KENKA: Zkušenost mám, ale po dlouhodobém hennování ne pozitivní.
Barvím si vlasy měděnou hennou (nejčastěji Henné Color) už skoro 20 let a ze začátku (první roky) to bylo v pohodě, prokládala jsem jednou za čas hennu chemickou barvou s peroxidem (blond, měděná), nikdy v životě mi vlasy nezezelenaly nebo něco podobné, ale tak posledních 5 let mám velký problém tu zažranou hennu zesvětlit, chemka mi chytne akorát u kořínků a možná ještě trochu na 1-2 pásy méně barvených vlasů. Na zbytek vlasů ani náhodou. Ani u kadeřníka. Nevím, možná kdyby mi to u kadeřníka odbarvili ještě jednou nebo kdybych šla k nějakému mistrovi, tak by mi ta henna sešla... Ale takové experimenty jsem si s hlavou nechtěla nechat dělat. Tak jsem chemkou přestala barvit úplně a přecházím na tmavší hennu (z měděné na kaštan), protože mi ta barva dost tmavne.
Poslední asi tak 2 roky mám ale takový problém, že mi první barvení hennou u kořínků chytne do blond - ať už je to měděnou hennou, nebo kaštanovou. Vím, že částečně je to tím, že na temeni hlavy mám pár šedivých vlasů, ale překvapuje mě, že mi to tak chytne i na místech, kde šedivé vlasy vůbec nemám. Musím si tak barvit u kořínků nadvakrát nebo natřikrát než se mi barva trochu sjednotí se zbytkem.
Máte někdo podobnou zkušenost?
A je tady někdo komu vlasy po chemickém barvení na hennu zezelenaly?
Přijde mi to spíš jako pověra.