dělala zábal, tak jsem to musela přes půlhodiny vymývat a pětkrát šamponovat, konečný efekt veškerý žádný samozřejmě. Navíc se ukázalo, že mým vlasům oleje spíš škodí a vysušují je).
    Mandlový - super do henny.
    Levandulový hydrofilní - jako skvělé čistidlo na ksicht, co není jako dětská prdelka.
    Kokosák - no, v nejhorším jsem to použila jako krém na ruce a nohy. Smrdí mi, a to tak, že hodně. Ale prý se na tom dá i smažit, takže proč ne?
    Riciňák - do henny fajn, na řasy ještě víc fajn, rostou jak divé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam